Skip to main content

Cazul Sorina Matei - România TV a divizat CNA. Ședința s-a suspendat fără a fi discutat cazul

 

sorina mateiReclamațiile realizatoarei Sorina Matei, de la B1 TV, și a trei ONG-uri nu au mai ajuns să fie discutată în ședința CNA de astăzi, deși se afla pe ordinea de zi.

Publicitate

Motivul? Laura Georgescu a refuzat să amâne discutarea subiectului pentru a fi prezentă și Sorina Matei.

Astăzi, în fața consiliului a venit doar Dragoș Pătraru, cel care a atacat-o în câteva ediții ale emisiunii sale de la România TV pe Sorina Matei și care era vizat de câteva reclamații.

Sorina Matei nu a putut veni astăzi în fața Consiliului, motiv pentru care membrii forului nu au ajuns la o înțelegere astfel încât ședința a fost suspendată. Într-o scrisoare trimisă CNA aseară, Sorina Matei a cerut să-și expună punctul de vedere în ședința de săptămâna viitoare, menționând că subiectul a fost introdus târziu pe ordinea de zi, nu a fost invitată la această discuție și că are dreptul să-și susțină poziția.

Membrii CNA s-au împărțit în două tabere. Doi dintre membri, Florin Gabrea și Alexandru Jucan nu au dorit să-l audieze doar pe Dragoș Pătraru, în lipsa Sorinei Matei. Pe de altă parte, Christian Mititelu, un alt membru CNA, s-a declarat împotriva ascultării unui punct de vedere din partea realizatorului, spunând că forul are relații doar cu radiodifuzorii. Acesta a spus că părăsește sala de ședință dacă audierea lui Pătraru va avea loc. Ulterior, Valentin Jucan a ieșit din sală și nu s-a mai întors, lăsând consiliul fără cvorum.

Singurul care s-a exprimat clar că-și dorește să asculte punctul de vedere al lui Pătraru a fost Lorand Turoș, membru CNA. El a propus ca Pătraru să fie audiat în această ședință, iar decizia să fie luată săptămâna viitoare. Ședința a fost suspendată, iar Dragoș Pătraru nu a mai fost audiat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu