Skip to main content

Turcescu, pe post: "Ăștia au pus la cale o lovitură de stat". CNA: 70.000 de lei amendă pentru B1 din cauza "gravității afirmațiilor"

 

Robert Turcescu
Robert Turcescu, fotografiat de Mircea Radu

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea postului B1 TV cu suma de 70.000 de lei pentru  B1 TV din cauza edițiilor din 12 și 25 decembrie 2013 a emisiunii Sub semnul întrebării, realizată de Robert Turcescu. În cadrul emisiunii din 12 decembrie, s-a discutat despre modificări ale Codului Penal de către Camera Deputaților în timp ce Premierul era plecat din țară. În cea din 25 decembrie, a fost invitat Dan Puric care afirmat, printre altele, că România „este un stat mafiot condus de niște securiști nenorociți și îmi asum această afirmație pentru că dezastrul despre care tu vorbești și primarul cu incompetența lui e consecința vânzării de țară”.

Amenda a fst acordată la propunerea Laurei Georgescu, care a considerat că au fost încălcate articolele 40 cu 3 și 66 (a) din Codul Audiovizual.

40(3) Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

ART. 66
(1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică;

„Tot ținând de istoricul sancțiunilor?”, a întrebat Valentin Jucan, membru CNA. „Absolut!”, a răspuns Laura Georgescu, președintele CNA: „Și de gravitatea afirmațiilor făcute. Nu au fost unul la unu să se certe pe un trecut comun. Nu a intervenit nimeni. Au fost patru din aceeași parte”, a spus Laura Georgescu.

În cadrul emisiunii au fost invitați Sabin Orcan, jurnalist B1, Sorin Ioniță, președinte Expert Forum, Andreea Pora, jurnalist, Mihail Neamțu, președinte Noua Republică.

Din emisiunea lui Turcescu:

 • Robert Turcescu: O săptămână în care am avut zile negre pentru democrația românească și pentru statul de drept în ciuda kilogramelor de vopsea cu care încearcă la momentul de față liderii politici aflați astăzi la putere să cosmetizeze realitatea ultimelor zile. A fost încă o tentativă eșuată, cel puțin până acum din fericire, de lovitură nu de stat ci de lovitură puternică, de croșeu, aplicată statului de drept în România. Un stat de drept destul de firav după cum am putut observa. Noroc, și asta o și titrăm, că am avut acest parteneriat strategic și îl avem cu Statele Unite ale Americii și suntem membri ai Uniunii Europene.
 • Mihail Neamțu: În cazul nostru Victor Ponta era într-adevăr la înmormântarea unui mare om de stat. Nimeni n-ar fi bănuit la 5, 6 mii de kilometri distanță că mardeiașii lui, oameni chiar și cu un nume fatidic, nu e așa, s-ar fi pregătit să căsăpească, să măcelărească Codul Penal împotriva Constituției. (...) De două ori au încălcat atât regulamentul cât și Constituția cei care s-au gândit să facă, să creeze în România o castă cu super imunități care de fapt în loc să reprezinte și să slujească interesul național scuipă pe popor și fac pipi de sus de tot.
 • Robert Turcescu: Uite, îți dau eu o temă de reflectat la ea, dacă vrei, să ne gândim așa, împreună dacă vrei. Să ne gândim că a demisionat ăsta, Barbu, de la Cultură, pentru declarații nefericite făcute în legătură cu...Am întrebat și ieri, uite te întreb și pe tine azi. Ăștia care au pus la cale practic o lovitură de stat, au amputat Codul Penal ridicându-se deasupra legilor...
 • Robert Turcescu: Păi ce facem mă, ajungem să trăim într-o țară în care niște demenți dau foc la țară și trebuie să vină pompierul de serviciu de la Ambasada Statelor Unite?
 • Sabin Orcan: Da domnule, speranța noastră, eu când îi văd pe ăștia, pe Ponta, pe UNPR-iști, pe PSD-iști, pe PNL-iști, eu când îi văd pe ăștia, speranțele mele sunt la Bruxelles. Nu în România. Că votantul român, poate să aibă Oprișan 20 de dosare penale. Votantul din Vrancea îl votează. Și speranța mea e la Bruxelles, nu la Vrancea.
 • Mihai Neamțu: Eu zic să încetăm această propagandă care sugerează cumva, aș spune insultător chiar, că românii sunt tembeli, că suntem condamnați să avem tot timpul o subdemocrație ...(...)
  Robert Turcescu: Mihai Neamțu, unii sunt chiar tembeli. Unii sunt chiar tembeli, înțelegi?
 • Mihai Neamțu: Or fi fost înșelați, or fi fost mințiți. Dar propaganda are...
  Robert Turcescu: Eu înțeleg că tu ești politician , eu sunt ziarist, dar iată, eu am întâlnit în viața mea pe stradă, i-am văzut la televizor, mulți tembeli, domnule!Asta este! Unii nu înțeleg nici azi ce li se întâmplă.
  Ioniță: Și în America sunt mulți tembeli. Întrebarea este cum cu același procent de tembeli care e cam același într-o populație mare, o țară e bine guvernată și alta e prost guvernată. Asta trebuie să rezolvăm noi.
  Sabin Orcan: Datorită elitelor nu doar politice care au știut cum să facă legile acelei țări.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • cand cna da 50000 amenda antenei 3 e f bine cna e independent si corect .Cand acelasi cna da 70000 lui turcescu cna e rau cei din cna sant oameni lui ponta etc etc etc .eu sant sigur ca amenzile sant justificate in ambele cazuri nu mai zic asa ca sa nu le plangem noi de mila ca si turcescu si gadea au stapani politici care le vor plati amenzile , nu va faceti griji ca nu plateste turcescu din bani lui personali amenda cna ,la cata propaganda face pt basescu si wodrea se gaseste un sponsor sa i plateasca 70000 amenda la cna,si mai usor cu libertatea presei ca daca il injuri pe ponta toata ziua si i faci ode lui basescu si wodrea asta nu insemna ca faci presa, antena 3 si b1tv sant exact la fel numai ca sant din tabere opuse
 • Cand in savana leii se ospateaza din cadavrul semetului elefant de odinioara, hienele si sacalii se zbat sa prinda si ei o ciozvarta.
  Profesore, tu ai reusit!
  Chiar daca brandul Vadim a fost demitizat deja de cei trei corifei, iar acum este deja "spartul targului", totusi ai reusit sa mai ciupesti si tu un pic din gloria lui apusa!
  Desi foarte des folosite de toti postacii basisti (prin urmare total neoriginale), sintagmele "varanu" si "latrina3" scoreaza suficient de bine.
  Tonalitatea mesajului denota insa agitatie maxima, nervozitate la nivel inalt, apropierea de intrarea in fibrilatii si iti ridica foarte mult media. Aici esti perfect, chiar la nivelul lui Turcescu si Neamtu.
  Aceasta disperare (pe care trebuie sa recunosti si tu ca ai cam plagiat-o de la Robert) a fost punctul tau forte.
  Acel "rusine" de la final este insa slabut, dezamagitor chiar.
  Se potrivea muuult mai bine un "huoo!" sanatos.
  Dar, per total, si tu il faci pe Vadim sa isi piarda aura.
  Ou sont les nieges d'antan...
 • Mi se pare o mizerie incredibila!!! Adica ... toate mojiciile si invectivele aruncate de Latrina 3, fara nicio jena, 24 din24, 7 din 7 sunt tolerate si chiar premiate de acest CNA politizat cu politruci "made in Varan"??? Nesimtirea ajuns politica de stat si de guvern! De fapt ... pestele de la cap se-mpute! Toate institutiile sunt dupa chipul si asemanarea mitomanului din fruntea guvernului! Rusine!!!!
 • Dupa modelul Codului Penal, si Codul Audiovizual ar trebui sa prevada masura internarii intr-un centru de specialitate. Nu inteleg de ce trebuie sa-l amendezi pe saracul om, cand el are nevoie de ajutor.
 • se incalca dreptul la libera exprimare!
  NU cred ca se doreste o intoarcere a cenzurii,nu?
  Jurnalistii au tot dreptul sa se ia de politicieni si sa ii faca cu ou si cu otet,pentru ca si-au dat masura competentei lor in 25 de ani!
  A3,cand il face pe Basescu chior,de ce nu e sanctionata repetat,cu 50000 de lei?
 • De fapt, sa nu fiu nedrept si sa ii aloc exclusiv lui Robert toata gloria.
  Vadim a fost pus la respect si detronat din constiintele romanilor de o munca in echipa.
  Sau in haita, daca tot vorbeam de lupi tineri.
  Renumele de nebun isteric, atat de puternic asociat personalitatii Tribunului, i-a fost furat si insusit de Robert, Neamtu si Orcan.
  Nu doar de Robert.
  Si ceilalti doi, Neamtu si Orcan sunt mult, mult peste Vadim.
 • Vadim a decazut complet!
  Pana si renumele de nebun si l-a pierdut in mod jalnic si definitiv, in fata acestui lup tanar care il intrece cu mult.
  Felicitari Roberte!
  Domnule Vadim, viata e nemiloasa, de acum inainte ramai un banal om extraordinar de cult!

Trimite un comentariu