Skip to main content

PRESA DE AZI. Violenţele din Ucraina, pe prima pagină a ziarelor. România liberă: Masacru la Kiev

 

Screen Shot 2014-02-21 at 11.16.10 AMRomânia liberă, Ziarul Finaciar, Gazeta Sporturilor şi Jurnalul Naţional îşi deschid ediţiile de astăzi cu articole depsre violenţele din capitala Ucrainei care au făcut peste 100 de victime, în numai două zile.

Publicitate

Presa de azi vorbeşte despre ziua de ieri ca fiind cea mai sângeroasă zi a revoltei ucrainenilor împotriva regimului Ianukovici.

Paginademedia.ro prezintă în continuare cum cum arată prima pagină a ziarelor de astăzi:

ROMÂNIA LIBERĂ scrie pe prima pagină că violenţele de la Kiev au escaladat într-o zi în care ar fi trebuit să fie în vigoare un armistiţiu între opoziţie şi forţele guvernmentale. Cotidianul titrează cu litere mari "MASACRU LA KIEV". Ziarul România liberă se întreabă dacă "se repetă scenariul din România din 1989". Cotidianul mai scrie că Traian Băsescu a cerut alegeri anticipate, ceea ce presupune demisia preşedintelui ucrainean.

ZIARUL FINANCIAR face o analiză asupra efectelor economice pe care le are criza din Ucraina. Cotidianul de business scrie că "Cel mai mare vecin al României este cuprins de haos". ZF atrage atenţia că România trebuie să fie extrem de atentă în a spune că nu este Ucraina, un stat în care oamenii mor cerând democraţie. "România trebuie să asigure că este o economie stabilă cu o guvernare stabilă". Ziarul economic titrează: "Cele mai grave violenţe politice petrecute vreodată în Europa ar putea destabiliza întreaga regiune".

GAZETA SPORTURILOR titrează pe prima pagină "Sport şi sînge". Cotidianul condus de Cătălin Tolontan tratează subiectul violenţelor din Ucraina din mai multe perspective. "Handbalistele ucrainene de la CSM Bucureşti au opinii împărţite faţă de revolta din ţara lor", este unul dintre articole. GSP mai scrie despre faptul că doi sportivi ucraineni au părăsit Olimpiada de la Soci drept protest. Iar jurnalistul Gazetei Sporturilor Răzvan Luţac explică ce este EuroMaidanul: "Ca şi cum centrul Bucureştiului, inclusiv Spitalul Colţea, Universitatea şi Interul ar fi sub ocupaţia protestatarilor".

JURNALUL NAŢIONAL are pe prima pagină o sinteză a situaţiei conflictuale din Ucraina. "Iadul de lângă noi. Ucraina, ca o pradă". "Forţele de ordine folosesc muniţie reală, Occidentul încearcă medierea, dar cu gândul la impunerea de sancţiuni regimului preşedinelui Viktor Ianukovici. Moscova denunţă 'şantajul european'şi trimite propriul emisar, pentru a obţine liniştea la Kiev, dar doreşte menţinerea actualei puteri", scrie JN.

EVENIMENTUL ZILEI îşi deschide ediţia de astăzi cu declaraţiile şefului Casei de Sănătate, Cristian Buşoi, care "confirmă" dezvăluirile făcute de jurnaliştii săi. "S-au scos ilegal mediacamente din ţară. Reţeta electronică va aduce bani la buget" - acestea sunt doar câteva din dezvăluirile EVZ confirmate.

ADEVĂRUL DE WEEKEND scrie povestea unui fotograf anonim din Slobozia "care a cucerit internetul după moarte". Ediţia de weekend a ziarului Adevărul titrează "Cum au ajuns vedete pe Facebook românii din anii '30 şi '40". În articol se vorbeşte despre un fotograf din Slobozia, dispărut înaite de Revoluţie, care îşi trăieşte momentele de glorie mondială acum, la trei decenii după moarte. Arhiva sa încărcată pe internet a devenit virală pe Facebook, pozele - pe Wikipedia, iar intreaga poveste - în "Time".

Vedeţi cum arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus