Skip to main content

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Prima TV de către Cristian Burci

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Consiliul Concurenţei analizează preluarea lui Cristi Burci a postului Prima TV, potrivit unui comunicat emis astăzi. Omul de afaceri va intra în acţionariatul companiei care deţine licenţa Prima TV, SBS Broadcasting, prin firma Graffiti Red SRL. Consiliul analizează şi preluarea societăţii Prime Time Productions SRL de către aceeaşi Graffiti Red.

„Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice”, se arată în documentul Consiliului.

O decizie cu privire la aceastǎ operaţiune de concentrare economicǎ urmeazǎ a fi luatǎ, conform prevederilor legale, în termen de cel mult 45 de zile de la data la care notificarea este consideratǎ efectivǎ.

„Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la terţi (inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate), în legǎturǎ cu aceastǎ concentrare economicǎ”, mai arată comunicatul instituţiei.

Cristian Burci a redevenit proprietarul Prima TV la opt ani după ce a vândut postul de televiziune. Contractul cu ProSieben.Sat a fost semnat pe 19 decembrie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus