Skip to main content

Stelian Tănase: Grila TVR 1 costă 25.000 de euro pe săptămână

 

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_IurkiewiczStelian Tănase, directorul general interimar al TVR, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, cea mai ieftină grilă din istoria Televiziunii Române.

Publicitate

Acesta a mai spus că TVR 1 va fi un post cu precădere de news şi curent-affairs, iar canalul TVR 2 va fi preponderent cultural.

"Avem cea mai mică sumă pe care o televiziune publică o cheltuieşte pentru programele sale. Toată grila de programe a postului TVR 1 costă 25.000 de euro pe săptămână. Lucrăm ca să venim cu cheltuielile pe care ni le permitem. Este cea mai ieftină grilă din istoria Televiziunii Române", a declarat Stelian Tănase.

Acesta a mai spus că suma pentru grila săptămânală a postului TVR 2 este 15.000 de euro.

Irina Radu, Director de Programe al TVR, a precizat că sumele menţionate de Stelian Tănase pentru grila săptămânală a posturilor TVR 1 ( 25.000 de euro) şi TVR 2 (15.000 de euro) nu includ costurile ştirilor şi nici bugetele alocate filmelor.

Stelian Tănase, despre noul conţinut editorial al principalelor posturi publice:

"Am renunţat la programele evazioniste, costisitoare, specifice televiziunilor private şi care nu justifică audienţele. Aceste programe se văd din abundenţă la televiziunile private. Am ales programe obligatorii, contăm pe informaţii, dezbatere, cultură şi educaţie", a mai spus Stelian Tănase.

La conferinţa de presă organizată de şeful interimar al Televiziunii Române, astăzi (începând cu ora 12.00), au participat Ion Cristoiu, Daniel Apostol, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Miruna Munteanu şi Cornel Nistorescu - cele mai noi nume care vor realiza emisiuni în grila de primăvară a TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • costel costel
    @anubis
    Sa stii ca nu glumesc, cum vrei sa se rezolve problema clanurilor decat prin inchiderea TVR la fel ca la ERT-ul grecesc?
    Cata lume mai plange acum dupa ERT. NERIT, noul TVR grecesc inca nu si-a inceput oficial emisia.
    NERIT mai are timp pana la sfarsitul lui aprilie 2014 sa inceapa emisia ca post public. Anul trecut cand s-a inchis ERT a sarit si EBU sa zica ca nu e bine si uite ca n-au avut dreptate. Numai ca aici nimeni nu va avea curajul sa adopte masura asta mai ales ca e an electoral si le trebuie asa o statie tv.
  • anubis anubis
    @Costel. omule, tu glumesti...daca stii cat de cat cum merg lucrurile in TVR, atunci sti ca niciodata indifferent ce proiect propui, nu-ti va fi aprobat decat daca esti omul de casa al conducerii...de aceea in TVR se fac doar concursuri de proiecte interne, cu rezultate dinainte stiute. la fel se fac si angajarile. TVR e domeniul clanurilor, interne , al pilelor politice si al carpelor dispuse la orice pentru o rubrica de 3 minute pe sticla. restul angajatilor, profesionisti spre ghinionul lor, sunt aia care tin televizunea in viata pe niste salarii de mizerie si sub amenintarea experimentelor politice gen Saftoiu sau Tanase. majoritatea oamenilor profi din TVR isi doresc sefi profesionisti, de meserie, dar acest lucru nu e posibil fara schimbarea legii. si nimeni nu are interesul sa faca asta...
  • costel costel
    @game
    Sa stii ca nu e bine oricum o dai.
    Daca nu o folosea pe Irina R. sustinatorii TVR ar fi zis ca de ce se foloseste de unul din exteriorul TVR si nu de unul din interior. Daca o foloseste pe I.R. atunci de ce, ca nu e buna.
    Solutia aplicata in Grecia cred ca este salvarea. Numai ca n-are curajul nimeni s-o faca.
    P.S. cautati ERT si NERIT cu google
  • game game
    TANASE o foloseste pe aceeasi IRINA RADU!!!???!!! o esuata si ratata profesional si "Marele" TANASE o promoveaza ca pe o "profesionista"?!!! alo, poate nu ati inteles ca ingroparea TVR i se datoreaza acestei dudui! poate este bine sa va ganiti putin la ce vreti ca sunteti inconjurat de impostori!!
  • Costel Costel
    "TVR 1 va fi un post cu precădere de news și curent-affairs"
    Nici mie nu-mi place chestia asta.
    Sper sa nu incerce sa faca precum statiile comerciale de stiri.
    TVR are totusi alta menire.
  • Costel Costel
    Scuze, am vazut ca am multe greseli in text dar ati prins voi idea.
  • Costel Costel
    Nu sunt fanul lui S.T. tot spuneti ca trebuia sa fca emisiuni cu angajatii actuali ai TVR. Pai daca e asa de ce nu ati facut voi emisiuni bune, cu audienta si ieftiatna, Faptul ca vine cu cativa oameni care au lucrat si la statii comerciale ar trebui sa va bucure. La privat daca nu produci nu existi. Asa poate ca mai invata si cei de la stat din experienta privata. Eu as lasa numai TVR 1 si TVR2. TVR HD sa fie cu acelasi content ca si TVR1. Restul inchise. Si evident numarul de angajati mult mai mic. Cum vreti sa schimbe ceva fara sa se modifice nimic?

    Si apoi ca sa lucrati voi in TVR trebuie sa-i multumiti un pic si lui Dinescu.
  • una una
    tvr are oameni cu idei de emisiuni! ieftine si bune. are si sponsorizari,dar ca deobicei pdg-isti nu vin cu mana goala,vin cu prietenii lor sa le dea o paine sau ma rog un cozonac.
  • Horea Horea
    @Radu Gheorghisan

    A fost Saftoiu, a fost Lazescu, a fost Sassu, a fost ... dar nici unul dintre ei n-a avut NESIMTIREA lui Tanase de a promova, fara concurs, o asemenea echipa in TVR.
    Daca as fi lucrator al institutiei m-as revolta public si vizibil. Chiar de unul singur daca nu mi-as gasi suficienti adepti.
  • negru negru
    In calculul costurilor grilelor intra si salariile miilor de angajati din institutie?
  • Radu Gheorghisan Radu Gheorghisan
    Stelian Tanase si-a adus prietenii in TVR, pentru ca asta sunt toti astia care au venit cu el la conferinta de presa. Pai de talk-show-uri ca la televiziunile de stiri avea nevoie TVR? Te bagi pe un segment deja ocupat de altii, nea Stelica. Si e complet aiurea sa-i vad pe aia care fac emisiuni la TVR si pe alte posturi, trancanind despre aceleasi lucruri! Unde mai e originalitatea? Ca sa nu mai zic ca TVR are mii de angajati, dar apeleaza fara concurs de proiect la colaboratori externi platiti cu preturi umflate rau!
  • Horea Horea
    "Stelian Tănase: Grila TVR 1 costă 25.000 de euro pe saptamana"

    Hai nea Tanase calculeaza o alta suma fara şleahta favoritilor tăi adusi de pe la Realitatea, adica: Ion Cristoiu, Daniel Apostol, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Miruna Munteanu și Cornel Nistorescu .
    Ce zici, n-ar iesi o suma mai mica?
    Binenteles cu aceleasi programe dar cu jurnalisti din TVR.
  • Gaetano Gaetano
    Ca sa vezi !! Tot news și curent-affairs se numeste si Antena 3 !! TVR 1 ar trebui sa ramana post generalist nu de stiri si alte aberatii.
  • dfdfs dfdfs
    despre mojicia fostului redactor sef de la scanteia tineretului la adresa ziaristului care il intrebase cum de a ajuns la tvr, nimic nimic?
  • geo geo
    Eu chiar sunt curios ce audiente vor face Ion Cristoiu, Daniel Apostol, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Miruna Munteanu și Cornel Nistorescu...punem pariu ca pe tronsoanele orare in care vor fi acestia TVRul nu va intra niciodata in Top 5...asta ptr ca, chiar daca era scumpa, "Pretuieste viata" avea o audienta destul de buna...

Trimite un comentariu

sus