Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: USL, măcel pe sub masă de Dragobete. ZF cere publicarea listelor cu angajaţii din instituţiile publice

 

presa de azi 25 febr.Destrămarea Uniunii Social Liberale este subiectul presei de azi. Cotidienele generaliste au pe prima pagină articole despre ruperea alianţei de guvernare.

Publicitate

"USL, măcel pe sub masă de Dragobete", titrează ziarul Adevărul pe prima pagină. Articolul este ilustrat de o caricatură în care apar liderii liberalilor şi social-democraţilor, Crin Antonescu şi Victor Ponta, dar şi Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu.

"PSD şi PNL nu au mai aşteptat ca alianţa să se destrame oficial. ieri, de Ziua Dragostei foştii aliaţi au început să-şi execute, la foc încrucişat, oamenii din eşalonul doi. Un prefect, fost liberal, l-a revocat pe baronul PSD de Argeş, iar Victor Ponta a demis patru secretari de stat liberali", scrie cotidianul Adevărul pe prima pagină.

Ziarul Financiar cere publicarea listelor cu angajaţii şi funcţiile lor din fiecare instituţie publică, precum şi veniturile şi pregătirea lor, pentru transparentizarea administraţiei. Cotidianul de business aminteşte că aceasta nu este prima oară când cere guvernului să transparentizeze modul în care se cheltuie banii publici. "Propunerile au fost ignorate sau doar adoptate parţial", mai spune ZF.

"Publicaţi listele cu angajaţii din fiecare instituţie publică, salariile şi CV-urile!", titrează ziarul economic editat de Mediafax Group.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cum arată prima pagină a ziarelor:

  • ROMÂNIA LIBERĂ scrie că premierul Victor Ponta vrea să impună, din nou, superimunitatea, prin modificarea noului Cod Penal. Cotidianul citează "surse din interiorul principalului partid de guvernământ". Ziarul titrează pe prima pagină: "Un colac de salvare pentru penalii din politică. USD pregăteşte o nouă lovitură luptei anticorupţie".
  • EVENIMENTUL ZILEI vorbeşte despre un posibil candidat comun al Dreptei la prezidenţiale. "Cum se pregăteşte PDL să-l lase din braţe pe Predoiu", este titlul dat de EVZ pe prima pagină. Tot pe copertă vine şi cu o ipoteză: "Dacă PNL va intra în opoziţie, PDL va reevalua situaţia şi va lua în calcul posibilitatea susţinerii unui candidat comun la prezidenţiale".
  • GAZETA SPORTURILOR scrie despre victoria echipei Steaua împotriva Chiajna. "Steaua continuă să se distreze în Liga 1, 4-1 la Chiajna", scrie GSP. "Steaua fără număr, Chirilă fără serviciu"- titrează ziarul de sport.
  • LIBERTATEA îl are pe prima pagină pe Cristian Borcea, fostul finanţator al echipei Dinamo. "Borcea, dat în judecată pentru a-şi recunoaşte copilul din flori", titrează Libertatea.
  • CLICK! îşi deschide ediţia de astăzi cu Oana Zăvoranu şi iubitul ei. "Zăvo a fost să-şi cunoască 'socrii' în Israel", titrează tabloidul, pe prima pagină.

Vedeţi cum arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus