Skip to main content

Şefa CNA încurajează campania Antena 3 - "Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie": "M-aş bucura să continue. (...) Mă asociez public cu sclavul acestei ţări"

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

SUPORTERUL DE LA CNA. Şefa CNA încurajează public o campanie a Antenei 3. Astăzi, în timpul şedinţei în care se dezbătea campania "România, zece ani de sclavie", Laura Georgescu a aprobat public demersul postului Intact şi chiar l-a încurajat.

"Personal am toată consideraţia pentru serial, m-aş bucura să continue. El face parte şi din viaţa noastră", a spus Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului după vizionarea câtorva materiale pentru care Administraţia Prezidenţială a trimis trei reclamaţii la CNA.

Mai mult decât atât, şefa Consiliului Naţional al Audivizualului a spus că se asociază "public cu sclavul acestei ţări", amintind de un moment din viaţa personală când, abia întoasă din concediul maternal, salariul i-a fost diminuat cu 25%.

Ascultă AICI înregistrările din timpul şedinţei CNA, postat de membrul CNA, Narcisa Iorga. 

"Toate episoadele din ceea ce îşi doreşte acest serial, cronologia mandatului (lui Traian Băsescu - n.r.), personal consider că sunt corect făcute din punct de vedere jurnalistic. Îi felicit că au găsit resursele să facă aşa ceva. De obicei vedeam aceste retrospective la "Trecerea dintre ani", emisiune care era difuzată de postul public. (...) Realmente, mă asociez tot public cu sclavul acestei ţări. Nu am altă sursă de venit decât salariul. Pentru mine 25% dintr-un salariu, al doilea din casă, mă coboară la condiţia de sclav", a mai spus preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, în şedinţa de astăzi.

Aceasta a precizat că prin această declaraţia a vrut să-şi justifice decizia de a nu vota o sancţiune pentru emisiunile postului Antena 3, discutate în şedinţa de astăzi.

"Mă asociez cu termenul de sclav, care nu face decât să fixeze lipsa de libertate în raport cu economicul", a mai declarat preşedintele CNA.

De unde a plecat discuţia?

Postul de ştiri Antena 3 a difuzat o retrospectivă a mandatului preşedintelui Traian Băsescu, împărţit în mai multe episoade de 3-4 minute. Administraţia Prezidenţială a trimis la CNA trei reclamaţii cu privire la câteva episoade din acest serial, difuzate de Antena 3, în zilele de 28 ianuarie, 3 şi 4 februarie.

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a propus pentru acest serial, dar şi pentru alte emisiuni ale postului Antena 3 difuzate în perioada 6 ianuarie - 7 februarie, o amendă de 70.000 de lei, "ca în cazul B1 TV".

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat emisiunile Sinteza zilei ( din 6 ianuarie), Esenţial (16 ianuarie) şi câteva ediţii ale emisiunilor Previziunea Zilei, Esenţial şi Se întâmplă în România, difuzate pe 28 ianuarie, 3, 4 şi 7 februarie.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, declaraţia şefei CNA din şedinţa de astăzi cu privire la serialul "România, zece ani de sclavie":

Laura Georgescu, preşedintele CNA:

"Toate episoadele din ceea ce îşi doreşte acest serial, cronologia mandatului (lui Traian Băsescu - n.r.), personal consider că sunt corect făcute jurnalistic. Îi felicit că au găsit resursele să facă aşa ceva. De obicei vedeam aceste retrospective la "Trecerea dintre ani", emisiune care era difuzată de postul public. Mi-am amintit vizionând aceste seriale momentul 2005, când pentru prima oară m-am felicitat că am părăsit profesia de jurnalist TV. (...) Public îl felicit pe reprezentantul, nu ştiu cine este producătorul, nu-mi dau seama cine face aceste episoade, pentru că merita pomenit. Într-adevăr aceste retrospective erau făcut doar în televiziunea publică. Vă spun tot public, că în 2010, întoarsă după ce făcusem doi copii la serviciu am primit drept cadou o tăiere de 25% din salariu. Realmente, mă asociez tot public cu sclavul acestei ţări. Nu am altă sursă de venit decât salariul. Pentru mine 25% dintr-un salariu, al doilea din casă, mă coboară la condiţia de sclav. Nu ştiu să fac altceva decât am învăţat în şcoala românească, făcută gratuit, e foarte adevărat. Persoanl am toată consideraţia pentru serial, m-aş bucura să continue. El face parte şi din viaţa noastră."

Declaraţia preşedintelui CNA, Laura Georgescu, a iscat reacţii din Narcisei Iorga, care a spus că a propus sancţionarea postului Antena 3 pentru "informaţii incorecte", "amestecarea faptelor cu opiniile" şi pentru "limbajul injurios al realizatorilor".

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Eu nu neg demersul jurnalistic în sine, acela al retrospectivei la finalul celor două mandate ale preşedintelui României (la modul general). (...) Nu voi felicita niciodată un radiodifuzor care încalcă legislaţia audiovizualului prin astfel de produse aşa-zis jurnalistice", a spus Iorga.

Florin Gabrea, un alt membru CNA, a intervenit în discuţie spunându-i Laurei Georgescu că afirmaţiile sale cu privire la spoturile de la Antena 3 nu sunt altceva decât nişte declaraţii politice.

"Eu nu mă simt deloc sclav, asta-i una. Aţi sărit ca arsă atunci când a fost acea emsiune cu Puric (Dan Puric - Sub semnul întrebării, emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV), care a spus că România este un stat mafiot securist. Dumneaovastră aţi subsumat că dumneavoastă nu faceţi parte din acest stat şi aţi reacţionat vehement, cu acea sancţiune. Constat astăzi, decizia de a tăia salariile cu 25% este o decizie politică, pe care a luat-o Guvernul Boc împreună cu domul Traian Băsescu (...) Este o afirmaţie politică (...) Nu aţi observat din noianul de măgării nesfâşite spune şi de Gâdea şi de Ciuvică, dar aţi fost foarte revoltată că de ce a tăiat Boc şi Băsescu 25%. Aţi avut o declaraţie politică, îmi pare foarte rău", a spus Florin Gabrea.

Laura Georgescu a spus apoi "mă asociez cu termenul de sclav care nu face altceva decât să fixeze lipsa de libertate în raport cu economicul (...) Noi am trăit aceste lucruri".

Ce se spunea într-unul dintre spoturile retrospectivei de de la Antena 3?

"Prin promisiuni neonorate, prin minciună, manipulare şi distrugere sistematică a partenerilor şi adversarilor politici, prin dărâmarea încrederii în valorile democraţiei, prin şubrezirea instituţiilor statului, prin îngrădirea libertăţii presei, prin defăimarea României în cancelariile occidentale dar mai ales prin ignorarea voinţei propriului popor din cea mai înaltă poziţie de şef al statului, Traian Băsescu a condamnat România la 10 ani de executare. 10 ani de sclavie".

Fiecare dintre cele trei reclamaţii ale Administraţiei Prezidenţiale se încheie astfel: "Vă rugăm să binevoiţi, Doamnă Preşedintă, a analiza dacă montajul  (...) respectă principiile unei informări corecte, precum şi legislaţia în vigoare".

"România, condamnată la 10 ani", "Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie" şi "10 ani de sclavie sub Traian Băsescu" - au fost titlurile celor trei fragmente din retrospectiva realizată de Antena 3, care au fost reclamate la CNA.

Preşedinţia a mai sesizat CNA şi cu privire la emisiunea "Sinteza Zilei" difuzată de Antena 3 pe 6 ianuarie.

În ediţia Sinteza Zilei din 6 ianuarie au fost dezbătute două dintre subiectele de actualitate ale zilei: sentinţa în cazul lui Adrian Năstase (acesta a fost condamnat definitiv în dosarul Zambaccian la 4 ani de închisoare cu executare) şi faptul că preşedintele Traian Băsescu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aşteptat în faţa instituţiei de un grup de persoane aflate la intrare.

"În cadrul emisiunii menţionate au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate la adresa preşedintelui Rormâniei, domnul Traian Băsescu", se spune în sesizarea primită de CNA de Administraţia Prezidenţială.

Ce au spus Gâdea, Ciuvică şi Ursu, în emisiunea Sinteza Zilei, din 6 ianuarie?

Mihai Gâdea:

"Pe de altă parte, ne aducem aminte că în momentul în care Traian Băsescu loveşte pe cineva are şi justificări, chiar şi atunci când loveşte un copil este pus faţă în faţă cu realitatea, cu imaginile, poate a înjurat copilul, poate a spus ceva copilul, poate a înjurat femeia. Probabil că, într-o zi, nu ar fi de mirare ca Traian Băsescu să spună «m-a înjurat Năstase când era prim-ministru, mi-a făcut nasoale, ar trebui să îl bag şi eu după aia la închisoare»".

Mugur Ciuvică:

"Toată propaganda băsistă prezintă în astea câteva zile din anul acesta zi de zi, prezintă viitoarele victime ale lui Traian Băsescu şi ale justiţiei lui Traian Băsescu. Adrian Năstase s-a consumat deja astăzi, victime care urmează să fie înfrânte de justiţia lui Traian Băsescu anul acesta, în 2014, apropo de preziceri, Voiculescu de care aţi vorbit, Fenechiu, că trebuie cineva mai măricel aşa şi de la liberali, Dragnea şi parcă mai era cineva pe care l-am uitat eu (...)".

Adrian Ursu a făcut afirmaţii precum:

"Păi, măi, spălare de bani în formă continuată ca la neamul Băsescu eu nu cred că există undeva (...)".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • george george
    tipic pesedist. impanzesc toate institutiile cu jeguri d'astea...si pun sub stapanire tot. apoi isi canta unul altuia serenade. ei cred ca lumea e atat de proasta? nu au invatat nimic din experienta cu nastase. si ala credea ca daca baga pumnul in gura tuturor isi poate face realitatea dupa cum vrea. lumea nu a fost chiar toata proasta. acum e in puscarie.
  • volo volo
    Tovarasa Ana Pauker
  • dragos dragos
    Cucoana, nu-ti convine cu cat esti platita de catre noi, cetatenii, da-ti demisia si angajeaza-te la privat! E simplu, numai ca avand aceasta atitudine, patronul iti taia 75% din salariu. Nu esti pusa acolo sa-ti exprimi pozitia politica! Vine ea si vremea cand o sa-ti pierzi scaunul...sa te vad atunci pe cine mai lingi sub coada. Si tu si Felix veti fi istorie.
  • Victor Victor
    Madam Georgescu are unele probleme in justitie, destul de grave, este normal sa fie de partea puscariabililor.
  • Adrian Adrian
    Are creierul spalat si asta...
  • mosu mosu
    asta e prostiutata lui tonta si a lui hoitculescu.
  • RMC Info RMC Info
    In sfarsit si-a dat arama pe fata!
    Asemenea declaratii intr-o tara unde se foloseste apa calda
    ar fi urmate de o demisie imediata.
    Dar la noi madam' continua sa defileze cu... paiul in gura!
    Dezgust!
  • vaisteauata vaisteauata
    Daca erai " sclava", munceai pe degeaba, eventual pe un blid de mancare.
    Daca erai desteapta si aveai nevoie de bani, ramaneai producator in pro tv.dar ti-a placut puterea si te-ai vandut lui bombonel, de unde te-a mostenit si plagiatorul.
    Sclavii nu aveau de ales, dar tu ai avut. Si ales sa te vinzi pe bani &functie. Stii cum se numesc cele ca tine. Pacat de copiii pe care ii ai, vor invata de la mama lor ca-i mai bine sa te prostituezi decat sa te sacrifici 2-3 ani sau sa-ti cauti un job decent platit.
  • mihai_m mihai_m
    bleah!!!! tovarasa Laura. bleahhh!

Trimite un comentariu

sus