Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Cum au părăsit Ioanițoaia și echipa ziarul Sportul românesc pentru ProSport

 

sportul romanescu ioaitoaia_L_ (5)- 6.03.97
În urmă cu 17 ani, redacția Sportului românesc, deținut de Dumitru Dragomir, părăsea publicația cu tot cu redactorul-șef, Ovidiu Ioanițoaia. Momentul a fost prezentat de ziarul Libertatea din 6 martie 1997.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă momentul, din arhivele presei:

Articolul din Libertatea, semnat de Ana Maria Marinescu și Dorin Chioțea (fost redactor-șef la ProSport), anunța că Ioanițoaia a renunțat la funcția de redactor-șef pentru a deveni director la Mediapro Sport, „cu responsabilitatea de coordonare a departamentelor de gen ale Pro TV, Pro FM și Mediafax”. În plus, Ioanițoaia urma să pregătească lansarea unui nou cotidian, „ProSport”.

„Orice drum nou presupune un risc. Eu mi-l asum și am convingerea că nu voi rata. Părăsesc cu strângere de inimă un ziar pe care l-am adus în vârful presei sportive românești. Am luat această decizie ca urmare a rupturii ireconciliabile dintre patronat și redacție”, declara Ovidiu Ioanițoaia la momentul respectiv.

Tot atunci, Dumitru Dragomir, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal și patronul publicației, i-a demis pe redactorii-șefi adjuncți, Andrei Vochin și Cristian Geambașu. „Tirajul a scăzut drastic în ultima vreme, iar ei poartă o mare parte din vină. Nu vreau să-i mai văd pe-aici, deși sunt convins că-i voi revedea”, spunea Dragomir.

Șeful LPF spunea că cea mai mare parte de vină pentru conflictul creat o purta nu Ovidiu Ioanițoaia, ci Adrian Sârbu „care urmărește o răzbunare personală ca urmare a refuzului Ligii Profesioniste a Cluburilor, al cărei președinte sunt, de a permite filmarea meciurilor de fotbal gratuit.”

Tot Dragomir spunea că nu se teme de concurența ProSport.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ce are voiculescu cu mafia basescu-udrea,papici,macovei,haineala,zegrean-morar,stanciu-kövesy-pmp partidul mortilor,inselatorilor,satanistii,pdl,pnl,antonescu drogatul rahatul cine voteaza gunoiele securiste decat la jilava sa faca laba .
  • Pro Sport a aparut in 1997, iar Sportul Romanesc si-a incetat aparitia in 2000. Mai documentati-va inainte sa scrieti ceva.
  • Voiculescu de acum e Dragomir de atunci. Si Felix crede ca daca ii pleaca o echipa intreaga, brandul va continua sa faca performanta si bani. Voi scrieti ca Dragomir a inchis taraba la putina vreme dupa plecarea greilor, mi-ar placea sa pateasca si Voiculecsu la fel. Adica sa plece astia si sa-l lase balta, sa-si ingroape singur afacerea daca a fost gușter și a refuzat oferte atunci cand a avut ...

Trimite un comentariu