Skip to main content

IDEE. Televiziunea cu fise. Daţi un leu pentru un TV. Se întâmplă la spitalul Judeţean Mureş

 

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

La Spitalul Judeţean din Mureş, pacienţii se pot uita la TV doar dacă... bagă bani. La propriu! Aceştia introduc o taxă de 25 de lei într-un aparat automat, tastează numărul televizorului din salon şi, pentru 24 ore, au acces la cele 57 de programe, pe care cablistul le redifuzează.

Când nu difuzează programe, televizoarele din saloane afişează pe un fond sonor muzical mesajul conducerii spitalului de însănătoşire grabnică.

A fost ideea societăţii Bloomstation SRL, care care are un contract cu Spitalul Judeţean din Mureş.

Ideea nu a trecut prea bine în faţa CNA. Nu pentru că ar fi rea, ci pentru că firma difuza ilegal programele, fără să aibă licenţă de operare. Bloomstation distribuia programe, fără a fi companie autorizată pentru aşa ceva.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze Bloomstation cu 50.000 de lei pentru că redifuzează ilegal programele. În plus, societatea nu figurează pe lista furnizorilor de comunicaţii electronice.

CNA a decis să amendeze şi Teleson SRL, societatea care furnizează programe către Bloomstation tot cu 50.000.

CNA a dezbătut subiectul după ce a primit o sesizare, în care era reclamată „existenţa unui serviciu de distribuţie de programe TV în interiorul Spitalului Judeţean Mureş, serviciu oferit de societatea BLOOMSTATION SRL care, printr-un sistem de taxare de 25 lei/zi/salon , asigură în secţia de pediatrie, contra-cost, vizionarea de programe de desene animate”.

Acţionarul societăţii Bloomstation are cetăţenie spaniolă, firma fiind administrată de Peter Torok din Cluj Napoca, care răspunde şi de partea tehnică.

Societatea a fost amendată de ANCOM Cluj în 2013 cu suma de 7.000 lei tocmai pentru funcţionare neautorizată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ștefan ștefan
    Nu este o noutate știrea asta au dat-o și cei dela PROTV acum vreo 3-4 ani.
  • ioi ioi
    hoti asociati cu pedelistul Bașa. Hoțul cu 250 de contracte pe firmă la școli în doar un an de stat în parlament.
  • Mihaela Mihaela
    De aceleasi servicii se bucura si pacientii din spitalul Colentina. La un pret mai mic. 10 lei pentru 24 de ore acces la posturi TV si internet. interesant e ca fiecare pat are alocat un monitor cu touchscreen desi in jur conditiile sunt sinistre.
  • Alexys Alexys
    Platesti,platesti, dar 25 de lei pe zi??? Acasa platesti 30 pe toata luna!!!
  • ion ion
    mie mi se pare corect sa platesti daca vrei sa te uiti la tv. de unde sa aiba spitalul bani, aia n-au bani nici de medicamente, darmite de cablu tv. spitalul nu e hotel de 5*, vrei sa te uiti la telenovela preferata, platesti!

Trimite un comentariu

sus