Skip to main content

Jurnaliştii de la Antena 3 şi B1 TV, agresaţi la protestele de duminică din Bucureşti. ActiveWatch: astfel de incidente sunt inacceptabile

 

Screen Shot 2013-12-16 at 4.32.35 PM

Publicitate

ACTUALIZARE. ActiveWatch reacţionează faţă de violenţele la adresa jurnaliştilor. "Incidente precum cel de aseară, când echipa Antena 3 a fost bruscată, scuipată şi înjurată, sunt inacceptabile. (Vedeţi imagini aici)", se arată într-un mesaj adresat manifestanţilor.

"Oricât de mult v-ar deranja unele instituţii media, vă rugăm să respectaţi jurnaliştii!", le mai spune ActiveWatch manifestanţilor, în mesajul postat pe blog.activewatch.ro.

În plus, ONG-ul atrage atenţia asupra faptului că "astfel de comportamente aduc un deserviciu tuturor participanţilor la proteste, discreditând mesajul pe care aceştia încearcă să-l transmită public".

Jurnaliştii posturilor de ştiri Antena 3 şi B1 TV au fost agresaţi fizic şi verbal la protestele de aseară împotriva modificărilor aduse Codului Penal, care au avut loc în centrul Capitalei.

Câţiva participanţi la protest au lovit maşina Antenei 3 cu pumnii, au spart oglinzile, au scuipat şi au înjurat echipa de filmare, potrivit antena3.ro.

Postul B1 TV a relatat că purtătorul de cuvânt al Jandarmerie „i-a oferit" reporterului său care transmitea din Piaţa Victoriei „jigniri în loc de explicaţii".

În schimb, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a spus că reporterul B1Tv l-a hărţuit pe şeful Jandarmeriei (Mircea Olaru).

Mai multe detalii despre cele două incidente, în continuare.

Echipa Antena 3, agresată de manifestanţi

Pe imaginile Antena 3, post controlat de familia Voiculescu, se poate vedea cum din mulţimea de manifestanţi, câteva persoane i-au agresat pe jurnaliştii Antena 3 veniţi să relateze evenimentul. Filmarea o găsiţi AICI (pe site-ul antena3.ro).

Incidentele au avut loc pe Calea Victoriei după ce protestatarii au rupt cordonul jandarmilor şi au plecat spre Piaţa Victoriei.

Echipa B1 TV, agresată de jandarmi

Screen Shot 2013-12-16 at 4.30.19 PM

Purtătorul de cuvânt IJB: Reporterul B1Tv l-a hărţuit pe şeful Jandarmeriei

Jurnalista B1 TV prezentă în Piaţa Victoriei a dorit să îi pună câteva întrebări şefului Jandarmeriei, dar a fost jignită de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, în urma unui alt incident petrecut în timpul evenimentelor.

”Această situaţie a fost creată de reporterul B1TV. Nu pot să cred că o colegă de-a dumneavoastră a hărţuit un om, în condiţiile în care eu eram aici şi puteam sa-i dau toate răspunsurile de care avea nevoie. Acesta este rolul meu. Eu sunt plătit din bani publică să dau informaţii presei şi cetăţenilor prin intermediul dumneavoastră”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, la postul B1TV.

”Faptul că eşti pe spaţiul public şi eşti jurnalist nu înseamnă că ai dreptul să alergi un om pe spaţiul public”, a mai spus Enache.

Georgian Enache şi-a cerut scuze pentru comportamentul său într-o intervenţie telefonică, relatează postul de ştiri.

http://www.youtube.com/watch?v=7E1toX068ag

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Astia isi varsa frustrarile pe contribuabili, iar aia pun taxe pentru a-si plati campaniile de anul viitor ! Ccautati pe youtube declaratia lui Godfrey Bloom
    Isi apara stapanii jandarmii. Fratilor haituiti pe nenorociti sapati si o sa vedeti ce trecut au acesti politicieni care ne conduc!
  • Asta-i romanul, daca nu injura,scuipa si bate nu se simte bine, jurnalistii doar isi faceau meseria. Chiar nu aveau rost toate astea, dar in fine, aici e vorba de educatia fiecaruia.

Trimite un comentariu

sus