Skip to main content

GSP: Drepturile pentru Liga 1 au ajuns la Arpad Paszkany

 

sursa foto: ProSport
sursa foto: ProSport

Publicitate

Drepturile de difuzare pentru Liga 1 au ajuns la Arpad Paszkany, finanţatorul celor de la CFR Cluj, scrie Gazeta Sporturilor.

Potrivit surselor GSP, Arpad Paszkany este cel care se află în spatele firmei din Malta, care a cumpărat drepturile TV de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru următorii cinci ani.

Informaţia privind firma care a achiziţionat drepturile de difuzare ale Ligii 1 a fost vehiculată iniţial de site-ul fostului şef al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir oracoluldelabalcesti.ro.

Potrivit site-ului oracoluldelabalcesti.ro, firma se numeşte "Intel Sky Broadcast Ltd., iar afacerea s-a făcut prin intermediul casei de avocatură Popoviciu şi asociaţii".

Ce mai scrie site-ul lui Dumitru Dragomir despre firma care a câştigat drepturile TV pentru Liga 1?

"Firma malteză poartă, încă, pampers, deoarece la capitolul dedicat vechimii nu dăm decât peste un zero. Investiţia este fragedă, dar puternică, pentru că oamenii de afaceri care se ocupă de caz sunt extrem de serioşi. Surse credibile susţin că două posturi generaliste vor transmite meciurile din Liga I, la preţuri apropiate de cele pe care practică acum ProTv", mai notează site-ul oracoluldelabalceşti.ro.

GSP.ro precizează că televiziunile care deţin drepturile Ligii 1 (DigiSport 1, DolceSport 1 şi Antena 1) plătesc 33,6 milioane de euro cu TVA inclus pe sezon.

CONTEXT. Reamintim că LPF a anunţat ieri, pe site-ul oficial, vânzarea drepturilor TV pentru următoarele cinci sezoane către "o firmă din Uniunea Europeană".

"În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane competiţionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

La această suma se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza competiţia Cupa Ligii, precum şi un procent de 20% din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii 1", nota site-ul LPF.

Citeşte şi: 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Dinu Dinu
  Se pare ca Sarbu e in spate
 • Catalin Popa Catalin Popa
  Parca e obligatoriu sa se organizeze licitatie....
 • zic si eu zic si eu
  Dragilor,
  Oricine este in spatele firmei din Malta, nu a dat si nu va da niciun ban.drepturile nu au fost vandute ci s-a incheiat un parteneriat.Mare diferenta. Daca nu va merge "parteneriatul", se va anula si lpf se va fi trezit cu buza umflata. O inginerie financiara de care musiu iorgulescu nu este deloc strain, chiar daca mitica a initiat-o.
 • adi adi
  Paszkany a luat-o razna!!!A bagat degeaba o gramada de bani in posturile sale la care nu se uita nimeni.Acum probabil crede ca se pricepe si la televiziune .Il va cost insa scuuuuump!!! Sau va falimenta si LPF !
 • Adi Adi
  Sistemul ăsta a mai fost. ISM-ul a avut și el drepturile TV ale Ligii I acu vreo 10 ani, dar a renunțat la ele pentru că era pagubă (daună) totală cu banii. Acu, cine naiba sa dea bani să vadă meciul Săgeata-Corona?!?! Paszkany va lua țeapă, dar nu-l plâng.

Trimite un comentariu

sus