Skip to main content

PRESA DE AZI. Violențele din Ucraina, pe prima pagină a ziarelor. România liberă: Masacru la Kiev

 

Screen Shot 2014-02-21 at 11.16.10 AMRomânia liberă, Ziarul Finaciar, Gazeta Sporturilor și Jurnalul Național își deschid edițiile de astăzi cu articole depsre violențele din capitala Ucrainei care au făcut peste 100 de victime, în numai două zile.

Publicitate

Presa de azi vorbește despre ziua de ieri ca fiind cea mai sângeroasă zi a revoltei ucrainenilor împotriva regimului Ianukovici.

Paginademedia.ro prezintă în continuare cum cum arată prima pagină a ziarelor de astăzi:

ROMÂNIA LIBERĂ scrie pe prima pagină că violențele de la Kiev au escaladat într-o zi în care ar fi trebuit să fie în vigoare un armistițiu între opoziție și forțele guvernmentale. Cotidianul titrează cu litere mari "MASACRU LA KIEV". Ziarul România liberă se întreabă dacă "se repetă scenariul din România din 1989". Cotidianul mai scrie că Traian Băsescu a cerut alegeri anticipate, ceea ce presupune demisia președintelui ucrainean.

ZIARUL FINANCIAR face o analiză asupra efectelor economice pe care le are criza din Ucraina. Cotidianul de business scrie că "Cel mai mare vecin al României este cuprins de haos". ZF atrage atenția că România trebuie să fie extrem de atentă în a spune că nu este Ucraina, un stat în care oamenii mor cerând democrație. "România trebuie să asigure că este o economie stabilă cu o guvernare stabilă". Ziarul economic titrează: "Cele mai grave violențe politice petrecute vreodată în Europa ar putea destabiliza întreaga regiune".

GAZETA SPORTURILOR titrează pe prima pagină "Sport și sînge". Cotidianul condus de Cătălin Tolontan tratează subiectul violențelor din Ucraina din mai multe perspective. "Handbalistele ucrainene de la CSM București au opinii împărțite față de revolta din țara lor", este unul dintre articole. GSP mai scrie despre faptul că doi sportivi ucraineni au părăsit Olimpiada de la Soci drept protest. Iar jurnalistul Gazetei Sporturilor Răzvan Luțac explică ce este EuroMaidanul: "Ca și cum centrul Bucureștiului, inclusiv Spitalul Colțea, Universitatea și Interul ar fi sub ocupația protestatarilor".

JURNALUL NAȚIONAL are pe prima pagină o sinteză a situației conflictuale din Ucraina. "Iadul de lângă noi. Ucraina, ca o pradă". "Forțele de ordine folosesc muniție reală, Occidentul încearcă medierea, dar cu gândul la impunerea de sancțiuni regimului președinelui Viktor Ianukovici. Moscova denunță 'șantajul european'și trimite propriul emisar, pentru a obține liniștea la Kiev, dar dorește menținerea actualei puteri", scrie JN.

EVENIMENTUL ZILEI își deschide ediția de astăzi cu declarațiile șefului Casei de Sănătate, Cristian Bușoi, care "confirmă" dezvăluirile făcute de jurnaliștii săi. "S-au scos ilegal mediacamente din țară. Rețeta electronică va aduce bani la buget" - acestea sunt doar câteva din dezvăluirile EVZ confirmate.

ADEVĂRUL DE WEEKEND scrie povestea unui fotograf anonim din Slobozia "care a cucerit internetul după moarte". Ediția de weekend a ziarului Adevărul titrează "Cum au ajuns vedete pe Facebook românii din anii '30 și '40". În articol se vorbește despre un fotograf din Slobozia, dispărut înaite de Revoluție, care își trăiește momentele de glorie mondială acum, la trei decenii după moarte. Arhiva sa încărcată pe internet a devenit virală pe Facebook, pozele - pe Wikipedia, iar intreaga poveste - în "Time".

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu