Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: H.R. Patapievici, victimă a mafiei înmormântărilor

 

Presa de azi, 19 decZiarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre scriitorul Horia Roman Patapievici (președinte al Institutului Cultural Român), care se numără printre victimele "Mafiei Cioclilor" - un dosar în care "mai mulți angajați SMURD și din Poliție sunt acuzați că luau bani de la niște firme de pompe funebre ca să dea informații despre pacienții care le mureau în brațe".

Publicitate

"H.R. Patapievici, victimă a mafiei înmormântărilor", este titlul de pe prima pagină din Adevărul. Cotidianul scrie că "în ziua în care mama scriitorului  a murit, el a sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita o ambulanță, dar la scurt timp a fost căutat și de un reprezentant al unei firme de pompe funebre".

Armistițiul dintre premierul Victor Ponta (PSD) și liderul PNL Crin Antonescu este un alt subiect tratat astăzi de mai multe ziarele generaliste.

  • "Armistițiu de două zile în USL", scrie România liberă pe prima pagină.
  • Evenimentul zilei are ca deschidere de ziar un articol cu titlul: "Ce l-a făcut pe Ponta să se dea bătut?", răspunsurile la această întrebare fiind sintetizate tot pe prima pagină: "1. Dorința de a nu fi el cel care rupe USL. 2. Spaima că, dacă Băsescu nu semna bugetul, acesta, întors la Parlament, nu ar fi fost votat de liberali. 3. Convingerea că PSD își va impune om la TVR". 
  • Subiectul împăcării dintre cei doi lideri politici este tratat și de ziarul Adevărul, sub titlul: "Ponta face pace separată cu Băsescu, ca să poată lupta cu Crin".

Alte subiecte tratate pe prima pagină a ziarelor de astăzi:

  • România liberă dezvăluie, pe prima pagină, "Secretele murdare din spatele comerțului cu porci pentru Crăciun".  "Găini moarte, ouă expirate și făină de oase. Toate reprezintă furaje interzise,pe care unii crescători de porci le dau ca hrană animalelor", mai scrie RL.
  • "Ura și la Gardoș", este titlul dat de Gazeta Sporturilor pentru un articol despre meciul dintre Steaua - Astra, care s-a încheiat cu scorul 3-1.  "Derbyul pentru titlu a stat în cumpănă doar 25 de minute, între momentul egalării lui Budescu și golul desprinderii, marcat de Gardoș", scrie GSP. 
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu