Skip to main content

Curtea de Apel a anulat o amendă la România TV pentru denigrarea Andreei Pora

 

andreea pora sursa adevarul.ro

Publicitate

Curtea de Apel a anulat o amendă de 10.000 de lei acordată de CNA postului România TV pentru denigrarea Andreei Pora la o emisiune a lui Victor Ciutacu. În emisiune erau prezentate montaje cu Andreea Pora mâncând, dar și secvențe din alte emisiuni în care jurnalista a fost făcută de Gigi Becali „ciocănitoarea Woody”.

Decizia Curții de Apel a fost atcată cu recurs și urmează să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Ce s-a întâmplat. Ediția în cauză a emisiunii Tonomatul lu' Ciutacu a fost difuzată în data de 20 iunie 2013. Ciutacu îi avea invitați pe Bogdan Chireac, analist politic, Oana Dobre, jurnalist, Florin Iaru, scriitor și pe Mihaela Olaru, avocat.

Pe ecran a fost difuzată o imagine, din 2010, în care, aflându-se la un dineu, Andreea Pora muşca dintr-un cârnat. „Montajul acestor imagini, înainte-înapoi, aveau menirea de a induce publicului o imagine peiorativă persoanei Andreea Pora, folosind cu rea-credinţă imaginea acesteia aflată într-o ipostază ce nu avea nicio legătură cu interesul public”, a considerat atunci Consiliul Național al Audiovizualului.

Montajul în cauză a fost difuzat în buclă de mai multe ori în cadrul emisiunii lui Ciutacu. În emisiune au mai fost prezentate un fragment din emisiunea “Ştirile Serii”, din data de 4 septembrie 2012, în care Ioan Ghişe, după o discuţie aprinsă cu Andreea Pora, a părăsit studioul emisiunii, precum şi un material, înregistrat în data de 11 septembrie 2012, din ediţia “Ştirile Serii”, în care Andreea Pora şi Valeriu Pricină au avut o polemică în legătură cu acordarea pensiilor speciale. Valeriu Pricină a părăsit studioul.

De asemenea, a mai fost difuzat un fragment din emisiunea “Ştirile Serii”, din data de 13 noiembrie 2012, în cadrul căruia, într-o intervenţie telefonică, George Becali i-a spus Andreei Pora că este ciocănitoarea Woody.

Consiliul a considerat atunci că „difuzarea repetată a unor imagini a fost făcută pentru a evidenţia o latură peiorativă a contextului jignitor, acuzator al dialogului în care fusese prezentată iniţial înregistrarea respectivă”.

Pentru jignirile lui Becali la adresa Andreei Pora, și reluate atunci în emisiunea lui Ciutacu, postul România TV fusese sancționat cu 20.000 de lei. Și această sancțiune a fost atacată în instanță, însă Curtea de Apel a respins-o.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • s a si gasit cine sa vorbeasca.... Ciutacu cel care intr o emisiune in direct vomita si ii sareau balele din gura la propriu, a improscat obiectivul operatorului

Trimite un comentariu