Skip to main content

În prag de aniversare. Lansarea Prima TV în presa din 1997

 
În prag de aniversare. Lansarea Prima TV în presa din 1997
Sursa: Softpedia

DIN ARHIVĂ. Prima TV împlinește astăzi 18 ani de la prima emisie. Presa vremii anunța Prima TV drept o „concurență serioasă” pentru Pro TV.

Publicitate

Postul a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, cu o investiție inițială de 20 de milioane de dolari, după cum declara patronul în presa vremii. „Prima TV înseamnă o investiție de 20 de milioane de dolari, în prima fază, plus încă 20 de milioane de dolari în a doua, foarte curând, pentru extindere”, declara Cristian Burci în ziarul Libertatea din 17 decembrie 1997.

Directorul executiv de atunci al postului era Dan Belcea, iar Ovidiu Miculescu era responsabil pe partea jurnalistică. Titus Munteanu se ocupa de zona de divertisment. Printre acționari se număra și Ilie Năstase.

Evenimentul de lansare a postului Prima TV a avut loc la Palatul Parlamentului. Omul de afaceri s-a declarat atunci „primul reporter al Prima TV”. Au fost prezentat mesaje înregistrate ale președintelui Emil Constantinescu și ale  Patriarhului României.

 

tv9712171_prima

La nicio lună de la lansare, Dan Andronic (actualul patron de la Evenimentul zilei) a trecut de la Tele 7 la Prima TV pentru a coordona cele șase buletine pe care Prima TV le realiza. „Vom încerca să facem din Prima TV cel mai bun post în materie de știri. Echipa cu care colaborez la Prima TV este una de profesioniști, toate acestea făcând ca cele șase buletine de știri, și în cel mai scurt timp cele 15 buletine de știri, să devină un punct de reper jurnalistic pentru telespectatori”, declara Dan Andronic într-un articol apărut în Libertatea pe 5 ianuarie 1998

 

tv9801052
Sursa foto: Softpedia

Captura a fost postată pe forumul Softpedia de utilizatorul Malmoth.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • acum prima e in prag de FALIMENT si INCHIDERE din cauza lui baby broker, si din cauza ca Trasnitii continua FARA MARLANU. cum se mai asteapta burci sa mai aiba a 19-a aniversare in halul asta??? prima sa dus in jos inca de la momentele mentionate. acum cine se mai uita la prima???????
 • Cu acel buget sau bugete se poate face un fim bun iar dan andronic sau cum îl cheamă stim din presa de astă cine este si cum încearcă să scrie articole lingusitoare contra cost despre prinți falsi ai româniei sau al românie, dacă acesta este nume de casă regală, hai că ne-a înveselit cu asta hoțul ca aceia din singur acasă asta ca să închei comentariul într-o notă comică. Dar mulți bani a avut năstase ilie din tenisul său
 • Trasnitii cel mai bun serial de comedie? Eu zic ca este cel mai tampit, dupa las prosti.
  Nu ai cum sa razi la trasnitii de acum.. in trecut da, acum este o prostie maxima.

  Vroia prima sa fie dupa pro, da, dupa pro, antena,canal, antena3,rtv, acasa, tvr1, deci da, a reusit

  La multi ani primatv
 • La multi ani! Felcitari pentru curajul de a promova nume noi (Iantu) si emisiuni originale (Mi-s Fata de la Tara).
 • Cel mai bun serial de comedie trăsniții, si cronica cîrcotasilor, super emisiuni, bravo si Felicitări! Prima tv.
 • La multi ani si multi bani sa aibe de emisiuni. Totusi prima tv e o televiziune saracacioasa iar grafica Focus e horror oribila e din epoca de piatra o rusine pentru o televiziune din UE. Si la emisiuni sta slab Prima TV la filme la fel. Atata e fain la Prima Cronica Carcotasilor mai ales cand ei rand insasi de PRIMA TV.
 • Felicitari PRIMA TV, cel mai bun post de entertainment . Una dintre cele mai bune emisiuni de divertisment "Cronica carcotasilor" plus cela mai longeviv serial romanesc din istorie "trasnitii " peste 10 ani si peste 1200 de episoade . Felicitari !!!

Trimite un comentariu