Skip to main content

Stelian Tănase, noul șef interimar al TVR. A trecut de votul final din Parlament, cu 405 voturi pentru și două împotrivă

 

stelian_tanase adevarul 2 

Publicitate

 

 

UPDATE. Crin Antonescu, după numirea lui Stelian Tănase la conducerea TVR: "Stelian Tănase va fi susținut și pentru validarea deplină de președinte al TVR. (...) Vom susține toate demersurile pe care Stelian Tănase le va face la TVR, alături de noua conducere. Va fi scurtit de orice ingerință politică din partea noastră. (...) Nu va trebui să facă altceva decât să modernizeze televiziunea publică", a spus liderul PNL, la ieșirea de la Parlament, în urmă cu puțin timp.

Stelian Tănase, propunerea PNL pentru funcția de președinte-director general al Televiziunii Române, a primit votul plenului Parlamentului, reunit astăzi.

Stelian Tănase este noul directorul-general interimar al TVR. El a trecut de votul final al Parlamentului, cu o majoritate "confortabilă": 405 voturi pentru și doar două împotrivă. Asta în condițiile în care parlamentarii PDL au boicotat ședința de astăzi.

Stelian Tănase este a doua propunere a Partidului Național Liberal pentru acest post. Prima propunere a liberalilor, Rares Bogdan (realizatorul emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea TV), nu a trecut de Parlament din lipsă de cvorum. Atunci, parlamentarii PSD au boicotat ședința, inducând o criză majoră în USL.

Ce a spus Stelian Tănase în fața Comisiilor de cultură

„Cred că marea suferință a televiziunii este credibilitatea ei. Practic, în fiecare an și credibilitatea și audiența au declinat. A ajuns să facă audiențe mai mici care nu au nicio zecime din angajații și echipamentele televiziunii publice”, a spus Stelian Tănase, astăzi, la audierile din Comisiile de Cultură ale Parlamentului.

El a primit avizul Comisiilor de Cultură şi mass-media din Parlament pentru funcția de director interimar președinte geneal al Televiziunii Române, cu unanimitate de voturi, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

VIDEO. Ce a spus Stelian Tănase în fața Comisiilor de Cultură

Despre Stelian Tănase: 

 • Stelian Tănase este absolvent al Facultății de Filosofie a Universității București, scriitor, istoric, politician, om de televiziune și analist politic.
 • La începutul anilor '90, Stelian Tănase a fost coleg cu Crin Antonescu în Partidul Alianța Civică. Cariera sa în politică nu a durat, însă, prea mult, iar el s-a reorientat spre o carieră în mediul universitar și în televiziune, potrivit unui profil realizat ieri de HotNews.ro.
 • Profesor la Facultatea de Știinte Politice a Universității Bucuresti, el a devenit mai cunoscut în ultimii ani datorită emisiunilor pe care le-a realizat la posturile TVR, Antena 1 si Realitatea TV.
 • Stelian Tănase a lucrat mai mulți ani la Realitatea TV, în perioada în care postul de știri era controlat de Sorin Ovidiu Vîntu. Ultimele sale emisiuni au fost "București strict secret". "3x3" și "Tănase și Dinescu".
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Aproape "3luni" va prinde ca Dir.General si asta pt ca va avea "mare ajutor" din partea "Celor Mai buni manageri": Zgabercea, Irine Radu-Vai capu ei si...Marlee Demeter Andreas !!!
  Asta da "echipa" soc!! Succesuri
 • Doar o parafrazare sau, mai bine zis, o deturnare a unei anecdote care a circulat acum câteva luni prin Statele Unite - un dialog între doi cetățeni, cam așa:
  - Ai auzit? Stelian Tănase este noul director al TVR.
  - Îi dau șase luni.
  - Stai, că omul a promis că va asigura independența editorială, va ține TVR echidistantă, departe de interesele electorale și presiunile politice, că îi va crește credibilitatea, va implementa guideline-ul editorial al BBC în știri și talkshow-uri...
  - Aa, da? Atunci, îi dau trei luni...
 • E un semn de normalitate daca USL s-a dumirit ca nu prea are intelectuali. Sarcini de la popor pentru noua conducere TVR pot fi: reconstituirea TVR Cultural asa cum a fost, infiintarea unui TVR Didactic (pentru egalitate de sanse in RO si pentru protejarea identitatii copiilor românilor din Diaspora si din jurul României), mai multe emisiuni multiculturale, cele in limba rusa având aceeasi pondere cu cele in limba maghiara, dublarea sau triplarea numarului corespondentilor directi la Chisinau si la Budapesta... Doar practicând Luminarea Poporului dl Stelian Tanase poate spera la un pic mai multa gratitudine decât a cules dl Patapievici pentru truda de la ICR.

Trimite un comentariu