Skip to main content

12 Februarie. Senatorii au adoptat proiectul ce permite TVR și Radio România să cumpere acțiuni în societăți comerciale

 

tvrLEGEA TVR. Senatorii au adoptat, ieri, proiectul de lege pentru modificarea Legii de organizare și funcționare a TVR și a radioului public. Printre altele, proiectul permite celor două instituții de presă să constituie persoane juridice așa încât să poată difuza programe românești în străinătate, scrie HotNews.ro, care citează Agerpres. Proiectul fusese trimis spre reexaminare de către Traian Băsescu, în toamna anului trecut, dar Comisia de Cultură din Senat a votat săptămâna trecuta sa propuna respingerea cererii presedintelui.
Președintele Băsesescu a ridicat semne de întrebare privind efectele acestei inițiative, referindu-se îndeosebi la posibilitatea ca aceste instituții să poată achiziționa părți sociale sau acțiuni în societăti comerciale existente și de a dobândi calitatea de asociați în cadrul unei persoane de drept privat deja existentă.
Senatorii au adoptat proiectul ce permite TVR și Radio România să înființeze persoane juridice de drept privat, să devină asociați sau să cumpere acțiuni în societăți comerciale existente


Publicitate

INEDIT. O persoană din județul Covasna a reclamat la Protectia Consumatorului, apoi a dat în judecată un ziar din municipiul Sfântu Gheorghe, care a publicat cu întârziere necrologul unei persoane apropiate, iar rudele și cunoștințele nu au venit la înmormântare, scrie HotNews.ro, care citează Agerpres.

Potrivit șefului Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Covasna, Mircea Diaconu, conducerea ziarului și-ar fi cerut scuze, explicând că la mijloc a fost o "eroare umană", dar bărbatul nu a fost mulțumit și a dat în judecată publicația.
Covasna: Ziar reclamat la OPC și dat în judecată pentru nepublicarea la timp a unui necrolog

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu