Skip to main content

SOCI. Camerele de hotel în care sunt cazaţi jurnaliştii de la Jocurile Olimpice ar fi supravegheate video

 

Foto: washingtonpost.com
Foto: washingtonpost.com

Publicitate

INDIGNARE. După ce jurnaliştii au relatat pe reţelele sociale "neregulile" privind condiţiile de cazare de la hotelurile din Soci, oficialii ruşi au afirmat că plângerile acestora sunt exagerate, precizând că supraveghează video camerele în care aceştia sunt cazaţi.

"Avem sisteme de supraveghere video în hoteluri care ne arată oameni care se duc să facă duş şi rotesc robinetul pentru a porni apa caldă (...)", a declarat Dmitri Kozak, vicepremierul rus, potrivit Wall Street Journal.

Această declaraţia a atras însă alte proteste la nivel internaţional privind nerespectarea intimităţii oaspeţilor acelor hoteluri, scrie Mediafax, care citează presa internaţională.

Mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Soci au început în urmă cu câteva zile să împărtăşească pe reţeaua Twitter experienţele lor hilare şi groteşti din hotelurile în care au fost cazaţi pentru a acoperi mediatic acest eveniment sportiv.

Unii ziarişti care au sosit la Soci au descris pe reţelele de socializare, precum Twitter, condiţiile "îngrozitoare" de cazare din acest oraş, în care sunt deja pregătite pentru a-şi primi oaspeţii doar şase din cele nouă hoteluri în care se pot caza reprezentanţii media. Hotelurile sunt încă în construcţie. Apa, dacă chiar curge, nu este potabilă.

Potrivit site-ului WSJ, vicepremierul rus Dmitri Kozak, care este responsabil de pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Soci, a împărtăşit punctul de vedere al mai multor oficiali din Rusia, potrivit cărora unii vizitatori din Occident încearcă în mod premeditat să saboteze ceremonia de deschidere a evenimentului sportiv, din cauza prejudecăţilor faţă de Rusia.

"Avem sisteme de supraveghere video în hoteluri care ne arată oameni care se duc să facă duş şi rotesc robinetul pentru a porni apa caldă (...)", a declarat Dmitri Kozak.

Această afirmaţie a lui Dmitri Kozak a stârnit însă un val de indignare, presa internaţională arătându-se stupefiată că autorităţile ruse îi supraveghează pe jurnaliştii cazaţi în hotelurile din Soci chiar şi în timp ce aceştia fac duş.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus