Skip to main content

CONCURS. Cine sunt actorii din Klondike? În ce filme i-aţi mai văzut pe protagoniştii noului serial Discovery: Urzeala tronurilor, Lie to me, Pulp Fiction

 
Tim Roth 3
Tim Roth 3

Tim Roth 3

Publicitate

Discovery Channel lansează mâine, 5 martie, primul serial de ficţiune – Klondike, o producţie despre goana după aur, cu nume grele în distribuţie.

Filmul îi are în rolurile principale pe Richard Madden (Urzeala Tronurilor), Tim Roth (Lie to me, Pulp Fiction), Abbie Cornish (Bright Star) şi Sam Shepard (August: Osage County, Out of the Furnace).

Serialul poartă semnătura lui Ridley Scott în calitate de producător executiv.

Doi dintre protagoniştii serialului, Tim Roth şi Sam Shepard, au fost nominalizaţi la Premiile Oscar. Shepard este şi câştigător al unui premiu Pulitzer pentru o piesă de teatru scrisă de el.

Tim Roth, cunoscut pentru rolul din serialul "Lie to me", a mai jucat pentru Quentin Tarantino în “Reservoir Dogs” (“Profesioniştii crimei”) şi “Pulp Fiction”. Rolul lui din “Rob Roy” i-a adus o nominalizare la Oscar pentru “Cel mai bun actor într-un rol secundar”, o nominalizare la Globul de Aur şi un Premiu BAFTA.

Richard Madden, actorul care l-a interpretat pe Robb Stark în serialul HBO “Game of Thrones” (“Urzeala tronurilor”), va juca rolul lui Făt-Frumos în filmul live action de la Disney, “Cinderella” (“Cenuşăreasa”), care urmează să fie lansat în regia lui Kenneth Branagh.

CONCURS pentru cititorii Paginademedia. Seria despre căutătorii de aur a inspirat şi un concurs pentru cititorii Paginademedia.ro, în care Discovery propupune un premiu inedit la întrebare provocatoare: Cât de departe ai merge ca să te îmbogăţeşti? Ce ai face şi ce nu ai face pentru bani? Concursul, la acest link.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva detalii din viaţa profesională a principalilor actori care joacă în serialul Klondike.

RICHARD MADDEN a jucat rolul lui Robb Stark din “Game of Thrones”

  • Richard Madden a crescut în Elderslie, în Scoţia, şi a absolvit cursurile Academiei Regale de Muzică şi Dramă din Scoţia. Madden a primit roluri importante în serialul BBC “Hope Springs” şi în filmele “Chatroom” şi “Worried About the Boy” („Povestea lui Boy George”).
  • În perioada 2011 - 2013 a jucat rolul lui Robb Stark în serialul HBO “Game of Thrones” (“Urzeala tronurilor”) şi va juca rolul lui Făt-Frumos în filmul live action de la Disney, “Cinderella” (“Cenuşăreasa”), care urmează să fie lansat în regia lui Kenneth Branagh.

ABBIE CORNISH a jucat alături de Heath Ledger în “Candy” şi în curând va apărea în thriller-ul SF de acţiune “RoboCop”

  • Abbie Cornish şi-a început cariera de actriţă în copilărie. Din 2004, a câştigat mai multe premii, printre care Premiul Institutului Australian de Film pentru “Cea mai bună actriţă într-un rol principal”. A fost aleasă “Cea mai bună actriţă” la gala premiilor FCCA şi IF Awards şi a primit premiul pentru “Cel mai bun debut” la Festivalul Internaţional de Film de la Miami, în 2005, pentru rolul ei din "Somersault" (“Săritura”).
  • Cornish s-a bucurat de aprecierile criticilor pentru rolul din filmul “Candy" (“Iubire şi dependenţă”), din 2006, unde apărea alături de Heath Ledger. A mai jucat în "Elizabeth: The Golden Age" (“Elizabeth: Epoca de aur”), "Limitless" (“Dincolo de limite”), "W.E.", "Sucker Punch" ("Sucker Punch: Evadare din realitate”) şi "Seven Psychopaths" (“Şapte psihopaţi şi un câine”). În curând, Cornish va apărea în thriller-ul SF de acţiune “RoboCop”.

SAM SHEPARD a primit Premiul Pulitzer pentru piesa “Buried Child” şi este recunoscut ca maestru al dramei americane

  • Americanul Sam Shepard este dramaturg, actor, producător de televiziune şi film. A scris mai multe volume de schiţe, eseuri şi memorii, iar în 1979 a primit Premiul Pulitzer pentru Dramă pentru piesa “Buried Child”. În 2009 i s-a decernat PEN/Laura Pels International Foundation for Theater, fiind recunoscut ca maestru al dramei americane.
  • Shepard şi-a început cariera actoricească în filmul lui Terrence Malick “Days of Heaven” (“Zile în paradis”) şi a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru “Cel mai bun actor într-un rol secundar” pentru filmul “The Right Stuff” (“Cursa spaţială”). A mai jucat în “Black Hawk Down" (“Elicopter la pământ”), “The Notebook” (“Jurnalul”), “Mud" şi “August: Osage County” (“Ţinutul din mijlocul verii”).

TIM ROTH a lucrat cu regizori precum Quentin Tarantino, Peter Greenaway şi Tom Stoppard

  • Născut la Londra, Tim Roth şi-a făcut debutul ca actor în 1983. A câştigat un Premiu Evening Standard pentru “Cel mai promiţător debut” în 1984, pentru rolul său din filmul lui Stephen Frears "The Hit" (“Misiunea”).
  • Actor excelent, a lucrat cu diverşi regizori pentru mai multe filme: Peter Greenaway - “The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover” (“Bucătarul, hoţul, soţia hoţului şi amantul ei”); Robert Altman - “Vincent and Theo” (“Vincent & Theo”); şi Tom Stoppard - “Rosencrantz & Guildenstern Are Dead” (“Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi”). Roth a mai jucat pentru Quentin Tarantino în “Reservoir Dogs” (“Profesioniştii crimei”) şi “Pulp Fiction”.
  • Rolul lui din “Rob Roy” i-a adus o nominalizare la Oscar pentru “Cel mai bun actor într-un rol secundar”, o nominalizare la Globul de Aur şi un Premiu BAFTA. În perioada 2009 - 2011 a jucat în serialul de televiziune “Lie to Me". Printre filmele cele mai recente în care a jucat se numără “Arbitrage”, “Broken” şi “The Liability” (“Obligaţia”).

MARTON CSOKAS a debutat în "Triplu X" şi a jucat apoi în filmul lui Ridley Scott “Kingdom of Heaven”

  • Marton Csokas e originar din Noua Zeelandă, unde a devenit co-fondatorul unei companii teatrale după ce a făcut studii de actorie la colegiu. Csokas şi-a făcut debutul actoricesc în America în filmul de acţiune "xXx" (“Triplu X”).
  • La scurt timp după aceea au urmat rolurile din “The Bourne Supremacy” (“Supremaţia lui Bourne”) şi filmul lui Ridley Scott “Kingdom of Heaven” (“Regatul Cerului”).
  • Printre proiectele lui de film recente se numără “Dream House” (“Casa de vis”) şi “Abraham Lincoln: Vampire Hunter” (“Abraham Lincoln: Vânător de Vampiri”), precum şi serialul TV “Rogue” .

IAN HART a jucat de trei ori rolul lui John Lennon şi a apărut în "Harry Potter şi piatra filozofală"

  • Ian Hart s-a născut la Liverpool, în Anglia, unde a făcut la colegiu studii de actorie şi producţie video. A jucat de trei ori rolul lui John Lennon: în "The Hours and Times" (1991), în "Backbeat" (1994) (“Beatles – tinereţe zbuciumată”) şi în "Snodgrass" (2013) (un episod din serialul TV “Playhouse Presents”).
  • De asemenea, a interpretat rolul lui Sir Arthur Conan Doyle în “Finding Neverland" (“În căutarea Tărâmului de Nicăieri”) şi al Profesorului Quirrell din "Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” ("Harry Potter şi piatra filozofală". La televiziune, Hart a apărut în producţii ca "Dirt" (“Tabloid”), “Luck” (“Norocul”) şi “Agents of S.H.I.E.L.D” (“Agenţii S.H.I.E.L.D”).

TIM BLAKE NELSON a regizat filmul “’O’ de la Othello”

  • Tim Blake Nelson este un regizor, scriitor şi actor american care a jucat în producţii cinematografice, de televiziune şi teatru. A apărut în filmul Fraţilor Coen “O Brother Where Art Thou?” (“Marea hoinăreală”), dar şi în alte producţii remarcabile, cum ar fi “Donnie Brasco”, “Minority Report” (“Raport special”), “The Thin Red Line” (“La hotarul dintre viaţă şi moarte”) şi “Lincoln”.
  • A jucat pe scenă în New York şi a regizat versiuni de film ale pieselor proprii “The Grey Zone” (“Zona morţii”) şi “Eye of God”. A scris şi a regizat două scenarii originale. În plus, a regizat filmul "O" (“’O’ de la Othello”), bazat pe piesa “Othello” de William Shakespeare, dar derulat într-un liceu din zilele noastre.

GREG LAWSON a apărut în mini-seria premiată cu Emmy “Broken Trail”

  • Grew Lawson este un actor de origine canadiană, care a jucat în producţii de televiziune, dar şi de teatru. Palmaresul lui din televiziune include “Lonesome Dove: The Series” şi “The Legend of Butch and Sundance”.
  • A apărut în mini-seria premiată cu Emmy “Broken Trail” şi în "Into the West" (“Călători pe Pământul Făgăduinţei”), ca şi în mini-seria BBC “Burn Up” (“Subiect fierbinte”). 

JOHNNY SIMMONS a jucat alături de Emma Watson în drama “Jurnalul unui adolescent timid”

  • Johnny Simmons este un actor american născut în Alabama şi crescut în Texas. Este văr de gradul al treilea cu generalul confederat Robert E. Lee.
  • În 2012 a jucat alături de Emma Watson în drama despre adolescenţi “The Perks of Being a Wallflower” (“Jurnalul unui adolescent timid”). Urmează să apară în comedia “Frank and Cindy”, alături de Oliver Platt şi Renee Russo.

AUGUSTUS PREW a debutat în filmul “About a Boy”, unde apare alături de Hugh Grant

  • Originar din Hammersmith, Londra, Anglia, Augustus Prew a apărut în mai multe producţii de film şi televiziune. Şi-a făcut debutul în film cu producţia din 2002 "About a Boy" (“Totul despre băieţi”), unde apare alături de Hugh Grant.
  • A apărut ulterior în serialul TV "The Borgias" (“Familia Borgia”) şi "The Village", dar şi în filmele “Charlie St. Cloud”, “Copperhead” şi “Kick-Ass 2.”

CONOR LESLIE a apărut în mai multe seriale TV ca “Lege şi ordine” şi “Revenge”

  • Conor Leslie a început să lucreze în materiale publicitare pentru campanii de nivel naţional încă de la vârsta de 13 ani, în New York City. La 15 ani a jucat în primul ei pilot TV, "M.O.N.Y", în regia lui Spike Lee. În scurt timp au urmat roluri în diverse filme independente şi apariţii în seriale TV ca “Lege şi ordine”, “Revenge” şi “Rizzoli and Isles”. De curând a jucat în filmul independent “Parts per Billion”, alături de Rosario Dawson, Gena Rowlands, Frank Langella şi Josh Hartnett.

NU UITAŢI!. Puteţi câştiga un premiu inedit de la Discovery Channel. Răspunde la întrebare: Cât de departe ai merge ca să te îmbogăţeşti? Ce ai face şi ce nu ai face pentru bani? Concursul, la acest link.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus