Skip to main content

Intrarea Digi 24 în "must-carry" a iscat discuții între membrii CNA. Un post al unui cablist, obligatoriu pentru ceilalți cabliști

 

Fenechiu DigiDecizia companiei RCS&RDS de a declara postul Digi 24 liber la retransmisie și a intra în lista televiziunilor pe care cabliștii sunt obligați să le retransmită a iscat discuții între membrii CNA.

Publicitate

Ce se întâmplă de fapt? Digi 24, televiziune operată de un cablist, devine un post obligatoriu pentru ceilalți operatori de cablu, fapt care reprezintă o premieră pentru piața de televiziune din România.

"Propun să ne adresăm Consiliului Concurenței pentru a obține un punct de vedere" a spus Lorand Turoș, membru CNA, fâcând referire la obligativitatea altor cabliști de a prelua televiziunea de știri deținută de RCS&RDS

La randul ei, Monica Gubernat a susținut propunerea lui Turoș, spunând că "nu voi sancționa niciun cablist care nu preia Digi 24", pana nu va primi un punct de vedere de la Consiliul Concurenței.

Menționăm că propunerea lui Lorand Turoș ca forul audiovizualului să se adreseze Consiliului Concurenței nu a fost supusă la vot.

Un alt subiect pus în discuție a fost cazul Antena Stars, o altă televiziune care apare pe lista must-carry. Narcisa Iorga a spus că, având în vedere recenta transformare a postului Antena 2 în Antena Stars, și postul trustului Intact ridică probleme.

"În condițiile astea este incorect să apară Antena Stars", a spus Narcisa Iorga, ca o reacție la poziția celor doi membri CNA (Lorand Turoș și Monica Gubernat).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • DEONTOLOG TONTOMAT... vorbesti prostii , tu ai urmarit macar 10 min postul digi24 hd ??? cred ca nu, vorbesti prostii, postul digi 24 wstw echidistant, echilibrat , fara culoare politica , un post la care te uiti cu placere, nu trage nici cu uslamisti nici cu pmp,pdl ..prezinta stirea asa cum e...iti spune unul care urmareste postul zi de zi ..
 • Reclama isi fac toti cablistii pe posturile de televiziune principale. Loredana si al ei Romtelecom Dolce, Brenciu si UPC-ul si acum George cu superviteza de 1000. Deci unde e problema?
 • te uita la sport.ro, procinema, protv si ai sa vezi reclama la RCS....
  la fel cum era reclama la dolce sport pe majoritatea posturilor....
 • cum sa nu fie preluat digi daca e pe pozitia 13....risca sanctionare cablistul. dar utv cum este preluat de concurenta desi este 100% detunut de rcs ?
 • Nea Lucica, nu sunt ce par a fi...Mi se pare normal ca toti cablistii sa apere interesele abonatilor, mai precis sa le ofere cit mai multe programe la preturi cit mai mici. Nu stiu pe cine si de ce deranjeaza daca postul asta va fi disponibil si in alte retele...cine nu il doreste nu il acceseaza sau il sterge din grila. Cit priveste calitatea stirilor este discutabila; multa lume spune ca este un post bun de televiziune si destul de echilibrat in ceea ce priveste partea politica...eu le-as propune sa nu mai difuzeze stiri cu si despre politicieni...ca sa nu mai supere pe nimeni.
 • iarasi oamenii astia se fac ca gindesc fara sa aiba legea si principiile la ei
  Pai, ba, daca legea nu distinge nici voi n-aveti voie sa distingeti! Indeplineste criteriile? Bravo, e in lista!
  Nu voi aveti eventual a va plinge la CC, ci ailalti, da n-o s-o faca nimeni ca nu au de ce.
 • Urmaresc de ceva vreme posturile si constat o armata de postaci ce par a fi din Rds.Domnilor, faceti stiri, nu stati pe internet.Nu asa se face [email protected] ca si la Digi am vazut morti si stiri de ora 5.Adevaru e ca au fost dati afara si au plecat cam multi reporteri si nu mai acopera zone din tara si nu au materiale.Eu propun ca aia cu scara sa mai ia si imagini cand nu intind fibra.

Trimite un comentariu