Skip to main content

Radioul public, somat de CNA după ce Dan Puric a spus că România este condusă de „un cuib mafiotic” și de „o șleahtă de securiști”

 

dan puric

Publicitate

Radio România Actualități a primit din partea CNA o somație publică postului public de radio din cauza unei emisiuni în care actorul Dan Puric a spus că România este condusă de „un cuib mafiotic” și de „o șleahtă de securiști”.

CNA a considerat printre altele că moderatorul emisiunii nu a solicitat invitatului să justifice aprecierile pe care le-a făcut, iar sancțiunea a fost dată pe articolul 40 din Codul Audiovizual, care spune că „Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.”

Emisiunea în cauză este Maraton de duminică, realizată de Alexandru Rusu, iar în prezent nu mai este în grila radioului public.

Care au fost afirmațiile care au deranjat: 

  • Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic, lucrul acesta era onorat.”
  • „Cu ocazia aceasta, sigur, noi vorbim pentru ascultători, pentru oamenii conştienţi, nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc, noi vorbim de oamenii ăştia.”
  • Sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • dar nu inteleg unde e limbajul injurios si unde a instigat la violenta? omul si-a spus parerea, nu a jignit pe nimeni. jignire ar fi fost daca spunea "acesti porci sinistri care ne conduc" pentru ca ar fi jignit porcii si sarmanele animale nu aveau nicio vina.
  • Daca nu ma insel, aceeasi declaratie a avut-o si intr-o emisiune la Romania TV A ndreea Cretulescu 1 dec.2013. Se se uitara baietii la RTV?
  • Nu pot sa spun ca ma omor dupa Dan Puric, dar pe cuvant daca vad aici cu ce-a gresit! Adica televiziunile sunt pline de emisiuni de doi lei, emisiuni total neinspirate, cu personaje care de care mai ciudate si nu patesc mai nimic, si cand Dan Puric spune ca suntem condusi de mafioti si securisti CNA da somatii? Ciudat!
  • desi omul asta ma plictiseste de moarte cu concluziile lui pseudo-intelectuale, cred ca are dreptate cand spune ca romania este un stat mafiot condus de fosti comunisiti.
  • banuiesc ca facea referire la cei care se perinda pe la RomaniaTv unde ii place si dumnealui sa roada cate un oscior...

Trimite un comentariu