Skip to main content

Conferință cu ghicitori. Președintele CNA spune că a făcut mai multe plângeri, dar nu spune cui și de ce

 

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

GHICI GHICITOAREA MEA! Laura Georgescu, președintele CNA, a convocat o conferință de presă pentru a anunța, printre altele, că face toate demersurile pentru a se constata starea de incompatibilitate a unor membri, dar fără a preciza despre cine este vorba.

Decizia de a face declarații a venit după ce, în timpul ședinței de astăzi, Valentin Jucan, membru CNA, a pus pe masă un obiect pe care scria „Presa liberă” în lanțuri de opt membri CNA. „Astăzi am avut de-a face cu o nouă tehnică de intimidare. În sala de şedinţe, care poartă numele lui Ralu Filip, cineva şi-a permis să producă butaforie, neavând nimic în comun cu postura de realizator de emisiune, de radio sau de televiziune”, a declarat Laura Georgescu.

Jurnaliștii, invitați să găsească răspunsurile

Conferința a început cu imagini dintr-un interviu cu președintele Traian Băsescu, la B1 TV, în care acesta făcea afirmații despre CNA. „Sunt în fața dumneavoastră să apăr demnitatea unei instituții independent care reglementează audiovizualul”, și-a început președintele CNA prezentarea.

Aceasta a făcut afirmații legat de presiunile pe care le-ar face anumiți membri, dar fără a da nume. „Sunt mandatată să solicit public și impedios instituțiilor abilitate să constate starea de incompatibilitate a unor actuali ocupanți ai acestor posturi”  a declarat Laura Georgescu. Întrebată la cine face referire, aceasta a evitat să facă vreo lămurire, invitând jurnaliștii să facă o anchetă pe acest subiect. Dânsa a precizat că solicitările au fost trimise către Comisiile de specialitate din Parlament, la Registrul Comerţului, la Agenţia Naţională de Integritate şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

În plus, Laura Georgescu a spus că funcționari ai CNA au fost amenințați, însă nici de această dată nu a spus cine a fost vizat și nici despre ce fel de amenințări este vorba, întrucât "va fi o anchetă în derulare a organelor abilitate".

După încheierea conferinței, doi dintre membrii CNA, Narcisa Iorga și Valentin Jucan, au declarat că se simt vizați de acuzațiile de incompatibilitate.

Narcisa Iorga  făcut referire la alți doi membri CNA - Christian Mititelu și Răsvan Popescu - declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate. În plus, aceasta a mai declarat: „Sunt incompatibilă pentru că nu am luat de pe masă acea butaforie, în locul lui Valentin Jucan."

Valentin Jucan, membru CNA: „Doresc să-mi cer scuze pentru faptul că ați fost chemați la o conferință de presa la care nu vi s-a spus nimic sau vi s-au spus lucruri tip ghicitoare. Prin acest însemn (cu "presa libera" in lanturi - n.red.), am tras un semnal de alarmă în legătură cu lucruri concrete pe care le-am spus în acest Consiliu. Nu știu de când președintele CNA are drept de veto asupra comunicării mele cu presa. Am libertatea de a ma exprima si de a avea o pozitie. (...) Noi am tras un semnal de alarma si acest obiect este un semnal de alarma pentru ce va fi sa fie in acest an. Iar presedintele CNA va raspunde cum? Si la ce? Una spunem noi si altfel se raspunde - intr-un mod calomnios."

semn
Obiectul pus de Valentin Jucan pe masă în timpul ședinței de astăzi, 18 februarie

Din declarațiile Laurei Georgescu:

 • Povestea mea începe în 22 ianuarie anul acesta, când CNA a reușit performanța să fie corect măsurat și să apară doar în raportul tehnic al comisiei.
 • Când am intrat în această instituție am aflat că cinci membri încercaseră printr o scrisoare trimisă la Bruxelles să sancționeze CNA.
 • E o practică de a pune presiune în funcție de contextul care este în acel moment mai interesant. Genul acesta de presiuni, fie sunt făcute prin scrisori în afara țării, fie sunt făcute prin comunicate trimise fără acceptul acestei instituții.
 • Astăzi 18 februarie, am avut de-a face cu o nouă tehnică de intimidare. În sala de ședințe care poartă numele lui Ralu Filip, cineva și-a permis să producă butaforie, neavând nimic în comun cu realizatorii de TV, de radio sau de jurnalist.
 • Ce vreau să vă rămână foarte clar, aceste presiuni nu ține nici de 3013 nici de 2014, ele țin de mult timp.
 • Ca să nu existe discuții, vă rog să împărțiți presei situația voturilor în 2013 și vă las pe dumneavoastră să decideți pe ce criteriu se fac aceste voturi.S-a încercat partizanatul public privat cu un jurnalist. În 2009, Victor Ciutacu – Radu Moraru - 10.000 de lei. Tot în 2009, Gabriela Firea solicită drept la replică.
 • Vă anunț public că până la finele mandatului meu, vom avea o probă video în legătură cu ce se întâmplă la CNA. Sunt mandatată să solicit public și impedios instituțiile abilitate să constate starea de incompatibilitate a unor actuali ocupanți ai acestor posturi.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • laura georgescu, inca o sluga a varanului felix turnatorul, aceasta face parte din acea adunatura numita uselista facuta si construita pe placul securistului felix.
 • Doamna Georgescu. Poate ne comunicați in viitoarea conferință de presa cine este Monica Gubernat, câte clase are, la ce se pricepe, si cu excepția PSD , cine si ce a recomandat o pentru ca sa face parte din CNA.....
 • nu, nu e așa...
  Laura Georgescu, președintele CNA, nu a făcut plângeri, ci a plâns... acuma speră să aibă mai mulți bani :)

Trimite un comentariu