Skip to main content

Cele mai noi reportaje realizate de Irina Păcurariu se văd la Dosar România, pe TVR 1

 

Irina PacurariuCea mai nouă serie de reportaje realizată de Irina Păcurariu şi difuzată de TVR 1 sub genericul Dosar România începe astăzi, de la ora 21.00.

Publicitate

Noua serie de reportaje semnate de Irina Păcurariu se numeşte "Exodul mamelor" şi conţine patru episoade ce vor fi difuzate miercurea, de la ora 21.00.

Irina Păcurariu, despre noile sale reportaje:

„Exodul mamelor există şi ca emisiune de televiziune pentru că o româncă plecată la muncă în Italia a început la un moment dat să scrie ceea ce trăia... Textele ei au început să circule pe Internet de la o româncă la alta, de la o mama la alta. Aşa au ajuns în Romania, cât să le citim şi să o descoperim pe cea care le semnează, pe Liliana. Am citit textele acestei femei exemplare şi am ştiut instantaneu că aş da orice să o şi cunosc”, povesteşte jurnalista TVR Irina Păcurariu.

Pentru prima dată marturisile dure, dar adevărate, ale unei femei obligate să trăiască doar cu amintirea copiilor, aflaţi la mii de kilometri depărtare, sunt adunate într-o carte scrisă chiar de către eroină, potrivit unui comunicat de presă al TVR.

Liliana, mama a două fetiţe, o femeie simplă, care a emigrat pentru că nu avea altă soluţie de supravieţuire, este prima voce pe care telespectatorii TVR 1 o vor putea asculta de miercuri, de la ora 21.00, la Exodul mamelor.

Despre Irina Păcurariu:

  • Irina Păcurariu este realizatoare şi producătoare de emisiuni la TVR. A fost primul reporter român care a realizat un documentar în Himalaya - „Ţara Şerpaşilor", desemnat şi cel mai bun documentar al anului de APTR.
  • A primit numeroase premii, cele mai importante fiind: Jurnalistul Anului pentru documentarul Marţi, Joi, Sâmbătă, Premiul Consiliului Naţional al Cinematografiei pentru reportajul EU - marginea Europei - si cele şase premii APTR, între care trebuie amintit Marele Premiu APTR pentru reportajul Codrina.
  • A urmat stagii de pregătire la BBC, Thomson Foundation, Discovery Campus, France 3, ARD, Circom Regional.
  • Printre cele mai importante programe realizate şi prezentate se numără: Poveşti în halate albe, România deşteaptă, Zona Zero, Culoarele Puterii, Poveste fără sfârşit, Mari români, Un european ca mine şi Cealaltă Românie.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lidia lidia
    De unde pot cumpara cartea?
    Ms
  • Carla Ionita Carla Ionita
    Buna ziua,

    as dori sa cumpar un DVD cu aceste reportaje. Ma puteti indruma, va rog?

    Multumesc anticipat!

Trimite un comentariu

sus