Skip to main content

Stelian Tănase: „Am renunțat din grila veche la programele evazioniste”

 

Intalnire presa- TVR_
TVR 1 va fi un post cu precădere de news și curent-affairs, iar canalul TVR 2 va fi preponderent cultural, a declarat Stelian Tănase, în prima sa conferință de presă, de când a fost numit șef interimar al televiziunii publice.

Publicitate

Întâlnirea a fost organizată pentru a anunța noua grilă de programe a TVR 1 și TVR 2 și au participat noile vedete ale posturilor: Ion Cristoiu, Miruna Munteanu, Daniel Apostol, Cornel Nistorescu, Florin Iaru, Mircea Dinescu și Ion M. Ioniță . Cât despre celelalte două, TVR 3 și TVR Info, șeful TVR a declarat că urmează să facă cercetări pentru a fi relansate.

 

Ce a declarat Stelian Tănase la TVR:

 • „De la apariția televiziunii private, postul public a făcut greșeala să intre cu acestea în concurență. Publicul s-a îndepărtat de TVR dacă nu a găsit aici informațiile de care avea nevoie. TVR a ajuns din centrul pieței media, la periferia ei. TVR abordează în 2014 conceptul de televiziune publică”, a declarat șeful TVR. Tot el a precizat de mai multe ori pe parcursul întâlnirii despre faptul că se dorește urmarea „modelului BBC”.
 • „Doresc personal să fac o televiziune puternică și independentă. Înțeleg TVR ca o instituție de pregnanța Băncii Naționale, a Bisericii”
 • „Am renunțat din grila veche la programele evazioniste, de mare montare, specifice televiziunilor private. În plus, asemenea programe se văd din abundență la televiziunile private, nu era nevoie să le mai facem și noi”.
 • „Avem cea mai mică sumă pe care o televiziune publică o cheltuiește pentru programele sale. Pentru canalul unu, suma pentru grilă este sub 25.000 de euro pe săptămână. Pentru canalul doi - toată grila este 15.000 de euro pe săptămână.
 • Stau cu ghidul BBC pe masă, ca o Biblie pentru că mă ajută în diferite situații. Nu trebuie făcut niște emisiuni cenușii, ci să avem producții vibrante.

Ion Cristoiu – Am făcut o favoare TVR venind să fac o emisiune despre cărți. N-a făcut o favoare domnului Stelian Tănase niciununia dintre noi. Emisiunea pe care o fac eu pe TVR 2 se numește Om cu carte, nu este o emisiune politică. Este în fiecare marți de la ora 21.00. Nu sunt amic cu Stelian Tănase, ba chiar ne despart anumite opinii. Este primul director de televiziune care îndrăznește să facă ceva.

Miruna Munteanu – Emisiunea pe care am să o fac cu Daniel Apostol va fi o dezbatere polemică. Cred în polemică. Va fi un format pe care din păcate nu-l mai văd la posturile comerciale.

Mircea Dinescu – Se spune că Papa s-a trezit într-o zi cu bătrân la cancelarie. Bătrânul îi spune: „Domnule, știți, provin dintr-o veche familie de negustori evrei și vin cu o problemă. Acum 2000 de ani ne ocupam cu cateringul și un tânăr a comandat o masă, o cină, și s-a întâmplat ce s-a întâmplat că a doua zi a dispărut. Îl văd într-un tablou la dumneavoastră, și n-am fost plătiți pentru cina aceea. Eu care am intrat în această televiziune spărgând ferestrele acum 25 de ani, iată că mă trezesc intrând pe ușă în această televiziune, după 25 de ani în care nu am apărut mai niciodată. Unii se întreabă ce caut eu aici, dar iată că sunt aici să-mi recuperez și eu acea emisiune din 22 decembrie, care a avut un rating destul de mare.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Dupa alegerile prezidentiale din toamna, toata cloaca , toata Junta Lichelei tanase va zbura catre alte zari, de la tvr... Pana atunci, Mascaricii iaru , mungiu pippidi ,dinescu, liviu antonesei vor incerca sa se apropie macar de Shleahta aruncatorilor cu excremente din latrinele voiculesciene, dar se vor multumi cu "lingura de lemn", cum se spune la rugby pentru ultimul loc...
 • Stati ca am facut niste socoteli! 25 cu 15, 40 pe saptamina sunt costuri suplimentare cu vedetele. L-au facut din vorbe pe Stelica. Pai numai Dinescu cu doua emisiuni pe 1 si pe 2 ii ia la net vreo 7 mii, 10 cu TVA. Chitrosul Nistorescu vrea si el vreo 5 brut, Miruna, Meionita si Daniel au salarii si din alte parti dar mai halesc si ei 5. S-au facut 20 numai din prietenii lui Stelica, dar mai sint si altii care nu apar in lista. Cum o sa i se duca audienta in cap, o sa faca bani din publicitate cam cit Look TV. Te-ai bagat la ce nu te pricepi, Stelica! La cifre.
 • "@Romanas de pervaz draga " - iti place? Hai sa vorbim frumos ca altfel iti zic si eu gagauta. Ca de exemplu "Legea de functionare a TVR" este legea 41/1994. Exista atunci TVR3 si TVR Chisinau? ca sa nu mai zic de teritoriale. Cred ca si tu lucrezi in TVR si evident iti aperi scaunul. - "Gagauta !" vezi ca nu-i frumos. Si te mai dai si profesionist ori tu nu cunosti care-i legea TVR. Hai sa discutam pe argumente nu pe aere de superioritate ca nu ne cunoastem inca.
 • Tot pt. "romanverdepraz" (ciudat pseudonim!)

  Doar un citat:
  "Noua grila a TVR si oamenii adusi de presedintele director general Stelian Tanase pentru o serie de emisiuni starnesc disensiuni in redactia postului national de televiziune. Reporterul Adelin Petrisor e indignat de cuvintele rostite de Ion Cristoiu la conferinta de prezentare a grilei."
 • @romanverdepraz

  "Că programele TVR sînt în mare parte foarte proaste – da, dar asta e o discutie despre şi cu profesionişti. Ce zici Horia, esti de acord?"

  Nu sunt decat partial de acord.
  Profesionistii din TVR nu sunt lasati sa lucreze.
  Nu le sunt analizate si deci nici acceptate propunerile. Lipseste notiunea de DIALOG inte profesionisti si conducerea institutiei.
  Nu exista un concurs de emisiuni (programe) - cu o comisie competenta - din care sa se aleaga cele valoroase. Se aduc, iata, oameni de la alte televiziuni cu emisiunile lor cu tot.

  Ce zici, esti de acord?
 • @costel
  1. Eu acept fara cartire si alte opinii dar sa aiba la baza o documentare reala.
  2. Mereu ne raportam la "altele" din Europa. Nu-i rau dar decomdata doar pe hartie suntem acolo. Realitatiile tarii, de orice tip, sunt inca departe.
  3. Nu cunosc, inca, notiunea de confort. Sunt doar in cautarea lui.
  4. Nu-mi place sa jignesc. Scuze. A fost o descarcare de moment.
 • Costeluş tată, TVR3, TVR Chisinau, TVR Cluj Iaşi etc, adică regionalele, sunt obligaţii impuse de legea de funcţionare a TVR. (Mai citeşte si nu te mai enerva atât, că faci buba la cap.) Deci, codarea la care visezi e o glumă de găgăuţă. Cît despre de ce eşti tu obligat să plăteşti televiziune publică, păi Costeluş băiatule, eşti obligat pentru că eşti european şi aşa e prin partea asta de lume. Mai întreabă şi tu prin alte cartiere. Că programele TVR sînt în mare parte foarte proaste - da, dar asta e o discutie despre şi cu profesionişti. Ce zici Horia, esti de acord?
 • Fiti atenti ca Stelica in 6 luni de interimat recupereaza toate pierderile din 90 incoace si mai face si profit! La 120.000 euro costuri pe luna nici nu mai e nevoie de abonamente si subventii. Asta daca nu cumva banii astia se duc doar la colaboratorii externi. Adica la prieteni si acoperiti. Ia verifica, Stelica! Ca-i mult 120.000!
 • Si mai am una tot la adresa TVR. Eu nu sunt de acord cu marirea taxei TV. Daca banii astia sunt pe jumatate cat ar trebui atunci inchideti voi jumatate din canalele TVR si atunci ar trebui sa ajunga si taxa asta obligatorie. Taxa asta e un fel de monopol. Nu ma uit la TVR decat f.f. rar dar sunt obligat s-o platesc. Sa se codeze tot ce este peste TVR1 si 2 si sa se faca taxa mai mica. Cred ca nu e de interes strategic TVR3, TVR Chisinau, TVR Cluj Iasi etc... sa fiu obigat sa le platesc si pe astea... Eee si dupa ce se codeaza sa le plateasca cine vrea sa le vada. In ritmul asta TVR o sa aiba 20 canale si o sa ma oblige sa i le platesc pe toate. Ce zici Horia, esti de acord?
 • @Horia
  Se vede treaba ca nu accepti alte opinii decat ale tale. Munca tuturor celor din TVR ar trebui sa se vada pe ecran. TVR nu este nici sanatoriu nici ASF.
  Hai sa-ti spun altfel. Mai uitati-va si voi un pic pe la alte posturi publice din europa ce program au. Ti se pare ca se compara? Desigur o sa-mi spui de bugete. Iar eu o sa-ti spun de pana cronica de idei care a cuprins tvr. Sa nu zic amorteala ...
  Inteleg ca lucrezi acolo si eu iti deranjez confortul zilnic. Scuze atunci.
  Incearca totusi sa vii cu argumente si nu cu jigniri.
  Nu cred ca se mai poate cu creativitate din anii '90 in 2014.
 • Afirmatia despre bugetele posturilor este foarte grava si este o imensa capcana. Ma mir ca Stelian Tanase a cazut in ea. Daca este adevarat ca TVR1 are doar 25.000 de euro pe saptamana pentru grila inseamna ca in Televiziunea Romana se fura pe rupte si se arunca banii pe fereastra si pe orice, numai pe productie tv nu. Inseamna ca banii din abonamente si cei din publicitate sunt furati ori tocati de cei din esaloanele 2 si 3 prin diverse stratageme, iar lui Stelian Tanase (si publicului) i se arunca in ochi situatia grea a TVR. Daca doar 40 de mii de euro acorda TVR emisiunilor pentru cele doua posturi, atunci noi de ce sa mai platim abonamentul? Unde se duce bugetul anual al TVR daca pentru productia tv raman doar 40 de mii de euro pe saptamana pentru TVR 1 si 2? Cautati mai bine si nu luati de bun tot ce va pun sub nas cei din conducere. TVR este de mult timp o vaca de muls pentru diverse grupuri si indivizi care au supravietuit sub toti presedintii.
 • BBC One si BBCNews sint canale diferite . Asa ar trebui sa fie tvr1 si tvr news . Sau sa renuntam la tvr news daca tvr 1 devine "news&current affairs" . In alta ordine de idei de ani de zile TVR HD e in emisie de proba cu reluari la infinit si liveuri la competitii sportive. Ar fi cazul ca TVRHD sa aiba acelasi program cu TVR1 sau macar telejurnalul sa fie live si in HD .Ca sintem in 2014 ;-)
 • @Costel

  Esti absolut AERIAN referitor la oamenii si activitatile lor din TVR.

  Esti cazut de pe luna si te-ai lovit rau (dar rau de tot) la CAP.
 • @nicu
  De ce angajatii din tvr sunt inamovibili? Cred ca TVR ar trebui sa aiba un numar minim de angajati la tehnica si administrativ si in rest tot ce este parte creativa sa fie pe contract pe anumite emisiuni.

  @silvye la fel si pentru regizori. Cum e asta, ai treaba, n-ai treaba, trebuie sa-ti dea salariu TVR. Esti bun, te solicita pt proiecte, nu esti bun, trebuie sa recunosti asta si eventual sa te reprofilezi.

  Trebuie si in TVR sa ai un pic de performanta nu?
 • Ce inseamna programe evazioniste? Si ce faceti cu ghidul BBC cand aveti 25000 pe saptamana? Cat costa Eurovision in deplasare si cu regizor ejectat de Pro? A dat afara tvr toti regizorii?

Trimite un comentariu