Skip to main content

Societatea care editează Evenimentul zilei și Capital și-a cerut insolvența. Virgil Munteanu: Motivul principal ține de situația din piața de distribuție

 

Screen-shot-2013-12-04-at-2.04.01-PM

Publicitate

Editura Evenimentul și Capital și-a cerut intrarea în insolvență, potrivit unei cereri depuse vineri, 14 februarie, la Tribunalul București. Termenul la Tribunal pentru această solicitare este de 26 februarie.

Informații legat de intrarea în insolvență a societății care editează Evenimentul zilei și Capital au apărut încă de anul trecut, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

În luna noiembrie, conturile societății fuseseră blocate de către ANAF din cauza datoriilor către stat.

Contactat de Paginademedia.ro, Virgil Munteanu, director executiv Editura Evenimentul și Capital, a spus că situația pieței de distribuție a fost una dintre cauzele intrării în insolvență.

Virgil Munteanu, pentru Paginademedia.ro:

"Motivul principal ține de situația din piața de distribuție a presei din România. Este o încercare a noastră de a ne pune la protecție într-un astfel de mediu.

În prezent, riscul de neîncasare de la firmele de distribuție este de aproximativ 150.000 de euro.

Credem că printr-un plan de reorganizare vom ajunge la sustenabilitatea afacerii, mai ales că am avut, trei semester consecutive de profit operațional."

Virgil Munteanu spune că firma a achitat către stat impozite de două milioane de lei:

"Săptămâna trecuta am facut un efort financiar și am achitat aproximativ 2.000.000 lei, impozite către bugetul de stat. Situația cu care se confruntă presă tiparită, în special piața de difuzare a presei, ne-a tras un semnal de alarmă și am decis că cea mai bună soluție de protecție a publicațiilor Evenimentul zilei și Capital este declanșarea procedurii de insolvență.

În anul 2013, Editura Evenimentul și Capital a înregistrat un profit operațional considerabil, înregistrând astfel trei semestre în care acest indicator a fost pozitiv, ceea ce ne face să fim încrezători în elaborarea unui plan de reorganizare care să ducă la sustenabilitatea afacerii."

În luna decembrie, redacția Capital a fost restructurată (măsură ce a afectat opt oameni, adică jumătate din redacție).

Citește și: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu