Skip to main content

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Prima TV de către Cristian Burci

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea postului Prima TV de către omul de afaceri Cristian Burci, potrivit unui anunț postat pe site-ul instituției.

Practic, avizul Consiliului era ultimul pas în finalizarea tranzacției dintre Burci și ProSieben.Sat.

"Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică prin care o firma controlata de Burci, Graffiti Red SRl, a preluat controlul asupra societatilor SBS Broadcasting Media SRL (care detine licenta Prima TV) și Prime Time Productions SRL", potrivit comunicatului de presă.

Autoritatea de concurență a evaluat dacă această operațiune este compatibilă cu "un mediu concurential normal".

În urma acestei analize, Consiliul a constatat următoarele:

  • "Firma Graffiti Red face parte din grupul de companii controlat de Cristian Burci, activ în principal, pe piaţa agenţiilor de publicitate şi pe cea de editare şi comercializare a publicaţiilor.Ț
  • "Iar companiile achizitionate, aparținând grupului SBS, activează în domeniul producției și difuzării programelor TV-radio."

Cristian Burci a redevenit proprietarul Prima TV la opt ani după ce a vândut postul de televiziune. Contractul cu ProSieben.Sat a fost semnat pe 19 decembrie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Cristian Burci mai deține pe piața din România ziarele Adevărul și Click! (trustul Adevărul Holding).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • spoturile sunt de iarnu nu de Craciun! nu au colinde si reni in ele! iti recomand sa arunci o privire pe geam sa vezi cum e afara!
  • Între timp pe Prima încă mai rulează spoturi de Craciun, cel puțin seara când ma uit la Mondenii. Chiar nu realizează nimeni din televiziune?
  • Gata ,urmeaza taieri de salariu si restructurari! Adio Primatv ! Pacat ,pentru ca sunt si oameni bine pregatiti acolo .Am auzit ca Burci vrea sa mute sediul Prima la Adevarul dar.....nu poate iesi din contractul de inchiriere decat cu despagubiri imense. ,,Priceput,,manager este daca a aflat asta numai dupa ce a facut achizitia !

Trimite un comentariu