Skip to main content

VIDEO. „Autobiografia lui Ceauşescu” de Andrei Ujică, la Digi24

 

Autobiografia lui CeausescuPostul de ştiri Digi24 va difuza în acest weekend „Autobiografia lui Ceauşescu”, un film documentar de trei ore realizat de Andrei Ujică.

Publicitate

Filmul va fi difuzat de Digi24 sâmbătă, de la 21.30, şi duminică, 26 ianuarie (când fostul dictator îşi aniversa ziua de naştere) de la 21.00.

Filmul semnat de Ujică este realizat exclusiv cu imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme şi conţine cadre inedite, tăiate de cenzură şi care nu au fost niciodată difuzate.

Sâmbătă (25 ianuarie), de la ora 21.00, documentarul va fi precedat, la Digi24, de o ediţie specială, moderată de Elena Vijulie, al cărei invitat este chiar realizatorul filmului, Andrei Ujică.

Digi24 va difuza, în acest weekend, "Autobiografia lui Ceauşescu", în contextul în care duminică, 26 ianuarie, se împlinesc 96 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu.

Despre Autobiografia lui Ceauşescu

Filmul, o producţie Icon Production, este montat din imagini care adună în total peste 1.000 de ore filmate cu Nicolae Ceauşescu şi acoperă o perioadă de 25 de ani din viaţa dictatorului, din anul 1965, când a venit la conducerea României şi până în anul 1989, când a fost executat.

Momente surprinse în documentar

Moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, preluarea puterii în Partidul Comunist, vizitele în China, Coreea de Nord, Marea Britanie sau Statele Unite, toate vizitele de lucru prin ţară, când i se raportau producţii-record la hectar şi era primit cu pâine şi sare, vacanţele de la mare, meciurile de volei, vânătorile de urşi şi multe alte momente se regăsesc în cele trei ore de documentar.

http://www.youtube.com/watch?v=RP_hdZMdfBw

„Un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, titra „Washington Post” în urmă cu trei ani, făcând referire la „Autobiografia lui Ceauşescu”.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    poate biografia lui ceausescu nu autobiografia! :( ce naiba, un regizor ar trebui sa stie diferenta intre o biografie si o autobiografie!

    AUTOBIOGRAFÍE, autobiografii, s. f. Expunere orală sau scrisă a vieții unei persoane făcută de ea însăși. ♦ Operă literară aparținând genului epic în care autorul își povestește viața. [Pr.: a-u-to-bi-o-] — Din fr. autobiographie.
  • Florin Florin
    Iata ce a spus New York Times despre film : A cinematic tour de force that tracks the rise, reign and grim fall of its subject. Asta este pentru unii destepti care comenteaza fara sa stie ce. Felicit Digi24 pentru initiativa.
  • Felix Turnatoru Securist Felix Turnatoru Securist
    A luat-o si Digi pe urmele lu' RetardTV :))))
  • Tataee Tataee
    Filmul e senzational. Merita urmarit.

Trimite un comentariu

sus