Skip to main content

Amenda de 10.000 de lei în cazul Rama - Nadia Comăneci, la Antena 1, transformată într-o somaţie

 

rama nadia

Curtea de Apel Bucureşti a decis recent să transforme amenda de 10.000 de lei, primită de Antena 1, pentru campania pentru margarina Rama, într-o somaţie publică. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Scandalul Rama a pornit de la jurnalistul Robert Turcescu, care a criticat-o aspru pe Nadia Comăneci pentru că este imaginea produsului. Reacţia lui Turcescu a creat o dezbatere intensă în mediul public.

După acest eveniment, CNA a luat în discuţie campania Rama, în şedinţa din 2 iulie. La momentul respectiv, campania Campioni la micul dejun suţinută de Nadia Comăneci pentru margarina Rama a fost interzisă de pe TV, iar Antena 1 a fost sancţionată cu o amendă de 10.000 de lei pentru că a difuzat un material promoţional cu Nadia Comăneci, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Postul Antena 1 a fost amendat deoarece publicitatea din emisiune nu a fost separată "cu cartoane", aşa cum prevede legea în cazul spoturilor promoţionale.

Mai exact, în emisiunea Neatza cu Răzvan şi Dani, din data de 21 iunie, a fost introdus un material video cu Nadia Comăneci care spunea că susţine campania lansată de Rama – Campioni la micul dejun. Momentul nu a fost încadrat între coperţi, iar membrii CNA au catalogat această secvenţă ca fiind telepromovare.

În ziua de 21 iunie 2013, postul de televiziune Antena 1 a difuzat, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani", un material înregistrat în care Nadia Comăneci a vorbit despre campania Rama „Campioni la micul dejun".

Această înregistrare a fost difuzată în cadrul unei discuţii din studio între prezentatorul Dani Oţil şi medicul nutriţionist, Corina Zugravu. Tema dialogului dintre cei doi a fost importanţa micului dejun atât pentru copii cât şi pentru adulţi, făcându-se referiri la beneficiile sandwich-ului cu grăsimi sănătoase sau cu margarină tartinabilă, ce conţine Omega 3 şi Omega 6. La un moment dat, a urmat declaraţia Nadiei Comăneci, însoţită de marcajul P, se arată în raportul de monitorizare al CNA:

„Bună dimineaţa! Îmi pare rău că nu pot să fiu alături de dumneavoastră, însă mă aflu la un proiect organizat de Rama care se numeşte „Campioni la mic dejun", în care învăţăm să vorbim despre importanţa micului dejun şi despre importanţa mişcării. Eu am învăţat acest lucru în copilărie, chiar dacă vine vacanţa, vă rog să nu scăpaţi micul dejun şi bineînţeles să faceţi mişcare. Vă salut cu drag." În timpul declaraţiei Nadiei Comăneci au apărut şi câteva gimnaste care prezentau un exerciţiu lângă un poster cu mesajul „Campioni la mic dejun!".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Liviu
    Pai e și normal Antena nu a avut nici o vina.
  • ana ana
    A acuzat-o de reclama mincinoasa si pt ca promova acest mizerabil produs(catalogat asa de specialisti in nutritie nu de mine) intr-o scoala. Apropo isi imagineaza cineva ca Nadia i-a dat macar sa guste fiului sau margarina?Iar toate aceste lucruri nu au legatura cu performantele sportive ale Nadiei
  • ronny ronny
    ha...turcescu...ce poti sa te astepti de la unul care nu se pricepe decat la cantat la muzicuta, dar are pretentii de mare jurnalist?
  • nadia nitov nadia nitov
    ca-i plina de euri cancerigene margarina rama, te multumeste ca raspuns? :(
  • pacepa pacepa
    nu inteleg de ce a fost amendata acesta reclama???????????ce este rau in aface reclame la diferite produse??????????
  • cinique cinique
    "care a criticat-o aspru pe Nadia Comăneci că este imaginea produsului."
    pt ca este imaginea. hai sa nu ne batem joc de acuzativ, desi este la moda.
  • cinique cinique
    haida de ! turcescu nu a criticat-o aspru pe comaneci, a injurat-o si a amenintat-o cu suturi in c.., daca o vede ! nu-l mai spalati pe deontolog ca macane.

Trimite un comentariu

sus