Skip to main content

Mărioara Murărescu, mama Tezaurului folcloric, s-a stins din viaţă

 

marioara murarescu - Click

Realizatoarea de televiziune Marioara Murărescu a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani, anunţă Mediafax.

Marioara Murărescu a fost realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.

De asemenea, a realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima casetă video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").

Genericul emisiunii Tezaur Folcloric

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • ziDzi ziDzi
  daca unii realizatorii fug de la o televiziune la alta iata ca Marioara Murarescu a ramas in TVR pt ca este si va fi un PROFESIONIST si un exemplu pt toti
  Dumnezeu sa o odihneasca.
 • dinulescu dinulescu
  Dumnezeu sa o odihneasca.
 • Eugen Eugen
  Dumnezeu sa o ierte ! Nici eu nu sunt fan muzica populara dar ea a fost un profesionist desavarsit, care a realizat emisiunile cu devotament si daruire fara a privi la partea financiara
 • Horea Horea
  Nu-s un admirator sau consumator de muzica populara.
  Marioara Morarescu era insa un exemplu de daruire si pasiune pentru emisiunea pe care o realiza.
  Dumnezeu s-o ODIHNEASCA.
 • cata cata
  mare pacat .
 • Mircea Mircea
  ...si genericul acela minunat cu piesa la taragot a lui Dumitru Farcas. Ce piesa...

Trimite un comentariu

sus