Skip to main content

GSP: Drepturile pentru Liga 1 au ajuns la Arpad Paszkany

 

sursa foto: ProSport
sursa foto: ProSport

Publicitate

Drepturile de difuzare pentru Liga 1 au ajuns la Arpad Paszkany, finanțatorul celor de la CFR Cluj, scrie Gazeta Sporturilor.

Potrivit surselor GSP, Arpad Paszkany este cel care se află în spatele firmei din Malta, care a cumpărat drepturile TV de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru următorii cinci ani.

Informația privind firma care a achiziționat drepturile de difuzare ale Ligii 1 a fost vehiculată inițial de site-ul fostului șef al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir oracoluldelabalcesti.ro.

Potrivit site-ului oracoluldelabalcesti.ro, firma se numește "Intel Sky Broadcast Ltd., iar afacerea s-a făcut prin intermediul casei de avocatură Popoviciu și asociații".

Ce mai scrie site-ul lui Dumitru Dragomir despre firma care a câștigat drepturile TV pentru Liga 1?

"Firma malteză poartă, încă, pampers, deoarece la capitolul dedicat vechimii nu dăm decât peste un zero. Investiția este fragedă, dar puternică, pentru că oamenii de afaceri care se ocupă de caz sunt extrem de serioși. Surse credibile susțin că două posturi generaliste vor transmite meciurile din Liga I, la prețuri apropiate de cele pe care practică acum ProTv", mai notează site-ul oracoluldelabalcești.ro.

GSP.ro precizează că televiziunile care dețin drepturile Ligii 1 (DigiSport 1, DolceSport 1 şi Antena 1) plătesc 33,6 milioane de euro cu TVA inclus pe sezon.

CONTEXT. Reamintim că LPF a anunţat ieri, pe site-ul oficial, vânzarea drepturilor TV pentru următoarele cinci sezoane către "o firmă din Uniunea Europeană".

"În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane competiţionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

La această suma se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza competiţia Cupa Ligii, precum şi un procent de 20% din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii 1", nota site-ul LPF.

Citește și: 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Dragilor,
    Oricine este in spatele firmei din Malta, nu a dat si nu va da niciun ban.drepturile nu au fost vandute ci s-a incheiat un parteneriat.Mare diferenta. Daca nu va merge "parteneriatul", se va anula si lpf se va fi trezit cu buza umflata. O inginerie financiara de care musiu iorgulescu nu este deloc strain, chiar daca mitica a initiat-o.
  • Paszkany a luat-o razna!!!A bagat degeaba o gramada de bani in posturile sale la care nu se uita nimeni.Acum probabil crede ca se pricepe si la televiziune .Il va cost insa scuuuuump!!! Sau va falimenta si LPF !
  • Sistemul ăsta a mai fost. ISM-ul a avut și el drepturile TV ale Ligii I acu vreo 10 ani, dar a renunțat la ele pentru că era pagubă (daună) totală cu banii. Acu, cine naiba sa dea bani să vadă meciul Săgeata-Corona?!?! Paszkany va lua țeapă, dar nu-l plâng.

Trimite un comentariu