Skip to main content

Comisia Europeană: Presa din România, influenţată de interesele politice ale unor proprietari media

 

Foto: armradio.am
Foto: armradio.am

Publicitate

RAPORT CE. Jurnalismul din România este, adesea, influenţat de interesele şi de afilierile politice ale proprietarilor unor societăţi media, se arată în primul raport al Comisiei Europene privind corupţia din toate ţările UE, citat de Mediafax.

"Informarea obiectivă s-a deteriorat în ultimii ani şi jurnalismul este adesea influenţat de interesele specifice şi de afilierile politice ale proprietarilor unor societăţi de media, incluzând uneori intimidarea magistraţilor sau a unor persoane implicate în combaterea corupţiei", precizează raportul la capitolul mass-media şi accesul la informaţii.

Totodată, se arată că "limitările libertăţii presei au redus şi mai mult accesul la informaţii la nivelul întregii ţări". În opinia CE, această situaţie este agravată de faptul că România are cea mai scăzută rată de acoperire a internetului din UE.

De asemenea, o punere în aplicare "inadecvată" a legislaţiei de reglementare a accesului la informaţii afectează capacitatea de a preveni şi de a controla corupţia.

Documentul menţionează că raportul Freedom House's Freedom of the Press 2013 a stabilit că presa din România este "parţial liberă".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    Majoritatea televiziunilor din America sunt afiliate politic, oare ce se poate face pentru ca să nu mai fie afiliate domnilor deontologi de la freedom house?
  • Deontolog Tonomat Deontolog Tonomat
    RetardTV,hAznaua3,Digi24 sunt televeziunile de casa ale PSD-ului...
  • Doru Doru
    Ne spune C.E. Cine si de ce finanțeaza postul EuroNews??? Din banii si interesul cui???
  • mile mile
    si freedom house e fiinantata de partidele din sua

Trimite un comentariu

sus