Skip to main content

Compania mamă a Pro TV își "revizuiește" operațiunile de radio și cinema din România. CME obține finanțare de la Time Warner

 

cmeGrupul internațional ce deține postul Pro TV, CME, îsi revizuiește proprietățile mai mici pe care le deține, precum posturile de radio și cinematografele din România și din alte țări, a declarat vineri Michael Del Nin, co-CEO al CME, potrivit HotNews.ro, care citează Bloomberg.

Publicitate

Potrivit sursei citate, Central European Media Enterprises obţine susţinere financiară de la comnglomeratul american Time Warner. Compania americană care deține postul Pro TV în România a ajuns la un acord de credit de 545 milioane de dolari cu Time Warner, principalul său acționar, notează Bloomberg.

Declarația a fost făcută în contextul prezentării rezultatelor financiare din 2013, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

Acordul cu conglomeratul american, menit să rezolve problemele de lichidități pe care le are, pe termen scurt, CME, a determinat o creștere record a prețului acțiunilor CME la bursa din Praga, mai scrie HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, acțiunile au crescut, ieri, cu 62%, până la valoarea de 85 de coroane - cea mai mare creștere de la intrarea CME pe bursa pragheza, în 2005. Volumul tranzacționat a fost de aproape nouă ori mai mare decât media zilnică a ultimelor trei luni.

Reactia pozitivă a pieței la acordul financiar cu Time Warner vine în contextul în care CME, companie confruntată cu datorii foarte mari, a înregistrat venituri totale în scădere considerabilă față de 2012, iar pierderea operationala inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a fost anul trecut de 46,5 milioane de dolari, mai scrie HotNews.ro.

Pe de alta parte, pierderea neta din 2013 a fost considerabil mai mica fata de 2012 - 281,5 milioane de dolari, comparativ cu 546,4 milioane anul precedent.

Michael Del Nin, despre un proces de "înstrăinare a unor active neesențiale, precum cele din domeniul radio și cinematografie"

În teleconferința ce a urmat anunțurilor de vineri, a cărei transcriere este disponibilă pe Seekingalpha.com, Michael Del Nin a spus că CME "planifica, sau a început foarte recent, un proces" de înstrăinare a unor active neesențiale, ce includ active de distribuție în special de pe piața românească - precum cele din domeniul radio și din cel al cinematografelor. "Procesul urmărește o revizuire a acestor active", mai notează HotNews.ro.

CME va începe să renunțe la activele din domeniul radio și cinematografie în următoarele luni

"Este în interesul companiei să ne concentrăm de afacerile de televiziune, și credem că acele active, de multe ori afaceri foarte bune cu performanțe foarte bune, sunt, probabil, mai valoroase în mâinile altora. Acel proces este pe cale să înceapă și ne așteptăm să înregistrăm progrese în lunile următoare", a spus Del Nin.

În aceeași teleconferință, referindu-se în special la România, reprezentanții CME menționează planuri să crească, în 2014, tarifele aplicate distribuitorilor de cablu și satelit pentru retransmisia posturilor sale.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu am niciun chef sa mai dau 1euro in plus la abonament,ca sa vad ce?
  Dupa colt de strada ,aparu un nas,
  Hop si cu Maruta,dupa-un sfert de ceas;
  Asta inseamna ca trebuie sa mai suport,LALALABAREALA BAND?
 • a zis cineva ca sarbu n=are bani? are, dar nu de dat. americanii o sa ceara mult, el nu o sa vrea sa dea. o sa se joace de-a sorecele si pisica pana cand cineva cedeaza, dar o sa dureze ceva vreme.
 • sarbu are suficienti bani sa cumpere, doar cumva inapoiaza banii cand ia primit cand a vandut prima data activele. altcineva nu este interesat sa cumpere studiorile si radiourile.
 • sarbu mai trebuie sa aiba si bani sa le cumpere. nu ma gandesc ca nu are bani, dar trebuie sa aiba cat cer americanii.
 • Dupa cum Sarbu are drept de preemtiune radiourile si cinematografele vor ajunge in mana acestuia. Si de aici Sarbu reintra in posesia unor active Pro.

Trimite un comentariu