Skip to main content

PRESA DE AZI. Ziarele de azi, pagini întregi de spre accidentul aviatic. Doar România liberă nu deschide cu avionul prăbușit. Titlurile de pe prima pagină.

 

Publicitate

Acidentul aviatic deschide aproape toate ziarele de azi. Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul Național, Click și Libertatea au ca principal subiect catastrofa din județul Cluj. Subiectul este peste tot, chiar și în Ziarul financiar. Doar ziarul sportiv Gazeta sporturilor nu are accidentul pe prima pagină.

România liberă deschide cu un alt subiect, legat de ministrul culturii, Gigel Știrbu. Accidentul este pe prima pagină, pe un spațiu mai mic.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, titlurile de pe primele pagini ale ziarelor de astăzi:

EVENIMENTUL ZILEI: “Tragedia din Apuseni” titrează mare, cu roșu, Evenimentul zilei. “Fata era moartă, dar doctorul, șocat, încerca s-o readucă la viață!”, scrie ziarul. Subiectul este pe trei pagini din interior.

JURNALUL NAȚIONAL. “România, a câta oară de negăsit pe hartă?” se întreabă Jurnalul pe prima pagină. Ziarul scrie despre tragedia aviatică pe șase pagini din interior.

ADEVĂRUL: Ziarul pune pe prima pagină poveștile salvatorilor. “Am găsit răniții la distanță de avion” este titlul de deschidere, o declarație a pădurarului care a ajuns primul la victimele accidentului. Pe interior, subiectul este dezbătut pe cinci pagini.

ROMÂNIA LIBERĂ: Pentru România liberă, subiectul de deschidere al ziarului este Gigel Știrbu, ministrul culturii: “Teza de doctorat: ce are de ascuns ministrul culturii”. "O verificare la Arhivele Naționale demonstrează că Gigel Știrbu nu a fost acolo". Accidentul aviatic este menționat într-un spațiu mult mai mic, în partea de sus a primei pagini: “Coșmarul din Apuseni: răniți în accident, uciși de frig.”

LIBERTATEA: Tabloidul merge pe povestea rezidentei care a pierit în accident și citează un martor ocular: “Studenta era deja moartă și avea lacrimi înghețate pe obraji”. Aurelia Ion, înscrisă în anul V la Facultatea de Medicină din București, și-a pierdut viața la doar 23 de ani, după ce a agonizat mai bine de 5 ore în așteptarea echipei de salvatori.

CLICK: “5 mistere în cazul avionului morții”, scrie Click, notând că pilotul Adrian Iovan avea la activ 16.000 de ore de zbor.

ZIARUL FINANCIAR: Și cotidianul de nișă scrie pe prima pagină despre accident, într-o trimitere către interior: “Haos: Autoritățile au spus cinci ore că nu știu unde se află avionul prăbușit.

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Iar copilotul a fost gasit de localnici dezbracat in zapada si l-au imbracat cu hainele lor. Ce mai zici acu' domnule "erou"?
  • O persoana cu fractura de coloana in zona cervicala, traumatisme craniene si toracice grave si hemoragie interna nu ar fi fost salvata de caldura unui foc...

    Nu stiu cum ar reactiona orice om dupa ce avionul in care se afla se prabuseste. Dar as zice ca s-ar afla in stare de soc. E nedemn sa invinovatesti una din victime in conditiile in care a trecut prin asa ceva nu este antrenat o viata pentru astfel de situatii.
  • E ceva ce nu l-a intrebat nimeni pe doctorul Radu Zamfir: daca avea doar rani superficiale, putea sa mearga, avea telefon cu gps si chiar si internet in zona aia, de ce n-a luat-o pe jos, dupa harta, spre cel mai apropiat sat, care era la doar o ora distanta (din ce s-a spus la TV) ? De ce a refuzat in interviul de la Antena 3 sa arate SMS-ul cu coordonatele pe care spune ca le-a trimis?
    El a facut focul sa se incalzeasca si a asteptat 5h in timp ce studenta a murit de la frig, nu de la rani (conform informatiilor oficiale). Si chiar daca nu vroia sa plece dupa ajutor, nu are explicatie cum de a murit cineva de frig chiar langa el, langa foc.

Trimite un comentariu