Skip to main content

Peste 8.300 de articole online despre Olimpiada de la Soci. Mai multe despre Putin decât despre sportivii români

 

Soci 2014Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci a fost cel mai discutat subiect din online-ul românesc, în primele două săptămâni ale acestei luni, potrivit unei analize MediaIQ.

Publicitate

Olimpiada de la Soci a generat 8.320 de apariții în mass-media online, în perioada 1-17 februarie 2014, potrivit monitorizării MediaIQ.

Aproape 1.400 de articole referitoare la acest subiect s-au scris numai în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din Rusia, 7 februarie.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva concluzii desprinse din analiza MediaIQ.

S-a vorbit mai mult despre Putin decât despre festivitatea de deschidere

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci a generat circa 1.850 de articole în mass-media online din România.

Despre președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-au scris peste 3.000 de articole, în contextul competiției de iarnă de la Soci. Asta în condițiile în care niciunul dintre sportivii români prezenți la Jocurile Olimpice nu a reușit să genereze mai mult de 944 de articole, în perioada analizată.

Olimpiada de iarnă din Rusia este și una dintre cele mai controversate din istorie. În presa online au apărut 421 de articole legate direct de problemele de la Soci.

Simona Halep i-a umbrit pe sportivii români de la Jocurile Olimpice

În presa online din România s-au scris mai multe articole despre performanțele tenismenei Simona Halep decât despre primii cinci cei mai mediatizați sportivi români de la Jocurile Olimpice de la Soci.

Simona Halep a generat 2.613 articole, în perioada 1-17 februarie, în timp ce reprezentanții României la Jocurile Olimpice adună 2280 de mențiuni în presa online.

În mass-media locale, s-a discutat și despre sportivii români prezenți la Jocurile Olimpice.

Printre numele despre care s-au scris cele mai multe articole în mass-media online se numără:

  • Éva Tófalvi (biatlon – 944 articole),
  • Radu Șovăială (în contextul ratării finalei la sanie dublu masculin din cauza defectării saniei echipajului român – 407 articole),
  • Timea Sara (schiatlon – 397 articole),
  • Iulian Pîtea (sărituri cu schiurile – 290 articole),
  • Alexandru Teodorescu (sanie dublu masculin – 242 articole).

Alte subiecte ale lunii februarie

În perioada 1-17 februarie 2014, au beneficiat de expunere media subiecte și figuri publice precum:

  • tenismena Simona Halep (2.613 articole),
  • pilotul de curse Michael Schumacher (963 articole),
  • cazul adolescentei dispărute și regăsite, Iulia Ionescu (859 articole),
  • sărbătoarea Valentine’s Day (150 articole).

Despre analiză:

Monitorizarea a fost realizată pe un eșantion de 1.500 de surse cu acoperire națională și locală (cotidiane naționale și locale, periodice naționale și locale, site-uri de televiziuni & radiouri); peste 50.000 de bloguri cu trafic foarte mare și comentariile scrise la fiecare articol; 10.000 de pagini de Facebook și comentariile scrise la fiecare intrare; 40.000 de conturi de Twitter și peste 50 de forumuri.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu