Skip to main content

Un membru CNA comunică cu președintele instituției prin intermediul unui executor judecătoresc

 

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță

Publicitate

Valentin Jucan, unul dintre membrii Consiliului Național al Audiovizualului, a apelat la un executor judecătoresc pentru a cere explicații președintelui instituției, Laura Georgescu, cu privire la niște declarații făcute de aceasta din urmă în conferința de presă organizată pe 18 februarie la sediul CNA.

"Prin intermediul unui executor judecătoresc, am înaintat președintelui Consiliului o solicitare de clarificare a afirmațiilor dânsei cu privire la persoana mea", spune Valentin Jucan într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

Jucan spune că a ales această cale pentru a fi sigur că solicitarea sa "nu mai este 'pierdută' sau 'neînregistrată', așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori".

Acesta mai spune că solicitarea de clarificare trimisă prin intemediul executorului judecătoresc este "un prim pas în acțiunea civilă sau penală care va fi formulată împotriva președintelui CNA" în funcție de răspunsul pe care îl va primi de la șefa Consiliului. Documentul, în articol.

CONTEXT. Totul a pornit de la conferința cu "ghicitori" convocată de Laura Georgescu, președintele CNA, pentru a anunța, printre altele, că face toate demersurile pentru a se constata starea de incompatibilitate a unor membri, dar fără a preciza despre cine este vorba.

Președintele CNA a făcut declarații de presă după ce, în ședința de marți, Valentin Jucan, membru CNA, a pus pe masă un obiect pe care scria „Presa liberă" în lanțuri de opt membri CNA.

„Astăzi am avut de-a face cu o nouă tehnică de intimidare. În sala de şedinţe, care poartă numele lui Ralu Filip, cineva şi-a permis să producă butaforie, neavând nimic în comun cu postura de realizator de emisiune, de radio sau de televiziune", a declarat Laura Georgescu, în cadrul conferinței de presă.

Despre evenimentul care a avut loc marți, 18 februarie, Paginademedia.ro a relatat AICI.

Comunicatul de presă al lui Valentin Jucan, în continuare:

"Ca urmare a declarațiilor profund iresponsabile și în totalitate lipsite de adevar ale președintelui Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, făcute în cadrul conferinței de presă din data de 18 februarie 2014 pe care a organizat-o ca reacție la protestul meu "libertatea presei, înlănțuită", astăzi, 21 februarie 2014, prin intermediul unui executor judecătoresc, am înaintat președintelui Consiliului o solicitare de clarificare a afirmațiilor dânsei cu privire la persoana mea.

Am ales această cale de comunicare pentru a mă asigura că solicitarea mea nu mai este "pierdută" sau "neînregistrată", așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori. De asemenea, această formă de comunicare reprezintă un prim pas în acțiunea civilă sau penală care va fi formulată împotriva președintelui CNA, în funcție de răspunsul pe care îl voi primi.

Consider că este inacceptabil abuzul de funcție promovat de președintele Consiliului în relația presa, cu alți membri ai CNA și funcționari publici. Dorința permanentă de răzbunare și control absolut a instituției nu poate continua la nesfârșit.
Atașez acestui comunicat solicitarea în cauză."

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cum arată solicitarea trimisă de Jucan președintelui CNA, prin intermediul executorului judecătoresc.

În document găsiți și întrebările la care Alexandru Jucan vrea să primească un răspuns din partea Laurei Georgescu, până marți, 25 februarie.

solicitarea lui Jucan, prin executor judecatoresc
Sursa: Valentin Jucan

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu