Skip to main content

29 ianuarie. Acţiunile CME, compania care deţine PRO TV, au scăzut cu 20% în mai puţin de o lună

 

Screen Shot 2014-01-29 at 5.03.07 AM

Publicitate

SCĂDERE. După ce anul trecut, a avut o scădere a valorii acţiunilor de peste 40%, Central European Media Enterprises a început anul cu stângul. În prima lună a lui 2014, acţiunile CME au înregistrat deja o scădere de peste 20%, scrie Capital.
Acţiunile grupului Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, au înregistrat în noiembrie o cădere de peste 60%, după ce compania şi-a publicat rezultatele financiare şi a avertizat că ar putea să aibă probleme în rambursarea datoriilor fără capital suplimentar. Astfel, în doar două săptămâni (în intervalul 29 octombrie-12 noiembrie), acţiunile listate la bursa de la New York ale CME s-au prăbuşit cu 63,99%.


Acţiunile CME, compania care deţine PRO TV, au scăzut cu 20% în mai puţin de o lună


TRUSTUL DOGAN. Ţinta turcilor de la Dogan, compania care operează Kanal D, al treilea post de televiziune ca audienţă din România, este să crească pe piaţa locală, in principal organic, dar fără să excludă eventuale achiziţii, a declarat preşedintele Kanal D Haluk Kurcer, pentru HotNews.ro. Întrebat dacă poartă, în prezent, discuţii pentru posibile achiziţii pe piaţa românească, el a răspuns: "Oficial, nu. Dar nu pot spune mai multe".
"Suntem încă pe minus. Dar oriunde te-ai uita pe piaţă, piaţa nu a mai crescut deloc din 2009 şi cred că în 2013 a mai pierdut în jur de 5%. În timp ce piaţa scade, noi am crescut cu 28%. Totuşi, ne asteptăm la mai mult. (...) Nu intenţionăm să plecăm, să vindem, sa atragem alt acţionar. Vrem să continuăm aşa cum suntem acum", afirma el.
Haluk Kurcer, Kanal D: Noi nu plecăm, nu vindem. Vrem să creştem, adică să întărim Kanal D, dar am putea face şi achiziţii


TV DIGITALĂ. Preţul de pornire pentru fiecare din cele cinci licenţe de televiziune digitală terestră în cadrul procedurii de selecţie competitivă va fi de 300.000 de euro, conform unei propuneri a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), scrie DailyBusiness.ro. Această propunere va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile.
"Taxa minima de licenta reprezinta pretul de pornire pentru fiecare multiplex in cadrul procedurii de selectie competitiva ce va fi desfasurata de ANCOM", potrivit reprezentantilor institutiei.
ANCOM: 300.000 euro, preţul de pornire pentru o licenţă de televiziune digitala


SCHIMBARE. Ionuţ Coldea (39 de ani) este noul director general (CEO) al Euromedia Group, cel mai mare jucator de pe piaţa de publicitate outdoor din Romania, dupa ce Bogdan Vasile, fostul CEO al companiei, a renunţat la mandatul deţinut din noiembrie 2010, scrie Wall-Street.ro.
Acesta a preluat funcţia din 24 ianuarie. Coldea are o experienţă de peste 10 ani pe piaţa de publicitate outdoor din România.
Pe de altă parte, poziţia de director operaţional va fi preluată de Cătălin Ilie (43 de ani), un manager cu o vastă experienţă de business in industria audiovizualului.
Euromedia Group are o nouă echipă de management. Cine sunt noii CEO şi COO


NOI CANALE TV. BBC, radiodifuzorul public britanic, a anunţat că va lansa trei noi televiziuni pay-TV - BBC First, BBC Earth şi BBC Brit -, care vor emite la nivel internaţional, scrie Mediafax.
Planurile privind lansarea celor trei noi televiziuni au fost anunţate de Tim Davie, directorul executiv al BBC Worldwide.
Compania BBC Worldwide plănuieşte să testeze noile televiziunile BBC First, BBC Earth şi BBC Brit pe câteva "pieţe cheie" pentru radiodifuzorul public britanic, informează broadbandtvnews.com.
BBC va lansa trei noi televiziuni la nivel internaţional


AUDIENŢE, GRAMMY. A 56-a editie a premiilor Grammy, care a avut loc duminică seara la Staples Center din Los Angeles, a fost urmarită de 28,5 milioane de spectatori, conform datelor oferite de compania Nielsen, ocupând locul al doilea in topul audientelor inregistrate de aceasta gala in ultimii 21 de ani, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.
Potrivit contactmusic.com, gala de duminica seara a reprezentat un show de televiziune spectaculos, la care au participat nume sonore din industria muzicala, precum Daft Punk, Beyoncé, Jay Z, Nine Inch Nails, Madonna, iar Paul McCartney si Ringo Starr au cantat din nou impreuna dupa multi ani.
Grammy 2014, a doua cea mai vizionata gala in ultimii 21 de ani


PERSONAJE GAY LA DISNEY. Disney Channel a adus în premieră personajele homosexuale, în sitcomul „Good Luck Charlie“, după ce ani buni geniul Walt Disney a fost criticat din pricina discriminărilor, scrie Adevărul. În episodul istoric, părinţii Amy şi Bob Duncan, interpretaţi de Leigh-Allyn Baker şi de Eric Allan Kramer, aranjează o întâlnire de joacă pentru preşcolara Charlie (Mia Talerico) şi pentru una dintre prietenele sale care are, în schimb, două mame. „Am dezvoltat această poveste după ce am cerut opinia unor experţi în dezvoltarea copiilor (...) programul a fost elaborat pentru a fi revelant copiilor şi familiilor la nivel global şi pentru a aduce teme despre diversitate şi incluziune“, a explicat un purtător de cuvânt.
Cum au devenit producţiile Disney „corect politice“: de la acuzaţiile de rasism şi sexism, la apariţia personajelor gay

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus