Skip to main content

Tolontan: Suma de 23 de milioane de euro împrumutaţi de Astra către Medien Holding nu a ajuns niciodată la România Liberă

 

tolontan

Publicitate

Jurnalistul Cătălin Tolontan anunţă pe blogul său, tolo.ro, că cei 23 de milioane de euro, care au plecat de la Astra spre Medien Holding, nu au ajuns niciodată la ziarul România liberă.

„Informaţii din interiorul redacţiei României Libere confirmă faptul că suma de 23 de milioane de euro împrumutaţi de Astra către Medien Holding nu a ajuns niciodată la ziarul România Liberă”, scrie jurnalistul.

„De altfel, Medien Holding este doar deţintorul legal al mărcii România Liberă, dar ziarul funcţionează şi îşi plăteşte oamenii pe altă companie, acolo unde nu a ajuns nici un euro din acest împrumut! Medien Holding are şi alte afaceri în afara presei. E o încrengătură cu mai multe societăţi, nu acesta e subiectul, ci faptul că ziarul a fost acuzat că s-a hrănit din aceşti bani. Nu e aşa!”, a mai precizat Tolontan.

Tolontan aruncă şi o întrebare legat de cheltuielile familiei Adamescu: „E adevărat că cele două limuzine Maybach, folosite de tată şi de fiu, cu numerele de înmatriculare ADA, sînt în leasing pe firma Medien Holding?”

În aceeaşi postare, jurnalistul comentează şi situaţia de la Evenimentul zilei. 

Despre blocarea conturilor EVZ: 

„Dar ce se întîmplă dacă observi că publicaţiilor Evenimentului Zilei şi Capital li se blochează conturile pentru o datorie la stat de aproximativ 1,5 milioane de euro, din datele vehiculate, în timp ce televiziunea controlată de stat, TVR, a găsit înţelegere la Fisc pentru datorii de peste 160 de milioane de euro?!”, se întreabă jurnalistul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Un cetatean Un cetatean
    Este o operatiune tipica de spalare de bani.Parchetul sa se sesize si sa actioneze in consecinta. TVR nu se va inchide niciodata pentru ca est tv a statului.Dar EVZ care se considera cel mai deontologic ziar ,cum de a acumulat asemenea datorii?
  • Kius Kius
    O fi Tolo bun la jurnalism sportiv, dar de fiecare data cand se baga in treburi economice o cam ia pe aratura. Este adevarat ca POATE nu toti banii au ajuns la RL, dar este cert ca RL are pierderi care sunt finantate de undeva. Iar zilele astea am avut un indiciu de unde vin banii.

    Poate ca in redactia de la GSP se stiu fluxurile financiare si tranzactiile patronului :) dar in majoritatea publicatiilor cei din redactie nu stiu nici macar cat se incaseaza pe o macheta de reclama. Chiar si din acest punct de vedere credibilitatea sursei "din redactie" ar fi trebuit sa ii ridice mari semne de intrebare.
  • nadia nitov nadia nitov
    in aceeasi idee pot spune ca nici zecile de milioane de euro imprumutate de saftoiu nu au ajuns in tvr. :) de fapt, niciun ban imprumutat cu dobanda mare nu a ajuns in ultimii 15 ani in tvr. s-au evaporat pe drum...:)
  • mirceA mirceA
    Ca deontologii aia de la Romania Libera vor spune ca din banii aia au trait !
    Sa zicem ca n-au trait din banii aia sifonati de la asigurati, dar atunci de unde si-au luat salariile si au scos ziarul ? Ca de vandut nu vand si publicitate au foarte putina... Din mica publicitate ?
  • aura aura
    Dar de unde stie Catalin ca n-au ajuns banii la ei?Si daca tot este asa bine informat, daca nu sunt la RL, unde sunt dle Tolontan? Nu vreau sa-mi imaginez ce era la gura ta daca in locul lui Adamescu era Voiculescu. Ca ,deh, esti om cu principii !

Trimite un comentariu

sus