Skip to main content

Bursă de Excelență în Jurnalism. Înscrieri până în martie

 

jurnalisti_52523800Jurnaliștii români pot aplica la Bursa pentru Excelență în Jurnalism, un program al Fundației ERSTE, Open Society Foundations și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Publicitate

Jurnaliști cu experiență din 11 țări (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia și Grecia) se pot înscrie la cea de-a opta ediție a Bursei pentru Excelență în Jurnalism, până pe 5 martie.

În fiecare an, în cadrul acestei competiții, zece jurnaliști sunt selectați să primească sprijin profesional și financiar pentru a investiga o temă regională de interes european.

"Generații" - tema competiției din acest an. 2.000 de euro valoarea bursei

Bursa are o valoare de 2.000 de euro și presupune, în plus, ocazia de a beneficia de instruire profesională în străinătate și de sprijin financiar pentru cercetare și deplasări, precum și de a avea articolul publicat în intreaga Europa.

Jurnaliștii selectați de un comitet independent vor primi și anul acesta burse de câte 2.000 de euro și fonduri pentru cercetare și deplasări în valoare de până la 2.000 de euro.

Zece articole vor fi publicate în presa regională și internațională, atât în limba engleză, cât și în limba maternă a fiecărui jurnalist selectat.

Ulterior, juriul va desemna cele trei articole câștigătoare ale competiției, iar autorii acestora vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro.

Formularul de înscriere precum și alte informații despre condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul: www.fellowship.birn.eu.com.

 

Vlad Odobescu (Casa Jurnalistului) și Elena Stancu (Marie Claire România), câștigătorii români de anul trecut

Concursul de anul trecut a avut doi câștigători din România. Vlad Odobescu (Casa Jurnalistului) a primit premiul întâi și 4.000 de euro pentru articolul său despre politicieni acuzați de corupție și despre comunitățile care îi susțin, în loc să-i condamne, în vreme ce Elena Stancu (Marie Claire România) a câștigat premiul trei și 1.000 de euro pentru un material despre mită la angajarea în sistemul medical.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu