Skip to main content

PRESA DE AZI. Evenimentul zilei despre reporterii de teren care au făcut față codului roșu de ninsoare

 

Capturaţi ecranul complet 29.01.2014 104618.bmp
Evenimentul zilei îi pune pe copertă pe reporterii „zăpezii”, cei care au transmis din cele mai dificile locuri. Ziarul Financiar explică implicațiile pe care le are blocarea căilor rutiere și feroviare: economia locală pierde sute de milioane de euro zilnic.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare cum arată prima pagină a ziarelor de astăzi:

Evenimentul zilei dedică prima pagină jurnaliștilor care s-au luptat cu ninsoarea în ultimele zile pentru a transmite informații. Codul Roșu văzut de reporterii de teren, titrează publicația. EVZ a stat de vorbă cu Cristian Vasilcoiu (Realitatea TV), Florin Matei (Agerpres), Antonia Ioniță (TVR), Răzvan Cojocaru (TVR) și Adina Martin (B1 TV).

  • Florin Matei de la Agerpres a fost trimis în comuna Lungoci (Vrancea): "Până acolo, am mers doar în spatele unor utilaje de deszăpezire. Zăpada era viscolită şi era cât casele în zona comunei Lungoci. Ca să ajungem să discutăm cu localnicii sau ca să ne mişcăm printre nămeţi am dat la lopată mai mult ca niciodată cred".
  • Cristian Vasilcoiu, reporter la Realitatea TV, a făcut relatări de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti şi din judeţul Buzău în ultimele trei zile. „Ceea ce iese prima dată în evidenţă, în momentul când am intrat în contact cu oamenii blocaţi între nămeţi, este faptul că se plâng de autorităţi şi de faptul că acestea nu le asigură informaţii corecte. Li se spune că un drum este deszăpezit şi la faţa locului nu este."
  • Adina Martin, reporter B1 TV: "A trebuit să fac un stand-up de pe DN 22. Trebuia să merg cât mai departe, dar era viscolul atât de mare, cum n-am văzut niciodată. Practic operatorul s-a aşezat în genunchi ca să mă poată filma. Nu puteam să vorbesc, pentru că în momentul în care mă întorceam către cameră, viscolul venea din faţă. Venea zăpada cu atâta putere, încât mi-a acoperit toată faţa. Am făcut două stand-up-uri şi am spus «nu mai pot». Când am intrat în maşină, îmi ardea faţa şi îmi tremurau picioarele".

Ziarul Financiar despre ce înseamnă măsurile guvernului în vreme de viscol pentru România: Economia locală pierde sute de milioane de euro zilnic din cauza blocării căilor rutiere și feroviare. „Înainte de `89, dacă se oprea circulația, zburau toți, începând de la șefii de gară. Nu se accepta o închidere de circulație dacă zăpada nu era până la umăr”, spune George Buruiană, președintele Asociației Transportatorilor Feroviari.

România liberă deschide ediția de astăzi cu soția ministrului de Finanțe. Laura Chițoiu, anchetată de DNA în afacerea „Carpatica”. Soția ministrului Daniel Chițoiu este acuzată de abuz în serviciu.

Adevărul transmite din mijlocul manifestanților anti-Ianukovici: Revoluția ucraineană: baricada din Cernăuți. „La 40 de kilometri de granița cu România, în Cernăuți, a început, de vineri, revoluția, iar sediul Administrației Regionale a fost ocupat de protestatari”, scrie publicația.

Mult mai bine, transmite Gazeta Sporturilor echipei Steaua. „Echipa a făcut un joc solid împotriva lui Dinamo Kiev, care a folosit toate vedetele”, scrie publicația.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Reporterii care au "infruntat" zapezile sunt, in mare majoritate, basisti, nu ?
    Pacat ca mai nimeni nu s-a uitat la ei, daca te uiti dupa audientele B1, TVR si Realitatea. Au inghetat... degeaba. :)

Trimite un comentariu