Skip to main content

Grila de programe propusă de Stelian Tănase s-a împotmolit la CNA. Forul a suspendat ședința

 

tvrConsiliul Național al Audiovizualului nu a apucat să aprobe noile grile de programe propuse de Stelian Tănase, directorul interimar al Televiziunii Române, pentru posturile TVR 1 și TVR 2.

Publicitate

De ce? După câteva ore de discuții cu mai mulți reprezentanți de la televiziunea publică ședința CNA a fost suspendată fără ca grilele de primăvară ale celor două posturi de televiziune să mai fie supuse la vot.

Discuțiile din CNA s-au aprins atunci când s-a ajuns la subiectul documentarului realizat de Monica Ghiurco - Moștenirea Clandestină - și întrerupt de Stelian Tănase după câteva minute de difuzare pe postul TVR Moldova. După dialoguri aprinse, mai ales că TVR nu a pus la dispoziție o casetă martor, așa cum prevede legea, membrii CNA nu s-au înțeles cum să voteze și au sfârșit prin a părăsi sala.

Primul care a spart cvorumul a fost Viorel Vasile Buda, vicepreședinte forului. S-a ridicat și a plecat în jurul orei 17.00.

Potrivit legislației audiovizualului, noile vedete ale posturilor TVR 1 și TVR 2 (Ion Cristoiu, Miruna Munteanu, Daniel Apostol, Cornel Nistorescu, Florin Iaru, Mircea Dinescu și Ion M. Ioniță) nu își vor mai putea lansa emisiunile începând cu data de 1 martie, dacă grila nu e aprobată de CNA.

La ședința CNA de astăzi au participat din partea TVR au participat următorii reprezentanți: Irina Radu, director de programe la TVR, Gabriel Gherghescu, coordonator cu atribuții de director la TVR 1, Liana Săndulescu, coordonator cu atribuţii de Director TVR 2.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu