Skip to main content

IDEE. Televiziunea cu fise. Dați un leu pentru un TV. Se întâmplă la spitalul Județean Mureș

 

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

La Spitalul Județean din Mureș, pacienții se pot uita la TV doar dacă... bagă bani. La propriu! Aceștia introduc o taxă de 25 de lei într-un aparat automat, tastează numărul televizorului din salon și, pentru 24 ore, au acces la cele 57 de programe, pe care cablistul le redifuzează.

Când nu difuzează programe, televizoarele din saloane afișează pe un fond sonor muzical mesajul conducerii spitalului de însănătoșire grabnică.

A fost ideea societății Bloomstation SRL, care care are un contract cu Spitalul Județean din Mureș.

Ideea nu a trecut prea bine în fața CNA. Nu pentru că ar fi rea, ci pentru că firma difuza ilegal programele, fără să aibă licență de operare. Bloomstation distribuia programe, fără a fi companie autorizată pentru așa ceva.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze Bloomstation cu 50.000 de lei pentru că redifuzează ilegal programele. În plus, societatea nu figurează pe lista furnizorilor de comunicații electronice.

CNA a decis să amendeze și Teleson SRL, societatea care furnizează programe către Bloomstation tot cu 50.000.

CNA a dezbătut subiectul după ce a primit o sesizare, în care era reclamată „existența unui serviciu de distribuție de programe TV în interiorul Spitalului Județean Mureș, serviciu oferit de societatea BLOOMSTATION SRL care, printr-un sistem de taxare de 25 lei/zi/salon , asigură în secția de pediatrie, contra-cost, vizionarea de programe de desene animate”.

Acționarul societății Bloomstation are cetățenie spaniolă, firma fiind administrată de Peter Torok din Cluj Napoca, care răspunde și de partea tehnică.

Societatea a fost amendată de ANCOM Cluj în 2013 cu suma de 7.000 lei tocmai pentru funcționare neautorizată.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • hoti asociati cu pedelistul Bașa. Hoțul cu 250 de contracte pe firmă la școli în doar un an de stat în parlament.
  • De aceleasi servicii se bucura si pacientii din spitalul Colentina. La un pret mai mic. 10 lei pentru 24 de ore acces la posturi TV si internet. interesant e ca fiecare pat are alocat un monitor cu touchscreen desi in jur conditiile sunt sinistre.
  • mie mi se pare corect sa platesti daca vrei sa te uiti la tv. de unde sa aiba spitalul bani, aia n-au bani nici de medicamente, darmite de cablu tv. spitalul nu e hotel de 5*, vrei sa te uiti la telenovela preferata, platesti!

Trimite un comentariu