Skip to main content

CNA nu a prelungit două licențe pentru InfoPro. Votul se va relua

 

Sursa: debanat.ro
Sursa: debanat.ro

Publicitate

Solicitatea Pro TV S.A. de a prelungi licențele pentru stațiile Info Pro Oradea și Ploiești nu a trecut de CNA pentru că unul dintre membri a refuzat să voteze.

În aceste condiții votul pentru prelungirea cu nouă ani a celor două licențe va fi reluat. Consiliul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.

În ședința CNA de astăzi, Consiliul a supus la vot prelungirea licențelor celor două posturi de radio cu nouă ani. Deși în sală erau prezenți opt membrii, solicitarea Pro TV a primit cinci voturi "pentru" și două "împotrivă". Răsvan Popescu, fostul președinte al CNA, actualmente membru în Consiliu, s-a abținut.

Cristina Trepcea, un alt membru CNA, a spus că potrivit ROF (Regulamentul de Organizare și Funcționare) fiecare dintre membrii prezenți sunt obligați să își exprime votul, fie el pozitiv, fie negativ.

Narcisa Iorga, membru CNA, a întărit această poziție spunând că lui Răsvan Popescu nu îi rămân prea multe variante. Poate vota pentru prelungirea licenței sau împotriva acestei solicitări.

Explicația primită de reprezentanții societății Pro TV a fost că "nu a fost cvorum".

Cum au votat cei opt membri prezenți la ședință?

Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Cristina Trepcea și Radu Călin Cristea au votat "pentru" prelungirea licențelor Info Pro. Împotrivă au votat Laura Georgescu și Cristian Mititelu. Iar Răsvan Popescu a spus că nu își exprimă votul, că nu votează nici "pentru", dar nici împotriva solicitării Pro TV S.A.

Motivarea votului. A fost sau nu a fost cvorum?

Laura Georgescu, președinte CNA:

„Nu voi vota două stații cu același conținut în aceeași localitate. Asa am spus încă de anul trecut."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Info Pro nu imi amintesc sa fi creat probleme majore de respectarea legislatiei. Mă tem că acum dacă vom spune ca nu va mai prelungi licenta din Ploiești și Oradea am incalca propria decizie de a aștepta să își relanseze stația. A nu vota o prelungire de licente pentru o rețea cu peste 30 de stații cred că este riscant pentru noi ca institutie, pentru că nu ne respectăm propriile decizii.

Reprezentanții Pro TV au spus că postul de radio Info Pro se va relansa în primăvara acestui an, în luna aprilie.

Radu Călin Cristea:

„Le voi da votul meu pentru onestitatea de care au dat dovada.”

Cristina Trepcea:

"Atunci cand a fost dată licența, acesta a fost data pe rețea, nu pe bucățele. Este singura rețea privată care respectă parametrii tehnici."

Christian Mititelu:

"Ei au primit o rețea națională ca să facă programe de știri și actualități, iar ei în prezent retransmit muzică de la un alt post. (...) Aș fi mai liniștit dacă s-ar amâna prelungirea licenței, mai avem o lună până la expirarea licenței de la Ploiești și două luni de zile până la expirarea licenței de la Oradea."

Narcisa Iorga: La sfârșitul lunii aprilie vor relansa postul Info Pro.

"Înseamnă că nu avem cvorum", a spus unul dintre membrii CNA în încercarea de a da o explicație pentru stituația creată.

Cristina Trepcea a fost cea care a observat că unul dintre membrii CNA nu și-a exprimat votul.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Thor,fa-mi daca ai timp o inregistrare cu telefonul mobil a insertului local de pe ProFM Oradea.Adresa mea de email este necolaes@yahoo.ro . Multumesc.
 • Cum sa ceri prelungirea unei licente pentru un radio care... nu mai exista ???
  Info Pro exista doar pe hartie, ca sa dea o aparenta de legalitate. In fapt, Info Pro nu mai exista de mult ci exista Pro FM pe zeci de frecvente.
 • Astia de la CNA sunt din ce in ce mai pros... destepti pe zi ce trece. N-ati lucrat in viata voastra in televiziune sau radio, dar le dati altora lectii. Cred ca daca si-ar pune cineva mintea cu ei, ar gasi multe schelete in dulapurile acestor neprihaniti.
 • De fapt explicația votului e alta: Răsvan Popescu nu primise încă plicul de la Pro, dar i s-a spus că e pe drum.

  Radu Călin Cristea: „Le voi da votul meu pentru onestitatea de care au dat dovada.” Radule, înțeleg că la tine a sosit plicul, dar nu cred că asta te obligă să faci declarații prin care să ne iei de proști. Auzi tu, „onestitatea de care au dat dovadă”...
 • Aici se vede mafia din CNA.
  Cum sa lasi, intr-o localitate, doua radiouri cu acelasi program ???
  Ele doar in acte au nume diferite (Pro FM si Info Pro), in fapt, e unul si acelasi.
  Cristina Trepcea e angajata Pro, nu e membru CNA. Nu a fost niciodata in slujba statului, ci intotdeauna in slujba Pro-ului.

Trimite un comentariu