Skip to main content

SURPRIZĂ LA TVR. Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu au fost invalidați!

 

sorin-burtea
Sorin Burtea a revenit în consiliul de administrație al TVR, după ce primii doi clasați au fost invalidați de comisia electorală

Publicitate

Votul pentru reprezentanții salariaților în conducerea TVR a fost invalidat de Biroul Electoral Central din TVR. Cornel Mihalache și Mihai Rădulescu, cei care au obținut de departe cel mai mare număr de voturi, (aproape 600) nu vor intra în Consiliul de Administrație.

Potrivit procesului verbal final, până în data de 19 ianuarie, ora 20.00, cei doi nu au depus cazierul judiciar conform art. 6, alin (1) din Regulamentul privind organizarea și dezfășurarea alegerilor reprezentanților salariaților pentru Consiliul de Administrație al SRTV.”

Ce spune articolul invocat:

„Poate candida orice persoană, salariată a SRTv, pe baza unei solicitări scrise adresate Biroului Electoral Bucureşti sau Birourilor Electorale Teritoriale (pentru Studiourile Teritoriale) însoţită de o scrisoare de motivaţie, un Curriculum Vitae detaliat, o declaratie pe proprie raspundere ca nu a facut politie politica si ca nu a facut parte din structurile de politie politica ale regimului, comunist si ca nu are cazier judiciar, sub rezerva prezentarii ulterioare a cazierului judiciar, până la momentul validarii rezultatelor finale, respectiv duminică 19 ianuarie 2014, ora 20.00"

În aceste condiții, vor intra în Consiliul de Administrație următorii clasați, adică Liviu Gabriel Fetter (308 voturi obținute) și Sorin Burtea, votat de 303 oameni din TVR. Dragoș Bocanaciu și Sorin Rada sunt supleanți.

Tot din cauza nedepunerii cazierului judiciar au mai fost invalidate și alte rezultate – cele ale lui Cristian Țopescu și Adrian Sobaru – dar aceștia nu întruniseră numărul de voturi necesar intrării în conducerea TVR.

Comunicatul TVR:

Biroul Electoral Central din cadrul SRTv a validat duminică, 19 ianuarie 2014, rezultatul alegerilor pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie al SRTv, desfăşurate vineri 17 ianuarie 2014.

Astfel, Biroul Electoral Central a validat rezultatele finale, după cum urmează:

Liviu Fetter – 308 voturi,

Sorin Burtea – 303 voturi,

Dragoş-Ion Bocanaciu – 242 de voturi,

Sorin Rada – 179 de voturi,

Ion Stavre – 139,

Florian Anghel – 67 de voturi,

Carmen Kleibel – 52 de voturi,

Georges Felix Boisnard – 43 de voturi,

Răzvan-Ion Niculae – 42 de voturi,

Claudia-Daniela Nicolau – 35 de voturi,

Raul-Petrică Chesăuan – 14 voturi.

În urma procesului de votare desfăşurat vineri, 17 ianuarie 2014, au fost înregistare următoarele rezultate: Anghel Florian – 67 de voturi, Bocanaciu Dragoş-Ion – 242 de voturi, Boisnard Georges Felix - 43 de voturi, Burtea Sorin – 303 voturi, Chesăuan Raul-Petrică - 14 voturi, Fetter Liviu-Gabriel – 308, Ionescu Silvia – 15 voturi, Kleibel Carmen - 52 voturi, Mihalache Cornel – 598, Militaru Gheorghe – 107, Moraru Daniela - 81, Moraru Ion – 29 de voturi, Nicolau Claudia-Daniela – 35 de voturi, Niculae Răzvan-Ion - 42 de voturi, Rada Sorin – 179 de voturi, Rădulescu Mihai – 584 de voturi, Sobaru Adrian-Ion – 60 de voturi, Stavre Ion – 139 de voturi, Ţopescu Cristian-George – 164 de voturi.

Până în data de 19 ianuarie 2014, ora 20,00, următorii candidaţi nu au depus cazierul judiciar conform art.6, alin. (1) din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv: Silvia Ionescu, Cornel Mihalache, Gheorghe Militaru, Daniela Moraru, Ion Moraru, Mihai Rădulescu, Adrian Sobaru, Cristian Ţopescu.

Articolul 6, alin. (1) din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv prevede următoarele: „Poate candida orice persoană, salariată a SRTv, pe baza unei solicitări scrise adresate Biroului Electoral Bucureşti sau Birourilor Electorale Teritoriale (pentru Studiourile Teritoriale) însoţită de o scrisoare de motivaţie, un Curriculum Vitae detaliat, o declaratie pe proprie raspundere ca nu a facut politie politica si ca nu a facut parte din structurile de politie politica ale regimului, comunist si ca nu are cazier judiciar, sub rezerva prezentarii ulterioare a cazierului judiciar, până la momentul validarii rezultatelor finale, respectiv duminică 19 ianuarie 2014, ora 20.00”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu