Skip to main content

PRESA DE AZI. "Cutremurul" de la Astra Asigurări, pe prima pagină. Adevărul: "Răfuială între clanuri pe piața asigurărilor"

 

Screen Shot 2014-02-19 at 11.32.28 AMPunerea sub supraveghere specială a firmei de asigurări Astra, companie controlată de Dan Grigore Adamescu, patronul ziarului România liberă, este principalul subiect al presei de azi.

Publicitate

Adevărul, Jurnalul Național, Ziarul Financiar și ziarul Național își deschid ediția de astăzi cu articole pe tema problemelor financiare de la Astra Asigurări.

Chiar și România liberă are pe copertă o trimitere la un articol din pagina zece cu acest subiect. Articolul își propune "să-i liniștească" pe clienții firmei de asigurări că "nu vor fi afectați" de măsura Autorității de Supraveghere Financiară.

"Contractele de asigurare ale Astra merg mai departe", titrează ziarul deținut de Adamescu. Articolul din România liberă abundă în declarații ale patronului ziarului - Dan Adamescu.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, prima pagină a ziarelor de astăzi:

ADEVĂRUL titrează pe prima pagină "Răfuială între clanuri pe piața asigurărilor". Cotidianul scrie că punerea sub supraveghere specială a firmei de asigurări Astra "reprezintă izbucnirea la suprafață a unui crâncen război purtat între două tabere politico-economice, care urmăresc controlul asupra ASF".

JURNALUL NAȚIONAL are pe prima pagină un articol destul de dur la adresa lui Dan Grigore Adamescu. "Mitul miliardarului Adamescu se dezumflă", titrează ziarul generalist al trustului Intact. "Jucătorul de poker Dan Adamescu, a cărui avere este autoestimată la un miliard de euro, a fost obligat să pună sub administrare specială perla coroanei - societatea de asigurări Astra" își începe Jurnalul Național articolul.

ZIARUL FINANCIAR vorbește despre un "cutremur în asigurări". Cotidianul de business titrează pe prima pagină "Astra, sub administrare specială. Adamescu spune că ASF nu i-a cerut să vină cu bani". Ziarul a pus în oglindă declarațiile președintelui ASF, Dan Radu Rușanu, care a anunțat deschiderea procedurii de redresare financiară, cu cele ale patronului Astra Asigurări - Dan Adamescu.

Ziarul NAȚIONAL are pe coperta de astăzi un titlu - întrebare "Se prăbușește imperiul lui Adamescu?", alături de fotografia omului de afaceri. Tot pe prima pagină apare și o poză cu magazinul Unirea din Capitală.

EVENIMENTUL ZILEI este singurul singurul cotidian generalist care nu își deschide ediția de astăzi cu subiectul Astra Asiguări. Ziarul condus de Dan Andronic a făcut portretul "principalelor personalități publice", după un studiu IRES care arată "percepția publicului în legătură cu profilul psihologic" a șase figuri politice. Victor Ponta este "sociabilul", Traian Băsescu - "curajosul", Crin Antonescu - "nestatornicul", Mihai R. Ungureanu - "competentul" George Maior - "nonconformistul", iar Cătălin Predoiu - "sobru". "Cum îi văd românii pe oamenii din fruntea Statului" - titrează EVZ.

GAZETA SPORTURILOR scrie despre victoria echipei Steaua împotriva U Cluj. "Steaua și-a luat restanțele și s-a distanțat la 3 lungimi de Adtra și 5 de Petrolul", titrează cotdianul de sport. Gazeta are pe prima pagină și un articol despre accidentarea tenismenei Simona Halep. "Simona revine în 10 zile" - titrează GSP.

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Problema se pune că dacă mă loveşte unul asigurat la Astra, masina imi va fi reparata?
    Că toată lumea ştie că poliţa e valabilă în faţa poliţiei...

Trimite un comentariu