Skip to main content

18 Februarie. Directorul TVR Internațional: Stelian Tănase a oprit emisia TVR Moldova

 

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz

Publicitate

CENZURĂ? Beatrice Comănescu, directorul TVR Internațional, a spus că Stelian Tănase a sunat-o și i-a cerut să scoată de urgență documentarul Moștenirea Clandestină, care era difuzat în acel moment pe TVR Moldova, scrie EVZ, care citează exclusivNews.ro.
”Stelian Tănase m-a sunat și-a mi-a cerut să opresc emisia TVR Moldova. Este fără precedent. (...) Întreruperea s-a făcut fără argumente, pe un ton, să zicem intempestiv", a declarat Beatrice Comănescu pentru exclusivNEWS.ro.
Pe 7 februarie 2014, la ora 14.00 pe canalul TVR Moldova a început difuzarea episodului zece al documentarului Moștenirea Clandestină, realizat de Monica Ghiurco. După doar opt minute, documentarul a fost oprit. Același episod a fost difuzat, pe 29 ianuarie, la TVR1.
FĂRĂ PRECEDENT. Ce spune directorul TVR Internațional despre cenzura lui Stelian Tănase


PERFORMANȚĂ. Jurnaliștii de la RISE Project România și Moldova sunt finaliști la European Press Prize, competiție ce premiază excelența în jurnalism, scrie HotNews.ro. Ancheta "Rețeaua Asasinilor" (varianta în engleză) realizată de RISE Project a fost nominalizată la categoria "reportaj de investigații".
La aceeași categorie mai sunt nominalizați jurnaliști de la Reuters, Der Spiegel sau Suddeutsche Zeitung.
Platforma de investigații jurnalistice RISE Project, finalistă la European Press Prize

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu