Skip to main content

Kiss FM și Radio ZU, amendate cu 15.000 și respectiv 5.000 de lei. CNA va trimite adrese către toate posturile: melodiile cu probleme de limbaj doar după 23.00

 

Radio ubbclujPosturile de radio Kiss FM și Radio ZU au fost amendate cu 15.000 și respectiv 5.000 de lei pentru limbajul injurios din emisiunile matinale, dar și pentru melodiile cu conținut obscen din aceleași programe.

Publicitate

Iar Radio 21 s-a ales cu o somație publică pentru aceleași tipuri de încălcări ale legislației audiovizuale cu privire la protecția minorilor.

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat cele trei posturi de radio ca urmare a unei monitorizări realizate în perioada 24 august - 30 noiembrie 2013.

Emisiunile vizate de sancțiunile CNA la cele trei posturi de radio sunt următoarele:

 • "Cronica Cârcotașilor" (emisiune difuzat de Kiss FM în intervalul orar 7.00 - 10.00) - program realizat de Mihai Găinușă, Oana Paraschiv, Cătălin Dezbrăcatu și Șerban Huidu.
 • "Morning ZU" (matinalul de la Radio ZU, 7.00 - 10.00), emisune realizată de Mihai Morar și Daniel Buzdugan. 
 • "Momente 4D dimineața", emisiune matinală cu Vlad Craioveanu, Manuel Diculescu, Dj Andi&Orlando, difuzată în intervalul 6.00 -10.00. 

CNA a monitorizat, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2013, progrmale matinale difuzate de posturile de radio: Kiss FM, Radio ZU, Pro FM, Info Pro, Radio Guerrilla, Radio 21, Europa FM și Național FM.

Mai mult decât atât, Consiliul a votat astăzi trimiterea unei adrese către toate posturile de radio astfel încât melodiile cu probleme de limbaj să nu mai fie difuzate de posturile de radio înainte de ora 23.00.

Articolul invocat în adresa (decizia de intrare în legalitate) pe care urmează să o primească posturile de radio:

Art. 39 din Legea Audiovizualului:

"(2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective."

Care sunt piesele muzicale pe care membrii CNA nu vor să le mai audă la posturile de radio, înainte de ora 23.00?

 • Scoate limba - Mamelino
 • De ziua ta - Paraziții
 • Bărbați fără femei
 • Turobofin - Grasul XXL
 • Hai cu mine BUG-Mafia
 • Toate-s la fel - Paraziții
 • Cum să jignești o femeie - Paraziții
 • Bagabonți 99 - Paraziții
 • Talk-dirty - Jason Derulo
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • ma numesc deresu daniel si sunt din caracal vreau sa le scot emisiunea radio kiss fm si kiss tv sa le scoteti de tot din grila de programe si din televizor kiss tv si apoi bagati radio zu in locul lor lui kiss fm
 • Retransmisia "Info Pro" cade foarte des la Oradea (cam o dată pe lună) și durează cel puțin una-două zile până se remediază problema. În tot acest timp sunt difuzate melodii din 2011 și publicitate locală, clienții fiind astfel țepuiți (ei plătesc pentru ca reclamele să le fie difuzate în matinal sau înainte de știri, nu pe un playlist din 2011)!

  Nu mai vorbim despre legalitatea vânzării de publicitate locală pe o frecvență din rețeaua NAȚIONALĂ a Info Pro, în condițiile în care pe respectiva frecvență sunt fix 0 (ZERO) secunde de informație de interes local! CNA-ul ne-a dovedit de atâtea ori că ei + Pro FM = Big Love. Partea mai interesantă e faptul că pe forumul CNA exista un topic în care raportam aceste repetate căderi de emisie, topic care a dispărut complet peste noapte, după ultima mea raportare.
 • Pai talk dirty de la jason derulo vine deja cenzurata de la casa de productie atat pe tv cat si pe radio , astia de la cna sunt prosti , iar celelalte melodii pur si simplu nu prea le-am auzit la aceste posturi de radio
 • Sunt curios cum au monitorizat astia programul Info Pro !
  Va dati seama ce mafie e in CNA incat sa sustina, dupa atatia ani, ca Info Pro mai exista si doar retransmite "o parte din programul Pro FM".

Trimite un comentariu