Skip to main content

PRESA DE AZI. Condamnarea lui Năstase, pe prima pagină a ziarelor. România liberă: Sentința care a încheiat cariera politică a lui Năstase

 

7 ian 2014 Adrian Nastase condamnatCondamnarea lui Adrian Năstase a fost fără îndoială subiectul cel mai fierbinte al zilei de ieri și asta se reflectă și pe prima pagină a ziarelor de astăzi.

Publicitate

Cotidianele centrale s-au întrecut în titluri și abordări pe tema celei de-a doua condamnări a fostului premier Adrian Năstase.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cum apartă prima pagină a ziarelor de astăzi.

  • "Cât va sta Năstase la pușcărie" - acesta este titlul cu care ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi. "Fostul premier Adrian Năstase s-a întors după gratii unde va sta cel puțin un an după ce judecătorii Curții Supreme au dat ieri sentința definitivă în dosarul Zambaccian. (...) Perioada exactă o va stabili Tribunalul București, în momentul în care Năstase va formula cereri de contopire a pedepselor primite și de eliberare condiționată pe motiv de vârstă"
  • Jurnalul Național titrează pe prima pagină: "Adrian Năstase, a doua condamnare politică". Articolul pune sub lupă decizia analizează critic decizia magistraților de la Înalta Curte de a-l trimite pe Adrian Năstase din nou în spatele gratiilor, spunând că "obiectivitatea instan'ei este sub semnul unei grave suspiciuni". "Ziua condamnării ritualice a fost bine regizată de teatrul de sunet și umbre de la Cotroceni", mai scrie Dan Constantin în articolul său de pe prima pagină din Jurnalul Național. 
  • România liberă vine cu o altă abordare "Sentința care a încheiat cariera politică a lui Năstase". Cotidianul editat de Medien Holding scrie că "fostul premier trebuie să stea departe de orice funcție cel puțin șase ani de acum înainte". 
  • Național - trimitere în pagina patru: "Adrian Năstase - la pușcărie, soția Dana - condamnare cu suspendare".
  • Ziarul Puterea titrează și el pe prima pagină: "Adrian Năstase, înapoi la pușcărie".

Subiectul condamnării lui Năstase nu le-a scăpat nici tabloidelor Libertatea și Click!. Ziarul editat de Ringier a acordat mai mult spațiu pe prima pagină subiectului zilei de ieri care l-a avut în prim plan pe fostul premier, decât tabloidul Click!.

  • "Scapă de pârnarie după doar 7 luni", titrează Libertatea, pe prima pagină. "Condamnat la patru ani de pușcărie pentru luare de mită și șantaj, Adrian Năstase are șanse mari, conform unor surse juridice, să-și facă vacan'a de vară cu familia, în libertate", scrie tabloidul. 
  • Ziarul Click! are pe prima pagină o trimitere către paginile 4-5. "Năstase, iar la pușcărie după 294 de zile de libertate", titrează tabloidul editat de Adevărul Holding. "De data asta a uitat de pistol și s-a predat la Poliție", mai scrie Click!, pe prima pagină. 

Vedeți cu arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • pai da! Culmea,culmilor tabloidul Libertatea are dreptate! Au calculat astia si mai mult de 8 luni nu executa nici n-apuca sa-si scrie trairile din a doua vacanta la racoare.

Trimite un comentariu