Skip to main content

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Prima TV de către Cristian Burci

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea postului Prima TV de către omul de afaceri Cristian Burci, potrivit unui anunţ postat pe site-ul instituţiei.

Practic, avizul Consiliului era ultimul pas în finalizarea tranzacţiei dintre Burci şi ProSieben.Sat.

"Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care o firma controlata de Burci, Graffiti Red SRl, a preluat controlul asupra societatilor SBS Broadcasting Media SRL (care detine licenta Prima TV) şi Prime Time Productions SRL", potrivit comunicatului de presă.

Autoritatea de concurenţă a evaluat dacă această operaţiune este compatibilă cu "un mediu concurential normal".

În urma acestei analize, Consiliul a constatat următoarele:

  • "Firma Graffiti Red face parte din grupul de companii controlat de Cristian Burci, activ în principal, pe piaţa agenţiilor de publicitate şi pe cea de editare şi comercializare a publicaţiilor.Ţ
  • "Iar companiile achizitionate, aparţinând grupului SBS, activează în domeniul producţiei şi difuzării programelor TV-radio."

Cristian Burci a redevenit proprietarul Prima TV la opt ani după ce a vândut postul de televiziune. Contractul cu ProSieben.Sat a fost semnat pe 19 decembrie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Cristian Burci mai deţine pe piaţa din România ziarele Adevărul şi Click! (trustul Adevărul Holding).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ziDzi ziDzi
    Prima Tv preferatu meu pana acum , sper sa fie si in continuare. Succes noului "BOSS"
  • Lecobaur Lecobaur
    Ba chiar au reN in ele. :-)))
  • Serban Serban
    spoturile sunt de iarnu nu de Craciun! nu au colinde si reni in ele! iti recomand sa arunci o privire pe geam sa vezi cum e afara!
  • Vali Vali
    Între timp pe Prima încă mai rulează spoturi de Craciun, cel puțin seara când ma uit la Mondenii. Chiar nu realizează nimeni din televiziune?
  • Mihai Mihai
    Gata ,urmeaza taieri de salariu si restructurari! Adio Primatv ! Pacat ,pentru ca sunt si oameni bine pregatiti acolo .Am auzit ca Burci vrea sa mute sediul Prima la Adevarul dar.....nu poate iesi din contractul de inchiriere decat cu despagubiri imense. ,,Priceput,,manager este daca a aflat asta numai dupa ce a facut achizitia !

Trimite un comentariu

sus