Skip to main content

Narcisa Iorga: Nu recunosc premiile acordate. Aproape jumătate din membrii CNA au lipsit de la premiile instituției

 

Foto: Mediafax Foto
Foto: Mediafax Foto

Publicitate

Narcisa Iorga, unul dintre membrii CNA, contestă premiile acordate astazi de Consiliul Național al Audiovizualui.

"Nu recunosc premiile acordate astăzi de câțiva colegi uniți de aceleași simpatii și interese private", a declarat Narcisa Iorga, pentru Paginademedia.ro.

Narcisa Iorga, pentru Paginademedia.ro:

"Am aflat citind paginademedia.ro că au fost prezenți alți cinci membri alături de "conducătorul iubit", nici eu, nici Valentin Jucan și nici Florin Gabrea nefiind implicați sau invitați la acest eveniment. Desfid faptul că posturile cu cele mai multe sancțiuni primesc premii de excelență din partea unor persoane fizice, sub egida CNA. Eu sunt încă membru CNA și nu recunosc premiile acordate astăzi de câțiva colegi uniți de aceleași simpatii și interese private", a declarat Narcisa Iorga, pentru Paginademedia.ro.

Înaintea evenimentului de acordare a premiilor, Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat, pentru Paginademedia.ro, că au fost consultați și ceilalți membri ai Consiliului, dar recunoaște că s-a opus unul dintre ei, Valentin Jucan.

La gala de decernare a trofeelor și diplomelor de excelență au participat doar șase din cei 11 membri CNA: Laura Georgescu (președintele CNA), Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Lorand Turos și Monica Gubernat.

Poziția Narcisei Iorga vine la o zi după ce Valentin Jucan, un alt membru CNA, a trimis un comunicat de presă posturilor de televiziune în care spunea că Premiile CNA "nu pot beneficia de 'rangul' unui gest oficial al unei instituţii publice" pentru că "această acțiune a președintelui (...) nu este ca urmare a unui consens al membrilor Consiliului şi nici nu este susţinută de criterii bazate pe valori agreate în comun".

Comunicatul semnat de Valentin Jucan, în continuare:

"ÎN VEDEREA PROTEJĂRII INTEGRITĂŢII IMAGINII PUBLICE A POSTULUI PE CARE ÎL REPREZENTAŢI, DORESC SĂ FAC URMĂTOARELE PRECIZĂRI:

 

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, doamna Laura Georgescu, a transmis presei, astăzi, 10 decembrie 2013, o invitaţie la un eveniment care va fi organizat mâine, la sediul C.N.A. Este vorba despre ceremonia de înmânare a "trofeelor" şi "diplomelor de excelenţă", posturilor de radio şi televiziune.

Acţiunea pe care preşedintele C.N.A. o organizează nu este ca urmare a unui consens al membrilor Consiliului şi nici nu este susţinută de criterii bazate pe valori agreate în în comun. Mai mult, majoritatea membrilor nu au avut cunoştinţă de acest demers, prin urmare nu au fost consultaţi. Cu atât mai puţin este cunoscut cine va fi premiat şi de ce.
Invitaţia adresată dumneavoastră astăzi, prin intermediul Biroului de Comunicare şi Relaţii cu Publicul al C.N.A., este doar un act unilateral al doamnei Georgescu, în nume propriu, nereprezentând voinţa Consiliului în ansamblu.

În concluzie, participarea dumneavoastră la "festivitatea" menţionată şi "premiile" ce vor fi decernate nu pot beneficia de "rangul" unui gest oficial al unei instituţii publice, cu atât mai puţin în numele Consiliului Naţional al Audiovizualului. Consider că tabloul premiilor deja câştigate de postul dumneavoastră nu merită umbrit de un gest fără legitimitate."

 

Valentin-Alexandru Jucan
Membru al Consiliului Naţional al Audiovizualulu

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Nici macar intr-o zi de sarbatoare ptr mass-media, madam Iorga si acest Jucan nu au putut trece peste rautati...asta pentru ca Antena 3 a fost premiata ptr o campanie sociala, daca asta este mare suparare
  • Doamna Iorga ,lepadati-va de toate rautacismele,caci se vor vedea pe chipul dv.,pe zi ce trece.Echipa de zgomote cu presedintele Basescu in frunte vor pleca definitiv de pe scena.Asa ca,lasati loc de buna ziua!

Trimite un comentariu