Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: USL, măcel pe sub masă de Dragobete. ZF cere publicarea listelor cu angajații din instituțiile publice

 

presa de azi 25 febr.Destrămarea Uniunii Social Liberale este subiectul presei de azi. Cotidienele generaliste au pe prima pagină articole despre ruperea alianței de guvernare.

Publicitate

"USL, măcel pe sub masă de Dragobete", titrează ziarul Adevărul pe prima pagină. Articolul este ilustrat de o caricatură în care apar liderii liberalilor și social-democraților, Crin Antonescu și Victor Ponta, dar și Klaus Iohannis și Dan Voiculescu.

"PSD și PNL nu au mai așteptat ca alianța să se destrame oficial. ieri, de Ziua Dragostei foștii aliați au început să-și execute, la foc încrucișat, oamenii din eșalonul doi. Un prefect, fost liberal, l-a revocat pe baronul PSD de Argeș, iar Victor Ponta a demis patru secretari de stat liberali", scrie cotidianul Adevărul pe prima pagină.

Ziarul Financiar cere publicarea listelor cu angajații și funcțiile lor din fiecare instituție publică, precum și veniturile și pregătirea lor, pentru transparentizarea administrației. Cotidianul de business amintește că aceasta nu este prima oară când cere guvernului să transparentizeze modul în care se cheltuie banii publici. "Propunerile au fost ignorate sau doar adoptate parțial", mai spune ZF.

"Publicați listele cu angajații din fiecare instituție publică, salariile și CV-urile!", titrează ziarul economic editat de Mediafax Group.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cum arată prima pagină a ziarelor:

  • ROMÂNIA LIBERĂ scrie că premierul Victor Ponta vrea să impună, din nou, superimunitatea, prin modificarea noului Cod Penal. Cotidianul citează "surse din interiorul principalului partid de guvernământ". Ziarul titrează pe prima pagină: "Un colac de salvare pentru penalii din politică. USD pregătește o nouă lovitură luptei anticorupție".
  • EVENIMENTUL ZILEI vorbește despre un posibil candidat comun al Dreptei la prezidențiale. "Cum se pregătește PDL să-l lase din brațe pe Predoiu", este titlul dat de EVZ pe prima pagină. Tot pe copertă vine și cu o ipoteză: "Dacă PNL va intra în opoziție, PDL va reevalua situația și va lua în calcul posibilitatea susținerii unui candidat comun la prezidențiale".
  • GAZETA SPORTURILOR scrie despre victoria echipei Steaua împotriva Chiajna. "Steaua continuă să se distreze în Liga 1, 4-1 la Chiajna", scrie GSP. "Steaua fără număr, Chirilă fără serviciu"- titrează ziarul de sport.
  • LIBERTATEA îl are pe prima pagină pe Cristian Borcea, fostul finanțator al echipei Dinamo. "Borcea, dat în judecată pentru a-și recunoaște copilul din flori", titrează Libertatea.
  • CLICK! își deschide ediția de astăzi cu Oana Zăvoranu și iubitul ei. "Zăvo a fost să-și cunoască 'socrii' în Israel", titrează tabloidul, pe prima pagină.

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu