Skip to main content

Președintele CNA, conferință specială dedicată Antenelor

 

captura laura georgescuConferința extraordinară organizată de președintele CNA, în această după-amiază, a fost dedicată posturilor Antena Stars și Antena 3, din grupul Intact.

Publicitate

Evenimentul de astăzi, anunțată în jurul 12.00, a fost o ocazie de a da explicații în legătură cu intervenția, de marți, de la Acces Direct (Antena 1) în care Laura Georgescu a dat citire unei reclamații primite din partea unei telespectatoare, care numea postul Antena 3 „spălător de creiere".

"Acest mesaj este un avertisment pe care sper să îl transmiteți postului Antena 2, pe care nu îl urmăresc decât în trecere când butonez telecomanda și am crezut că nu este ca postul Antena 3 spălător de creiere", spunea telespectatoarea din Prahova care s-a adresat Consiliului Național al Audiovizualului.

Președintele CNA a dat citire acestui mesaj, în direct, la emisiunea Simonei Gherghe, de la Antena 1.

Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3, și Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei", i-au cerut demisia șefei CNA, în cadrul unei ediții Sinteza zilei (Antena 3), de miercuri.

"Să se retragă din funcție (...) Am așteptat o rectificare", a spus Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3 și realizatorul emisiunii Sinteza zilei.

La rândul lui, Mircea Badea a spus:

"A spus ca Antena 3 este spălător de creier. Dânsa nu poate avea opinii personale. Dânsa nu poate să se exprime decât în limitele legii. (...) Poate să urasca din ficați un post de televiziune, dar nu poate să facă aceasta afirmație: “spaltor de creiere” (...) Ei au senzația că au calitatea de telespectator șef. (...) Tu ești pus acolo pentru aplicarea legii. Nu ești tu în măsură să spui când e suficient de mult tabloid pe TV."

Poziția Laurei Georgescu:

"Nu am făcut nicio declarație marți. Nu am dreptul la exprimări publice. Am dat citire unui sesizări referitoare la un radiodifuzor, cu număr de înregistrare. Sesizarea este publică (...) Această sesizare există. (...) Președintele unicei autorități în audiovizual este vocea telespectatorilor și ascultătorilor. Declarațiile nu îmi aparțin, nu aparțin președintelui CNA. Petițiile însumate au trecut de 100.000", a spus Laura Georgescu, în cadrul conferinței de astăzi.

Conferința, care a durat 45 de minute, a fost transmisă live pe Antena 3. Un reporter de la Antena 3 și unul de la Antena 2 au monopolizat discuțiile, intrând într-un dialog destul de aprins cu șefa CNA.

"Demisionați din funcție pentru afirmația făcută?", a întrebat reporterul de la Antena 3.

Laura Georgescu: "Nu răspund la o asemenea întrebare. (...) Nu am făcut nicio afirmație. Este vorba de lecturarea unei sesizări"

Întrebată care au fost criteriile în alegerea acestei reclamații? Șefa CNA a spus că principalul criteriu este "respectarea interesului public".

Din declarațiile făcute de Laura Georgescu, astăzi, în conferința de presă:

 • În 24 ianuarie anul acesta, demaram petiția "Interesul public mai presus de interesul publicului".
 • Pledam atunci pentru schimbarea genului de emisiuni și de știri conform articolului 10 din Legea audiovizualului, care spune că CNA este garantul interesului public.
 • CNA este vocea telespectatorului și a ascultătorilor (....) în secunda în care vorbim de un astfel de număr de sesizări (avea în mână un teanc de sesizări - n.r.). Aceste hârtii reprezintă oameni, în spatele lor sunt ființe, ele se înscriu principiului “garantului public”.
 • Timp de patru zile, în mai multe emisiuni, în mai multe forme de comunicare în spațiul public, am fost somată să fac o rectificare. Rectific, declarația care se tot citează nu îmi aparține, nu aparține președintelui CNA.
 • Vă reamintesc că marți seară am dat citire unui mesaj, o sesizare înregistrată la CNA cu data de 8 decembrie. Ea este una din aceste sesizari, cu același subiect.
 • De ce a fost aleasă această sesizare? Autorul îmi cerea să dăm mai departe către radiodifuzorul respectiv. Declarația nu aparține președintele CNA.

Apoi a invocat mai multe articole (din Decizia 207 a CNA) privind “criteriile de acordare a unei licențe audiovizuale sau criteriile de schimbare a grilei de programe”: “respectarea interesului public, raportul echilibrat în piață, strategia editorială, oferta de programe s.a.”

 • "CNA va ține cont de criteriile pe care le-am menționat și de angajamentele radiodifuzorului: respectarea legislației audiovizualului. (...) Aceste criteri s-au avut în vederea în ședința din marți și joi."
 • Vă rog să luați în calcul că avem un protocol de colaborare cu ARCA (Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale), prin care suntem obligați să le transmitem toate sesizările. Declaratia pe care am remis-o a fost la adresa radiodifuzorului în cauză. (...) Toate aceste sesizări sunt remise radiodifuzorului conform protocolului semnat.

Știre în curs de actualizare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • nici macar nu prind Digi24. Cei ce suntem la UPC n-avem nici Digi, nici canalele alea de sport pe care tot se dau meciuri , avem o viata mai putin stresanta , e clar :) Cat priveste posturile agasante, asta depinde de fiecare. Mie cel mai agasant si spalator de creiere e B1tv. Tocmai de aceea, nu-l mai urmaresc. Antena3, face cam acelasi lucru, insa sunt in alta tabara. I-as pune pe locul 2, dupa B1, la terorism vizual si auditiv.
 • schimba canalul. Eu nu ma mai uit la b1 de peste un an de zile. Prea ma enerva Turcescu si Pora. E excelent fara b1 si alte posturi agasante. Daca te agaseaza Antena3, nu te mai uita. O sa te simti mai bine.
 • sunt de acord sa nu mai vedem prostituate la tv, dar nu poate doamna Georgescu sa nu acorde licenta unui post, doar pentru ca nu o vrea pe Dragusanu sau pe alea doua pipite a lui Capatos, insa le lasa bine mersi pe asistentele prostituate ale altor posturi tv. E limpede ca nu e impartiala.
 • am vazut interventia dnei Georgescu de la Acces Direct si mi s-a parut penibila. E clar ca femeia e platita de cineva, ca sa nu le dea licenta la astia, ca numai aberatii spunea. De exemplu s-a legat de Dragusanca, spunea ca ea nu poate fi prezentatoare ca n-are dictie buna . Pai de cand sefa CNA-ului alege personalul ce va lucra intr-o televiziune? Domnul care aduce cartea, de la Protv, n-are probleme evidente de vorbire (balbaiala)? E incredibila coana Georgescu, sa refuze acordarea licentei unui post, doar pentru ca nu o inghite pe o persoana. S-a facut de ras in emisiune, a facut de ras si CNA-ului, daca ea, a ajuns sa-l conduca. Chiar ma intreb ce pregatire are ea si ce o recomanda sa fie sefa la CNA, ca e mult prea penibila. (ea singura se face de ras).
 • II CER DOAMNEI LAURA GEORGESCU SA FACA CUMVA SA DISPARA ANTENELE DE PE TV CA NE-AM CAM SATURAT DE TABLOIDELE LOR SI DE TATOASELE ALEA DE LA A1 A2 A3 ETC
 • se vrea sa ni se mai bage pe gat inca o TV cu prostituate, toti prezentatorii promoveaza tzatoase doar ca sa dea si ei o .... in culise, romanu se uita la orice
 • @euss
  intr-adevar nu te obliga nimeni sa te uiti la A3 sau orice alt post TV,dar A3,nu mai poate fi numit post TV de stiri.Cand ai vazut ultima data la ei o stire externa de mai mult de 3 minute!Poate doar cu ocazia evenimentelor speciale,ce erau transmise si de celelalte posturi.Cand ai vazut tu un material facut despre ceea ce se discuta in Parlamentul European si ce catastrofa de natiune suntem.Ca suntem numiti paria ai Europei si ca le pare rau ca au fost nevoiti sa ne introduca in UE!
  Acest post este o rusine,pentru o tara europeana,dar porcilor le place mizeria,asa ca uitati-va fratilor si puneti botul la ineptiile debitate de Badea,Gadea,Oana Stancu &co!
  Salvatine CNA!!!!!!!!
 • cand sa discutat situatia intrari otv peste ddtv georgesca a facut scandal de aparitia pe masa a microfonului OTV care nu avea licenta acum nu vad sa urle de aparitia microfonului antena star care nu are licenta :)))
 • Ce fac cei de la A3 se numeste terorism audiovizual. Cei ce sunt inzestrati cu mai putina materie cenusie, sunt spalati in permanenta pe creier. Abia astept sa-l vad pe Varan dupa gratii. Dupa aceea o sa pice si Antenele dupa el. A nu se intelege ca celelalte televiziuni nu practica asemenea metode, numai ca acolo se face in limite suportabile. De departe cel mai echidistant post tv de stiri (deocamdata) este Digi24.

Trimite un comentariu