Skip to main content

Turcescu, pe post: "Ăştia au pus la cale o lovitură de stat". CNA: 70.000 de lei amendă pentru B1 din cauza "gravităţii afirmaţiilor"

 

Robert Turcescu
Robert Turcescu, fotografiat de Mircea Radu

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea postului B1 TV cu suma de 70.000 de lei pentru  B1 TV din cauza ediţiilor din 12 şi 25 decembrie 2013 a emisiunii Sub semnul întrebării, realizată de Robert Turcescu. În cadrul emisiunii din 12 decembrie, s-a discutat despre modificări ale Codului Penal de către Camera Deputaţilor în timp ce Premierul era plecat din ţară. În cea din 25 decembrie, a fost invitat Dan Puric care afirmat, printre altele, că România „este un stat mafiot condus de nişte securişti nenorociţi şi îmi asum această afirmaţie pentru că dezastrul despre care tu vorbeşti şi primarul cu incompetenţa lui e consecinţa vânzării de ţară”.

Amenda a fst acordată la propunerea Laurei Georgescu, care a considerat că au fost încălcate articolele 40 cu 3 şi 66 (a) din Codul Audiovizual.

40(3) Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

ART. 66
(1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică;

„Tot ţinând de istoricul sancţiunilor?”, a întrebat Valentin Jucan, membru CNA. „Absolut!”, a răspuns Laura Georgescu, preşedintele CNA: „Şi de gravitatea afirmaţiilor făcute. Nu au fost unul la unu să se certe pe un trecut comun. Nu a intervenit nimeni. Au fost patru din aceeaşi parte”, a spus Laura Georgescu.

În cadrul emisiunii au fost invitaţi Sabin Orcan, jurnalist B1, Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum, Andreea Pora, jurnalist, Mihail Neamţu, preşedinte Noua Republică.

Din emisiunea lui Turcescu:

  • Robert Turcescu: O săptămână în care am avut zile negre pentru democraţia românească şi pentru statul de drept în ciuda kilogramelor de vopsea cu care încearcă la momentul de faţă liderii politici aflaţi astăzi la putere să cosmetizeze realitatea ultimelor zile. A fost încă o tentativă eşuată, cel puţin până acum din fericire, de lovitură nu de stat ci de lovitură puternică, de croşeu, aplicată statului de drept în România. Un stat de drept destul de firav după cum am putut observa. Noroc, şi asta o şi titrăm, că am avut acest parteneriat strategic şi îl avem cu Statele Unite ale Americii şi suntem membri ai Uniunii Europene.
  • Mihail Neamţu: În cazul nostru Victor Ponta era într-adevăr la înmormântarea unui mare om de stat. Nimeni n-ar fi bănuit la 5, 6 mii de kilometri distanţă că mardeiaşii lui, oameni chiar şi cu un nume fatidic, nu e aşa, s-ar fi pregătit să căsăpească, să măcelărească Codul Penal împotriva Constituţiei. (...) De două ori au încălcat atât regulamentul cât şi Constituţia cei care s-au gândit să facă, să creeze în România o castă cu super imunităţi care de fapt în loc să reprezinte şi să slujească interesul naţional scuipă pe popor şi fac pipi de sus de tot.
  • Robert Turcescu: Uite, îţi dau eu o temă de reflectat la ea, dacă vrei, să ne gândim aşa, împreună dacă vrei. Să ne gândim că a demisionat ăsta, Barbu, de la Cultură, pentru declaraţii nefericite făcute în legătură cu...Am întrebat şi ieri, uite te întreb şi pe tine azi. Ăştia care au pus la cale practic o lovitură de stat, au amputat Codul Penal ridicându-se deasupra legilor...
  • Robert Turcescu: Păi ce facem mă, ajungem să trăim într-o ţară în care nişte demenţi dau foc la ţară şi trebuie să vină pompierul de serviciu de la Ambasada Statelor Unite?
  • Sabin Orcan: Da domnule, speranţa noastră, eu când îi văd pe ăştia, pe Ponta, pe UNPR-işti, pe PSD-işti, pe PNL-işti, eu când îi văd pe ăştia, speranţele mele sunt la Bruxelles. Nu în România. Că votantul român, poate să aibă Oprişan 20 de dosare penale. Votantul din Vrancea îl votează. Şi speranţa mea e la Bruxelles, nu la Vrancea.
  • Mihai Neamţu: Eu zic să încetăm această propagandă care sugerează cumva, aş spune insultător chiar, că românii sunt tembeli, că suntem condamnaţi să avem tot timpul o subdemocraţie ...(...)
    Robert Turcescu: Mihai Neamţu, unii sunt chiar tembeli. Unii sunt chiar tembeli, înţelegi?
  • Mihai Neamţu: Or fi fost înşelaţi, or fi fost minţiţi. Dar propaganda are...
    Robert Turcescu: Eu înţeleg că tu eşti politician , eu sunt ziarist, dar iată, eu am întâlnit în viaţa mea pe stradă, i-am văzut la televizor, mulţi tembeli, domnule!Asta este! Unii nu înţeleg nici azi ce li se întâmplă.
    Ioniţă: Şi în America sunt mulţi tembeli. Întrebarea este cum cu acelaşi procent de tembeli care e cam acelaşi într-o populaţie mare, o ţară e bine guvernată şi alta e prost guvernată. Asta trebuie să rezolvăm noi.
    Sabin Orcan: Datorită elitelor nu doar politice care au ştiut cum să facă legile acelei ţări.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iulian iulian
    cand cna da 50000 amenda antenei 3 e f bine cna e independent si corect .Cand acelasi cna da 70000 lui turcescu cna e rau cei din cna sant oameni lui ponta etc etc etc .eu sant sigur ca amenzile sant justificate in ambele cazuri nu mai zic asa ca sa nu le plangem noi de mila ca si turcescu si gadea au stapani politici care le vor plati amenzile , nu va faceti griji ca nu plateste turcescu din bani lui personali amenda cna ,la cata propaganda face pt basescu si wodrea se gaseste un sponsor sa i plateasca 70000 amenda la cna,si mai usor cu libertatea presei ca daca il injuri pe ponta toata ziua si i faci ode lui basescu si wodrea asta nu insemna ca faci presa, antena 3 si b1tv sant exact la fel numai ca sant din tabere opuse
  • paul S paul S
    Cand in savana leii se ospateaza din cadavrul semetului elefant de odinioara, hienele si sacalii se zbat sa prinda si ei o ciozvarta.
    Profesore, tu ai reusit!
    Chiar daca brandul Vadim a fost demitizat deja de cei trei corifei, iar acum este deja "spartul targului", totusi ai reusit sa mai ciupesti si tu un pic din gloria lui apusa!
    Desi foarte des folosite de toti postacii basisti (prin urmare total neoriginale), sintagmele "varanu" si "latrina3" scoreaza suficient de bine.
    Tonalitatea mesajului denota insa agitatie maxima, nervozitate la nivel inalt, apropierea de intrarea in fibrilatii si iti ridica foarte mult media. Aici esti perfect, chiar la nivelul lui Turcescu si Neamtu.
    Aceasta disperare (pe care trebuie sa recunosti si tu ca ai cam plagiat-o de la Robert) a fost punctul tau forte.
    Acel "rusine" de la final este insa slabut, dezamagitor chiar.
    Se potrivea muuult mai bine un "huoo!" sanatos.
    Dar, per total, si tu il faci pe Vadim sa isi piarda aura.
    Ou sont les nieges d'antan...
  • profesor profesor
    Mi se pare o mizerie incredibila!!! Adica ... toate mojiciile si invectivele aruncate de Latrina 3, fara nicio jena, 24 din24, 7 din 7 sunt tolerate si chiar premiate de acest CNA politizat cu politruci "made in Varan"??? Nesimtirea ajuns politica de stat si de guvern! De fapt ... pestele de la cap se-mpute! Toate institutiile sunt dupa chipul si asemanarea mitomanului din fruntea guvernului! Rusine!!!!
  • Kius Kius
    Dupa modelul Codului Penal, si Codul Audiovizual ar trebui sa prevada masura internarii intr-un centru de specialitate. Nu inteleg de ce trebuie sa-l amendezi pe saracul om, cand el are nevoie de ajutor.
  • ziDzi ziDzi
    oauuu e vizibil de la o posta ca aceasta amenda e data de politic
  • mad79 mad79
    se incalca dreptul la libera exprimare!
    NU cred ca se doreste o intoarcere a cenzurii,nu?
    Jurnalistii au tot dreptul sa se ia de politicieni si sa ii faca cu ou si cu otet,pentru ca si-au dat masura competentei lor in 25 de ani!
    A3,cand il face pe Basescu chior,de ce nu e sanctionata repetat,cu 50000 de lei?
  • paul S paul S
    De fapt, sa nu fiu nedrept si sa ii aloc exclusiv lui Robert toata gloria.
    Vadim a fost pus la respect si detronat din constiintele romanilor de o munca in echipa.
    Sau in haita, daca tot vorbeam de lupi tineri.
    Renumele de nebun isteric, atat de puternic asociat personalitatii Tribunului, i-a fost furat si insusit de Robert, Neamtu si Orcan.
    Nu doar de Robert.
    Si ceilalti doi, Neamtu si Orcan sunt mult, mult peste Vadim.
  • paul S paul S
    Vadim a decazut complet!
    Pana si renumele de nebun si l-a pierdut in mod jalnic si definitiv, in fata acestui lup tanar care il intrece cu mult.
    Felicitari Roberte!
    Domnule Vadim, viata e nemiloasa, de acum inainte ramai un banal om extraordinar de cult!
  • B0B B0B
    Si dacă se dovedeste ca Turbescu va avea dreptate, ce se întâmpla? B1 primește banii înapoi?
  • maria grapa- soc maria grapa- soc
    Turcescu ar face bine sa se adreseze unui medic. Chestia cu lovitura de stat e deja o obsesie cu transmitere basista.
  • tomgreen tomgreen
    Aici o sa fie plansete si jelanie. Ca un asa profesionist nu merita asa ceva.

Trimite un comentariu

sus