Skip to main content

SENTINȚĂ. Instanța a respins acțiunea lui Bogdan Chirieac împotriva jurnalistului Liviu Avram

 

bogdan-chirieac-revine1

Publicitate

Tribunalul București a respins acțiunea lui Bogdan Chirieac împotriva jurnalistului Liviu Avram, de la Adevărul. Chirieac l-a dat în judecată pe Liviu Avram, dar și pe Cristian Sima, după ce jurnalistul de la Adevărul a scris despre sumele de bani virate de Bogdan Chirieac în contul soției sale.

În proces, Chirieac a fost apărat de Tudor Chiuariu. Jurnalistul Liviu Avram și-a apărat singur cauza pentru care a obținut o sentință favorabilă.

Detalii, în continuare:

  • În luna octombrie 2012, brokerul Cristian Sima îl acuza pe Bogdan Chirieac, prin scrisori publicate în presă, că folosea un subcont al unei firme în care erau parteneri pentru a vira către politicieni sume obținute de la diverse companii. Chirieac a făcut plăți și către soția sa, spunea Cristian Sima.
  • O săptămână mai târziu, jurnalistul Liviu Avram obține mai multe documente bancare care confirmă informațiile lui Cristian Sima. Documentele publicate de Liviu Avram arată că Bogdan Chirieac a făcut operațiuni bancare de 640.000 de dolari prin subcontul firmei la care era partener cu Cristian Sima și cu Antonio Petrescu (angajat la compania Ericsson). Conform documentelor publicate, Bogdan Chirieac i-a virat soției 40.000 de dolari.

Înainte de publicare i-am cerut un punct de vedere și lui Bogdan Chirieac”, a povestit Liviu Avram pentru Paginademedia.ro. “I-am trimis și documentele, pentru a ne da un punct de vedere, iar el le-a publicat pe site-ul DCNews, susținând că sunt false, înainte să public articolul”, spune Liviu Avram.

În urma articolului, Bogdan Chirieac i-a acționat în judecată pe Liviu Avram și pe Cristian Sima, acuzând prejudicii materiale și de imagine.

“Mi-a cerut daune morale de 640.000 de dolari (fix sumele virate prin contul lui) și prejudicii materiale de 150.000 de euro”, spune el.

Pentru prejudiciile materiale de 150.000 de euro, cerute în solidar lui Sima şi lui Avram, Chirieac a plătit o taxă de timbru de 10.800 de lei, dar modul în care a ţinut să dovedească prejudiciul suferit a fost infirmat în faţa instanţei. Astfel, după începerea procesului, Chirieac a prezentat instanţei un înscris semnat de un bancer elveţian, Urs Meisterhans, care susţinea pe oproprie răspundere că ar fi intenţionat să-i ofere lui Chirieac un contract de consultanţă politică de 200.000 de euro pe an, dar a renunţat după izbucnirea scandalului Sima, din cauza acuzaţiilor aduse lui Bogdan Chirieac.

Documentul era semnat în faţa unui notar din Elveţia, care însă a precizat că-şi asumă doar identitatea semnatarului, nu şi conţinutul documentului.

Liviu Avram spune că a demonstrat că Urs Meisterhans face parte din acelaşi anturaj cu Bogdan Chirieac, iar acesta din urmă a recunoscut, în faţa instanţei, că îl cunoaşte pe Meisterhans de 12 ani. Instanţa, continuă Liviu Avram, a sesizat astfel că documentul nu dovedeşte un prejudiciu real suferit de Chirieac, ci este doar un fals menit a-i justifica acestuia pretenţiile materiale.

Sentința dată astăzi respinge acuzațiile aduse lui Liviu Avram. În ceea ce-l privește pe Cristian Sima, instanța a decis că borkerul să plătească daune morale în valoare de 30.000 de euro. Sențința poate fi atacată la curtea de apel.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Numai o televiziune mizerabila cum este Antena 3 il mai poate tine la sanul sau pe acest Bogdan Chireac. Tipul acesta n-are mama, n-are tata, n-are caracter. Are doar o incomensurabila sete de bani si o rautate in el pe care a dobandit-o inca dinainte de a se naste. Intr-o tara normala ar fi un paria social si un renegat de breasla jurnalistilor. Sunt cel mai sincer om de pe Pamant cand declar ca nu am in mine o scarba mai mare decat aceea pe care mi-o produce simpla vedere a acestui individ unsuros si gretos.
  • adica chirieac a publicat cu buna stiinta articolele in gazeta de partid DCN, stiind c-o sa apara si-n adevarul, si apoi tot el cerea daune? Eu in locul instantei,,ii dadeam un pumn in loc si cateva zile de parnaie. asta pe langa un dosar la DNA ca io personal nu-mi permit sa-i transfer nevestii nici macar 1% din sumele cu care se joaca dumnealor. Asta intr-o tara care e considerata saraca. fir-ati ai dreac.

Trimite un comentariu