Skip to main content

PRESA DE AZI. Corupția în școli, directorul milionar al Metrorex și doctorul aurolacilor țin primele pagini

 

Presa de azi, 13 ianuariePornind de la învățătoarea șpăgară de la Școala Nr. 10, Adevărul face astăzi, pe prima pagină, Mercurialul cadourilor în învățământul românesc. Evenimentul zilei îl prezintă pe directorul milionar al Metrorex, iar Libertatea pe doctorul aurolacilor, cel care are grijă de oamenii străzii.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale ziarelor de astăzi.

  • România liberă își deschide ediția de astăzi cu un interviu cu Oana Schimdt-Hăineală, membră CSM. "Oana Schimdt-Hăineală, fostă președintă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), declară că marea corupție nu poate fi combătută doar de procurori și judecători, fiindcă aceștia au nevoie de un "cadru normativ" și de instrumentele necesare, pe care doar clasa politică le poate asigura", scrie cotidianul editat de Medien Holding pe prima pagină. 
  • Adevărul are pe prima pagină un articol despre corupția din școli, un subiect iscat de cazul învățătoarei Dana Blându, de la Școala nr.10 din București, care a fost concediată după ce a cerut părinților cadouri cu ocazia sărbătorilor. "Mercurialul cadourilor în școala românească", titrează Adevărul pe prima pagină. 
  • Evenimentul zilei are ca deschidere de ziar un articol despre directorul Metrorex. Directorul milionar al Metrorex a vrut să "fure" un drum în Primăverii, titrează ziarul condus de Dan Andronic. Cotidianul mai scrie că "Aurel Radu (directorul Metrorex) și-a trasat o cale de acces pe un teren al statului, ca să aibă o parcelă mai valoroasă într-o zonă centrală a Capitalei". 
  • Jurnalul Național scrie despre întâlnirea președintelui Traian Băsescu cu Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA. Români bolnavi de "Înalta Poartă" - este titlul articolului de pe prima pagină din Jurnalul Național pe prima pagină.
  • Libertatea are pe prima pagină un articol despre "doctorul aurolacilor". Tabloidul scrie că "la 36 de ani, medicul Costin Militaru își riscă viața de două ori pe săptămână, coborând în canale pentru a avea grijă de oameni fără căpătâi, adesea extrem de violenți". Ziarul Libertatea titrează pe prima pagină: "În canale, șpaga se numără în purici și în păduchi!". 
  • Click! vorbește despre problemele de sănătate ale compozitorului Horia Moculescu (76 de ani), care recent a făcut o criză biliară și va fi operat. Tititlul dat de tabloidul editat de Adevărul Holding este următorul: "Horia Moculescu, păzit la spital de amantă". 
  • Gazeta Sporturilor scrie că "Steaua a semnat un precontract pentru vânzarea decarului său (Tănase) în seria A". "Pleacă și Tănase!", este titlul cu care își deschide ediția de astăzi cotidianul de sport. "Situația lui Reghe riscă să devină dramatică, întrucât Steaua rămâne  la finalul sezonului fără jumătate dintre titulari", mai scrie GSP. 
  • Subiectul vizitei Victoriei Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, a fost tratat și de Academia Cațavencu, în stilul caracteristic. "De ce nu s-a întâlnit Ponta cu trimisa Unchiului Sam? Pentru că în colonia România legea o face...Unchiu' Salam", scrie săptămânalul de satiră, pe prima pagină. 
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu